puch - 3415 przepisów (strona:37/228)

Kruche tureckie ciasteczka Şekerpare w cytrynowym syropie 97

zagotowujemy. Wlewamy sok z cytryny i czekamy, aż ponownie się zagotuje. Wyłączamy kuchenkę i odstawia syrop na bok. CIASTO Masło ubijamy z cukrem pudrem i cukrem z wanilią na puch. Dodajemy połowę porcji obu mąk, startą skórkę z pomarańczy i proszek do pieczenia. Mieszamy krótko mikserem, po czym dodajemy drugą połowę mąki pszennej i semoliny. Ponownie miksujemy, krótko

Tajemnice Smaku
Ciasto drożdżowe z olejem 133

dodajemy 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki i 1/4 podgrzanego mleka. Dokładnie mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce aż zaczyn zacznie rosnąć (ok 20minut). Jajko oraz żółtka ucieramy na puch z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przesianą mąkę, wyrośnięty zaczyn, mleko. Wyrabiamy ciasto. Pod koniec stopniowo dodajemy olej i zagniatamy do momentu aż ciasto będzie gładkie

Fascynacje Ani
Mleczne bułeczki śniadaniowe 113

Domowe, mleczne bułeczki śniadaniowe, są lekkie i delikatne jak puch. Zdecydowanie najlepsze zaraz po upieczeniu. Smakują wyśmienicie zarówno ze słodkimi jak i słonymi dodatkami. Ich tajemnica tkwi w dokładnym wyrobieniu ciasta. Z podanych składników uzyskamy 16 mięciutkich bułeczek. Składniki:  500 g mąki pszennej luksusowej lub tortowej 20 g świeżych drożdży 375 ml mleka (125 do zaczynu

Świat Ciasta
Tort bezowy Ajerkoniak Maltesers 123

language: en-US } p.ctl { font-family: "DejaVu Sans"; font-size: 11pt; so-language: ar-SA } Krem ajerkoniakowy 300 ml gęstego likieru Advocat 350 g masła Masło ubijamy mikserem na puch. Cienkim strumieniem bardzo powoli wlewamy ajerkoniak. Masa będzie dość gęsta.    Dodatkowo: 100 g kulek w czekoladzie Maltesers WYKONANIE: blat bezowy   krem ajerkoniakowy   kulki czekoladowe

Domowe ciasta
Czekoladowe ciasto z kremem waniliowym i orzechami w karmelu 153

masła Budynie rozrabiamy w 1/2 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrami, na gotujące wlewamy rozrobiony budyń i mieszając zagotowujemy. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masa orzechowa: 200 g orzechów włoskich, grubo posiekanych 1/2 szkl. (100 g) cukru 80 g masła 3 łyżki miodu 2 łyżki

Cynamonowe szczęście
Pijana śliwka 1116

piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut (lub do suchego patyczka). Studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzone ciasto kroimy na dwa blaty. Miękkie masło ucieramy na puch. Dodajemy krem czekoladowo-orzechowy oraz schłodzone mascarpone. Ucieramy tylko do połączenia. Dodajemy rumowe śliwki, mieszamy szpatułką. Jeden z blatów kakaowych nasączamy połową mieszanki kawowej. Rozprowadzamy na nim cienką warstwę

Smaki Na Talerzu
Metrowiec 1879

proszki budyniowe, mąkę, cukier zwykły i waniliowy i przelałam na gotujące się mleko. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawiłam do wystygnięcia. Gdy budyń wystygł zmiksowałam na puch miękkie masło i powoli, ciągle miksując, dodawałam do niego po łyżce zimny budyń. Na koniec dodałam sok z cytryny. Krem miksowałam do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji

Waniliowe Improwizacje
Strogonoff z polędwiczki wieprzowej z ryżem z kalafiora 142

zazwyczaj podaje się z makaronem, my proponujemy coś zupełnie innego: ryż z kalafiora. Po pierwsze jest zdrowszy niż kluski, a poza tym doskonale współgra z sosem. Jest delikatny jak puch i ma bardzo przyjemny, lekko orzechowy smak. Ryż z kalafiora można zrobić na dwa sposoby: usmażyć na patelni albo upiec w piekarniku . Przepis pochodzi z serwisu Thespruceeats.com Składniki

Niedzielny kucharz
FIT CIASTO WANILIOWO-KAKAOWE Z BANANAMI – Z PATELNI! BEZ PIECZENIA! 138

woda – 2 łyżki * banan – 2 szt * orzechy laskowe – 1 garstka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Płatki owsiane miksujemy na mąkę, mieszamy z mąką pszenną. Jaja ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy jogurt, wlewamy olej, dodajemy wanilię – miksujemy. Wsypujemy mąki wraz z proszkiem do pieczenia – miksujemy. Pamiętajcie, żeby zawsze miksować krótko – tylko do połączenia składników. Dzielimy na 2 części

Ostra na Słodko
Majonezowe Ciasteczka (piaskowe) 166

majonezu 60 g cukru pudru 250 g mąki pszennej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia esencja waniliowa marmolada rękaw cukierniczy i tylka cukierniczka 1. Masło z cukrem pudrem ucieramy na puch, następnie dodajemy majonez i znów ucieramy. 2. Na koniec dodajemy mąkę i esencję waniliową. Miksujemy i możemy ciasteczka formować dłońmi lub przełożyć masę do rękawa cukierniczego z tylką

Gotowanie...to proste !
BISZKOPT ORZECHOWY Z MASĄ ORZECHOWĄ + FILMIK 119

upieczeniu pozostawić do ostygnięcia, później przekroić na dwie części.    Na masę orzechową zagrzać mleko i zalać nim mielone orzechy, wymieszać i pozostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na puch, dodać cukier puder i dalej ucierać. Masę maślaną wymieszać z orzechami.  Połowę biszkoptu włożyć do blachy, nasączyć herbatą i posmarować masą orzechową, przykryć drugą częścią biszkoptu. Górę

Kulinarne Fantazje Marioli
Tort kakaowy z kremem cappuccino i bezikami (pyszny i łatwy) + FILM 176

studzimy, wyrównujemy górę i kroimy na 4 spody-nie ma z tym problemu bo biszkopt jest wysoki. KREM Do miski dajemy 250g masła w temp pokojowej, ucieramy je na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Miksujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Na koniec do kremu dodajemy 5 łyżek kawy cappuccino. Miksujemy do połączenia. SKŁADANIE TORTU Pierwszy spód biszkoptowy ponczujemy kawą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto Raffaello 152

gotuję z cukrem. Do wrzącego mleka wlewam rozrobione budynie, mieszam energicznie tak, by nie powstały grudki, gotuję jeszcze 2 minuty. Gotowy budyń odstawiam do ostygnięcia. Miękkie masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa jest kremowa. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe (niewielką ilość zostawiam do udekorowania ciasta) i dokładnie mieszam z kremem. Blaszkę wykładam papierem

babka w formie
TORT NA HALLOWEEN 143

wsypać budyń cukier (według przepisu na opakowaniu) i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać, rozmieszany proszek budyniowy  wlać na gotujące mleko i ugotować budyń, odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch cały czas miksując dodawać po łyżce budyń gdy krem będzie gotowy dodać puree z dyni oraz barwnik jeszcze chwile miksować. Z kremu odłożyć około 1/4 masy do dekoracji

RAROSSA
NAJLEPSZE RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM – „NA SŁODKO ZE SWEET DECOR” 526

resztą mleka i mąką – wlewamy do gotującego się mleka i nie przerywając gotowania mieszamy do momentu zgęstnienia. Przekładamy do miski, przykrywamy folią, odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch i łyżka po łyżce dodajemy zimny krem budyniowy. CAŁOŚĆ: Rurki zamaczamy w roztopionej białej czekoladzie , zanurzamy w krokancie orzechowy i napełniamy kremem budyniowym. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Ostra na Słodko

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję