puch - 3415 przepisów (strona:30/228)

tort makowy z kremem kawowym 83

gotującego się mleka. Całość mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Gotowy zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (do temperatury pokojowej). Masło miksujemy z kawą rozpuszczalną na puch i dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Na końcu opcjonalnie możemy dodać alkohol do smaku. Krem dzielimy na trzy części. Dwoma częściami przekładamy krążki makowe a trzecią smarujemy wierzch i boki

Domowy Smak Jedzenia
ciasto ananasowiec 114

budyniowy, cały czas mieszając doprowadzam do wrzenia, gotuję jeszcze dwie minuty. Budyń zestawiam z ognia i wbijam żółtka, mieszam energicznie do połączenia. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa stanie się kremowa. Na koniec dodaję pokrojone ananasy i delikatnie łączę je z kremem. Krem wykładam na biszkopt i wstawiam

babka w formie
Ciasto Biskup 107

dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko wraz z cukrem i cukrem wanilinowym doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę budyniową i stale mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy do połączenia. Pod koniec można dodać do masy kieliszek rumu. Przygotowaną masę wykładamy na stężałą galaretkę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Łyżka

Smaki Na Talerzu
Ciasto AMBASADOR +FILM 129

grzanie góra-dół bez termoobiegu. Upieczony biszkopt studzimy, jeśli jest taka potrzeba ściany górę by był równy. Do miski dajemy 300g masła w temp pokojowej, ucieramy je na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Powstały krem dzielimy na dwie części, jedna ma być mniejsza. KREM I Orzechy włoskie oraz migdały siekamy. Czekoladę kroimy na małe kawałki. Wszystko razem mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z kremem serowo-makowym 131

zmielonego maku 250 g masła Jaja mieszamy ze śmietaną, wlewamy na gotujące mleko. Gotujemy na małym ogniu. Powstały ser odsączamy na sitku. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy po łyżce ostudzonego sera, maku i kilka kropel olejku rumowego. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.      Dodatkowo: ok. 100 ml rumu + 100 ml przegotowanej wody

Domowe ciasta
Ciasto Barbi 102

łyżeczki żelatyny 250 g herbatników ciemnych garść orzechów czekolada deserowa Wykonanie Galaretkę malinową rozpuszczamy w 150 ml wrzącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. 500 ml schłodzonej śmietanki kremówki ubijamy na puch. Ciągle ubijając, małym strumieniem wlewamy zimną, ale ciągle płynną galaretkę. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wykładamy folią spożywcza. Na spodzie układamy warstwę herbatników

Przepiski.pl
Ciasto Gargamel 91

mleka wymieszać ze sproszkowanym budyniem i mąką ziemniaczaną. Pozostałe mleko doprowadzić do wrzenia. Następnie wlać mieszankę budyniową i mieszać. Gotować do powstania gęstej masy. Masło utrzeć na puch, następnie ciągle ubijając dodawać przestygnięty budyń. Ok. 3/4 masy budyniowej rozprowadzić na galaretce. Całość przykryć drugim płatem biszkopta. Wierzch ciasta posmarować pozostałą masą i udekorować pokruszonymi herbatnikami. Artykuł

Alle Dobre!
Ciasto Milky Way bez pieczenia 68

mlecznej 50g czekolady gorzkiej 100ml śmietanki 30% Przygotowanie Do garnka wlewam 3/4 szkl. mleka dodaje cukier i cukier waniliowy. Mleko zagotowuje i odstawiam do wystudzenia. 200g masła miksuję na puch (musi być miękkie) i porcjami dodaje mleko z cukrem i mleko w proszku. Miksuję. Blachę wykladam folią lub papierem. Układam herbatniki. Na to masę znów herbatniki znów masę

Wasze Przepisy
Mazurek przekładany 75

małym ogniu przez 10 minut, nieprzerwanie delikatnie mieszając. Wystudzić. Masło (w temperaturze pokojowej – najlepiej wyjąc 2 h wcześniej z lodówki) utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie ciągle miksując dodawać po łyżce zimnego grysiku, a na koniec wlać alkohol. Placki wysmarować masą grysikową w proporcjach 1:2 (Kolejno od dołu: pierwszy blat, 2/3 masy, drugi

KuchniaWeDwoje.pl
Ptysie z kremem adwokatowym 82

stopniach do czasu zarumienienia, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 10 minut. Wyłożyć na kratkę, aby ostygły. Masa adwokatowa: Masło o temperaturze pokojowej zmiksować na puch, a następnie dodać do niego po łyżce budyniu. Gdy masa będzie już gotowa wlać alkohol i całość połączyć (tę czynność można pominąć lub zrobić część ptysi z kremem budyniowym

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto Wielbłąd Bez Pieczenia 116

gotować do uzyskania gęstego budyniu. Gotowy budyń przełożyć do miseczki, przykryć folią, by nie powstał kożuch i odstawić do przestygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć przy użyciu miksera na puch. Następnie, ciągle ubijając dodawać stopniowo budyń. Blaszkę o wymiarach 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na papierze ułożyć warstwę herbatników, a na nie wyłożyć masę kajmakową

Przepiski.pl
Szarlotka z budyniem bez pieczenia 91

palnika i cały czas mieszając gotować do uzyskania gęstego budyniu. Budyń przelać do miski, przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć na puch. Ciągle ucierając dodawać stopniowo przestygnięty budyń. Gotową masę wyłożyć na stężałe jabłka. Wierz ciasta posypać pokruszonymi herbatnikami. Wstawić do lodówki, by masa stężała. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Artykuł

Alle Dobre!
Drożdżówka idealna 94

mleka. Wszystko dokładnie mieszamy do momentu aż drożdże się rozpuszczą. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 10-15 minut. Masło roztapiamy, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy mąkę, pozostałe letnie mleko, zaczyn. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy roztopione masło. Zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Formujemy kulę, wkładamy do miski oprószonej mąką. Przykrywamy

Fascynacje Ani
Pani Walewska 122

gotującego wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę. Mieszając aby masa się nie przypaliła gotujemy gęsty budyń. Przykrywamy folią spożywczą, tak aby dotykała wierzchu budyniu, odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy do uzyskania gładkiej masy. Gotową masę wykładamy na pierwszy placek, przykrywamy drugim plackiem. Smacznego

Fascynacje Ani
Seromakowiec z gotową masą makową 105

opcja szybsza i łatwiejsza. Jeśli chcesz możesz przygotować samodzielnie masę makową np. z przepisu Kulinarne Przeboje . Białka jajek ubij na sztywno, dodaj szczyptę soli. Żółtka jajek ubij na puch. Orzechy włoskie posiekaj na drobne kawałki. Gotowa masa makowa ma już w sobie orzechy, ja jednak lubię sporą ich ilość, więc dodałam dodatkową porcję, Masę makową wyjmij z puszki

To Musisz Wiedzieć