puch - 3415 przepisów (strona:35/228)

Serniczki dyniowe z sosem karmelowym 101

Przyszedł zimny grudzień. Pierwsze okienka w kalendarzu adwentowym zostały otworzone. Już niedługo wszystko pokryje biały puch. To znak, że można zacząć myśleć o Świętach, które pewnie jak co roku przyjdą co najmniej o kilka dni za … The post Serniczki dyniowe z sosem karmelowym appeared first on FitSweet

Fitsweet.me
Góra lodowa - ciasto 110

budyń się nie przypalił. Przykrywamy folią spożywczą bydyń tak by przykleiła sie do powierzchni (unikniemy twardej skórki na budyniu) Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. W misce ucieramy masło na puch, następnie stopniowo dodajemy zimny budyń. Można dodać trochę soku z cytryny do masy.  Do blachy, w której był pieczony biszkopt wkładamy jeden blat, smarujemy połową kremu budyniowego, przykrywamy

Gotowanie jest łatwe
Przepyszne kruche ciasteczka, przepis prosto z Francji 100

Ciasteczka niezwykle proste, pyszne i bardzo kruche. Przechowywać w szczelnie zamkniętych słoikach. Będą wtedy długo kruche. Polecam. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Dodać sól, mąkę i utrzeć dokładnie. Ciasto wyłożyć na stolnicę i podzielić na trzy części. Z każdej porcji ciasta uformować wałek o średnicy 3 cm. Zawinąć w folię i wstawić do zamrażalnika

Kuchnia Pokoleń
Świąteczne Ciasta Bez Pieczenia – TOP 16 Przepisów na Łatwe i Szybkie Wypieki 171

dzisiejszym wpisie przygotowaliśmy dla Was 16 pysznych receptur, które z pewnością zachwycą Waszych gości. Smacznego! 1. Ciasto 3 BIT bez pieczenia Przepis na: przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Śnieżny puch – ciasto BEZ pieczenia Przepis na: mniammniam.com 3. Serowo-kawowe ciasto z inką Przepis na: ostra-na-slodko.pl 4. Rurociąg Przepis na: blogzapetytem.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Świąteczne Ciasta

Damusia.pl
INSPIRACJE NA TEGOROCZNE ŚWIĘTA – SERNIKI, MAKOWCE, PIERNIKI I INNE! 108

pieczenia BUDYNIOWY BISZKOPT Z KREMEM Z SERKÓW HOMO UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ CIASTO 7 DAYS – Z ROGALIKAMI WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ BIAŁY LION ŁABĘDZI PUCH The post INSPIRACJE NA TEGOROCZNE ŚWIĘTA - SERNIKI, MAKOWCE, PIERNIKI I INNE! first appeared on Ostra na Słodko - blog kulinarny

Ostra na Słodko
Ciasto Hali 155

warstwę serkową: 100 g margaryny 2/3 szklanki cukru pudru 4 jaja 4 serki waniliowe typu Danio ( każdy po 150 g) 2 budynie wiśniowe Margarynę miksujemy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy po jednym żółtku i dalej miksujemy , aż masa będzie bardzo puszysta. Doda jemy serki i miksujemy krótko .   Wsypujemy sypkie budynie i znów dokładnie miksujemy.   Białka

Domowe ciasta
jojo vel miodownik 97

cukrem. W pozostałym mleku mieszamy kaszę mannę i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo ugotowaną kaszkę i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: ok. 330 ml powidła śliwkowego polewa czekoladowo wykonanie ciasta: Na pierwszym blacie rozsmarowujemy 1/2 część masy grysikowej. Układamy

Domowy Smak Jedzenia
Cynamonowo-makowe ciasteczka 127

łyżeczka ekstraktu pomarańczowego 250 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g maku 50 g mlecznej czekolady 50 g białej czekolady Miękkie masło ucieramy wraz z cukrem na puch. Dodajemy po 1 żółtku oraz ekstrakt pomarańczowy, miksujemy krótko tylko tyle, aż żółtka wkręcą się w masę. Obroty miksera zmniejszamy do minimum i dodajemy obie mąki przesiane z cynamonem

Smaki Na Talerzu
Cycki murzynki 183

cukrem oraz cukrem z wanilią i wlewamy masę z mąką i gotujemy budyń. Studzimy, raz po raz mieszając by nie było kożucha. Masło (koniecznie już miękkie) miksujemy na puch, stopniowo dodając stopniowo po łyżce zimnego budyniu. Ma nam postać dość gęsty krem. Masę wykładamy równo na ciasto. Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, studzimy. W galaretce maczamy dobrze

Latosiowydom
Piernikowa delicja z konfiturą 131

Delicja na święta czemu nie. Mus pomarańczowo brzoskwiniowy smakuje obłędnie. Lekkie jak puch, z bezową choinką i pianką. biszkopt piernikowy: 3 jajka wielkość M 1 łyżeczka płaska przyprawy do piernika 1 łyżeczka kakao 4 łyżki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej typ 500 1 łyżka mąki ziemniaczanej pianka piernikowa: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki

wesoła kuchnia
ciasto miodowe z wkładką toffi 96

dokładnie mieszamy budy oraz mąkę i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na tzw. puch. Dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo: herbatniki np. kakaowe na dwie warstwy puszka masy kajmakowej wykonanie ciasta: Na pierwszy blat ciasta miodowego wykładamy 1/2 część

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto ze szpinakiem, herbatą, limonką i rozmarynem 131

tarce o małych oczkach ścieramy zieloną cześć skórki, bez gorzkiej białej warstwy. Limonkę przecinamy na pół i wyciskamy sok. Do dużej misy wbijamy jaja i miksujemy z cukrem na puch, wlewamy zmiksowany szpinak z olejem, wlewamy sok z limonki, skórkę oraz rozmaryn. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i herbatę matcha. Mieszamy krótko aby składniki się połączały. Przelewamy

AZgotuj!
Cytrynowe Księżyce 144

font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Żółtka oddzielamy od białek. Do sporej miski przekładamy margarynę, cukier puder, sok cytrynowy i żółtka.   Miksujemy na puch, następnie dodajemy skórkę cytrynową. Miksujemy.   Stopniowo wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksujemy na gładką masę.    Białka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Łączymy

Domowe ciasta
Muffinki choinki na Boże Narodzenie 126

suchych, mieszamy. Zaraz potem ciastem napełniamy foremki do babeczek. Finalnie pieczemy ok 30 min w 180st. Potem zostawiamy do wystudzenia. Następnie przygotowujemy lukier. Masło ucieramy w mikserze na puch. Dodajemy cukier i barwnik i miksujemy dalej aż składniki idealnie się połączą. Lukier nakładamy do rękawa cukierniczego i rysujemy na babeczkach fantazyjne choinki. Finalnie choinki dekorujemy kolorowymi cukierkami. Artykuł

Dorota Smakuje

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję