się mleka wlewamy rozrobione proszki budyniowe i energicznie mieszamy, aż budyń zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu na zmianę z mascarpone i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Na końcu do masy dodajemy wiórki kokosowe
Kuchnia MagdaLenypiekarnika, całkiem zimne przekroić wzdłuż na połowę otrzymując dwa blaty. Krem mleczny: Zwykłe mleko zagotować z cukrem waniliowym, całkowicie wystudzić. Miękkie masło przełożyć do wysokiej miski utrzeć na puch z cukrem pudrem, miksując partiami wsypywać mleko w proszku na przemian wlewać zimne mleko z cukrem waniliowym, utrzeć do gładkości. Masę wyłożyć na kakaowy blat, przykryć drugim
Wanilia i Kardamonpuszystą masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo (łyżka po łyżce) chłodny budyń. W wersji drugiej wystarczy ugotować oba budynie, dodając cukier. Wystudzić budynie. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, a następnie dodawać po jednej łyżce wystudzonego budyniu (cały czas miksując). Gotową masę wykładamy na spód z groszku ptysiowego. Wyrównujemy, lekko uciskając. Następnie na masie rozsmarowujemy (na całości
Słodkie okruszkijajko kl M 1/2 płaskiej łyżeczki sody 60 g cukru zwykłego lub trzcinowego ewentualnie 2 lub 3 łyżki wiórków/groszków czekoladowych 1. Jajko miksujemy razem z cukrem na puch. 2. Dodajemy masło orzechowe, masło migdałowe, sodę i ewentualnie groszki czekoladowe. Mieszamy całość i za pomocą dwóch łyżek wykładamy porcje ciasteczek na blaszkę o śred. 4 cm. Ciasteczka
Gotowanie...to proste !puszystą masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo (łyżka po łyżce) chłodny budyń. W wersji drugiej wystarczy ugotować oba budynie, dodając cukier. Wystudzić budynie. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, a następnie dodawać po jednej łyżce wystudzonego budyniu (cały czas miksując). Gotową masę wykładamy na spód z groszku ptysiowego. Wyrównujemy, lekko uciskając. Następnie na masie rozsmarowujemy (na całości
Słodkie okruszkimasło z mlekiem, mieszamy. Ściągamy rondelek z palnika i dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy aż czekolada się rozpuści i uzyskamy jednolitą masę. Zostawiamy do przestudzenia. W misce ubijamy na jasny puch jajka z cukrem (miksuj około 4-5 minut). Następnie cienkim strumieniem wlewamy czekoladową masę miksując całość na najniższych obrotach miksera lub mieszając ręczną trzepaczką. Na koniec dodajemy sypkie
Słodkie okruszkideser. Mus wychodzi puszysty i delikatny. Można serwować go podając w małych słoiczkach dodając do tego małe kruche ciasteczko. Wykonanie w thermomix na dole. Żółtka i cukier ubić na puch za pomocą miksera. Około 5 minut. Masa musi zwiększyć objętość i nabrać bladego koloru. Mleko wlać do garnuszka zagotować, lekko przestudzić. Gorące mleko wlewać bardzo powoli do masy
Kuchnia Pokoleńszklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 1 łyżka oleju kokosowego lub masła 2 łyżki gorącej wody Uwaga: szklanka o pojemności 200 ml Jajka ubijam z cukrem pudrem na puch. Dodaję przyprawy, skórkę cytrynową, mielone migdały i orzechy i mieszam łopatką. Kandyzowaną skórkę cytrynową i pomarańczową drobno siekam i dodaję do ciasta. Delikatnie mieszam. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia
Słodki sentymentmleko razem z cukrem doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową i cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy do niego przestudzony budyń. Na koniec cienkim strumieniem wlewamy gęsty ajerkoniak. Na ciasto z bezą wykładamy tężejący mus malinowy. Rozkładamy warstwę herbatników. Następnie wykładamy krem ajerkoniakowy
Smaki Na Talerzuzostawić do wystudzenia. Krem: Wszystkie składniki do przygotowania kremu muszą mieć jednakową pokojową temperaturę. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, miksując dodawać stopniowo serek na przemian wsypywać mleko w proszku , wystudzoną płynną żelatynę wymieszać z niewielką ilością kremu-3 łyżki i dodać do masy, ponownie zmiksować. Złożenie ciasta
Wanilia i Kardamonblaty. Jeden z nich ponownie umieszczamy w formie. Nasączamy go częścią kawy. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Następnie naprzemiennie dodajemy serek homogenizowany (ważne by miał temperaturę pokojową) oraz wsypujemy mleko w proszku. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy do rozpuszczenia na małym ogniu. Dodajemy do niej łyżkę masy
Smaki Na Talerzulekko wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º. Pieczemy ok 55-60 minut (do suchego patyczka). Studzimy. Zimne ciasto przekrawamy na 2 blaty. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Stopniowo dodajemy serek śmietankowy oraz śmietanę. Na końcu dodajemy aromat waniliowy. Pierwszy blat ciasta smarujemy kremem. Przykrywamy drugim blatem. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego
Fascynacje Aniżółtego 2 serki topione po 100 g 100 g masła 2 jajka kilka plasterków szynki konserwowej 1 czerwona papryka pieprz Sposób wykonania: Przygotować nadzienie: Masło utrzeć na puch, dodać serki topione jajka, papryką i szynkę pokropione w kostkę. Doprawić pieprzem i odstawić na bok. Ser żółty zawinąć w folie spożywczą (bardzo szczelnie) i włożyć do garnka
Smaki Nataliistudzimy. Mleko lekko podgrzewamy (ma być letnie). Drożdże rozcieramy ze śmietaną i 2 łyżkami cukru (nie musimy odstawiać do wyrośnięcia) Jajka ucieramy z pozostałym cukrem i szczyptą soli na puch. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę, drożdże, mleko oraz masło. Zagniatamy na gładkie, elastyczne ciasto – do momentu aż będzie ładnie odchodzić od rąk ( w razie potrzeby podsypujemy
Fascynacje Ani