puch - 3415 przepisów (strona:24/228)

Kora orzechowa 110

wlewamy 100 ml (1/2 szklanki) wody dodajemy proszek budyniowy oraz żółtka i mieszamy. Na wrzący wlewamy syrop i mieszając gotujemy do zgęstnienia. Gotowy budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu i miksujemy wszystko do połączenia.  Złożenie ciasta Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzątku

Cynamonowe szczęście
Ciasta na Wielkanoc 111

nadadzą barw wielkanocnemu stołu słodkości. Polecam zatem super łatwy, szybki i prosty sernik na zimno , z trzech składników. Obok super szybkiego i prostego w przygotowaniu polecam także sernik Śnieżny puch z pysznym, kokosowym i chrupiącym wierzchem. Na moim blogu znajdziesz wiele propozycji wypieków bez pieczenia bądź bez miksera, znajdziesz coś dla siebie na pewno Mini babeczki do koszyczka

Zasmakuj Kuchni
Ciasto marchewkowe z kaszą bulgur 91

opcjonalnej gramaturze, możesz dać jej więcej, to samo się tyczy kaszy bulgur. Kuchnia to nie apteka. Pulpę z marchewki oraz chłodne rozpuszczone masło odłożyłam na bok. Jaja ubiłam na puch z cukrem, dodałam mąkę z kardamonem, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Następnie wsypałam mak, dodałam pulpę, kaszę bulgur i wlałam masło, na koniec dodałam mleko. Miksowałam tylko

Z Kuchni Do Kuchni
Babka marmurkowa waniliowo- czekoladowa 90

dostać taki z ksylitolem) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo: 2 łyżki mąki  2 łyżki kakao Przygotowanie: Mąki przesiać. Do miski wbić jaja i ubić na puch z ksylitolem. Dodać przesianą mąkę, wanilię i proszek do pieczenia. Wymieszać na jednolite ciasto. Mieszając dodawać  napój owsiany i olej. Ciasto podzielić na dwie równe części

AZgotuj!
CIASTO METROWIEC 130

drugiej ciemne. Ciasta piec w temp. 180 st. przez około 45 minut. Krem Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu używając. Odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce budyń i miksować do połączenia składników. Wystudzone ciasta pokroić na plastry grubości ok. 1,5 cm. Składanie ciasta Ciemną kromkę ciasta posmarować kremem– jasną kromkę ciasta posmarować

RAROSSA
Sernik ricotta z nutką mięty – bardzo kremowy! 60

Jest kremowy i mazisty. Lekki jak puch, więc trzeba z nim ostrożnie. Upiekłam go bez spodu, bez polewy wierzchniej, ponieważ chciałam, aby smakujący czuli tylko i wyłącznie smak sernika, aby nie rozpraszały ich smakowo żadne dodatki… I taki mi się udał. Sernik z delikatną ricottą, którą nadała mu właśnie niesamowitej lekkości, jest niczym mus serowy! Idealnie wpasowuje

Raj dla Podniebienia
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 137

gorącego budyniu dodajemy kawę rozpuszczalną i mieszamy, aż się rozpuści.  Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu na zmianę z mascarpone i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę Galaretka czekoladowo-kawowa: Czekoladę drobno siekamy. Wodę zagotowujemy

Kuchnia MagdaLeny
Kawosz z galaretką i wkładką orzechową 139

gorącego budyniu dodajemy kawę rozpuszczalną i mieszamy, aż się rozpuści.  Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu na zmianę z mascarpone i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę Galaretka czekoladowo-kawowa: Czekoladę drobno siekamy. Wodę zagotowujemy

Kuchnia MagdaLeny
Babka limonkowa na majonezie 88

Babka bardzo dobra, nic sucha. Polecam Wykonanie – obie mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Żółtka z cukrem utrzeć na puch. Limonki sparzyć, osuszyć. Skórkę zetrzeć i dodać do masy jajecznej. Do masy dodać również 2 łyżki soku z limonki i majonez. Wsypać obie mąki i dokładnie wymieszać. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywno

Kuchnia Pokoleń

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję