puch - 3415 przepisów (strona:20/228)

Szarlotka z kremem francuskim 74

mąki pszennej -10 dag masła  Do przybrania : posiekane orzechy lub płatki migdałowe, czekolada gorzka Żółtka z połową cukru  umieścić w misie  miksera i ucierać na puch. Mają mieć kremową, gęstą konsystencje. Do garnka wlać szklankę mleka, dodać masło i resztę cukru, zagotować. W kubku wymieszać pozostałe mleko z mąką i wlewać cienkim strumieniem do wrzącego

Kulinarne przemyslenia
Krówka miodowa 78

cukrem. W pozostałym mleku mieszamy obie mąki i proszek budyniowy. Wlewamy je na gotujące mleko i cały czas mieszając gotujemy chwilę do zgęstnienia. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce budyniu i ucieramy do momentu uzyskania gładkiej jednolitej masy.   Złożenie ciasta: Na jeden

Cynamonowe szczęście
Babka orzechowa 73

szklanki cukru trzcinowego/ miodu Przygotowanie: Piekarnik nastawiamy na 180st.C Formę smarujemy masłem (można oprószyć mąką np, pełnoziarnistą) Jaja wbijamy do miski i ubijamy z cukrem i wanilią na puch. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Krótko mieszamy. Na koniec dodajemy zmielone orzechy włoskie i już mieszamy trzepaczką. Po połączeniu się składników przelewamy masę do formy, wkałdamy do piekarnika

AZgotuj!
Cytrynowa Pychotka 531

Cytrynowa pychotka to mocno aromatyczne ciasto cytrynowe, na biszkopcie, z obłędnie pysznym kremem cytrynowym, delikatną jak puch pianką i galaretką cytrynową. Całość udekorowana kleksem bitej śmietany z odrobiną otartej skórki cytrynowej. Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i delikatne w smaku. Idealne dla osób lubiących kwaskowate smaki. Ciasto świetnie pasuje na święta wielkanocne, a w wersji na herbatnikach idealnie sprawdzi

Rita creative
Dwukolorowa babka 77

wykładamy papierem do pieczenia. Mąki przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia do 1 miski. W drugiej misce miksujemy miękkie masło, następnie wsypujemy cukier, wanilię, ucieramy na tzw. puch. Dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Następnie wsypujemy w kilku porcjach suche składniki. Miksujemy do połączenia się ich. 3/4 ciasta wkładamy do formy, natomiast do pozostałej dodajemy przesiane kakao oraz

Życie zaczyna się w kuchni
Orzechowo-kokosowe z brzoskwiniami 453

oraz żółtkami. Pozostałą 1 i 1/2 szklanki płynu, wraz z cukrem, doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy mieszankę budyniową. Cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Dla smaku można dodać również kieliszek rumu. Na koniec dodajemy pokrojone brzoskwinie, mieszamy. Składanie ciasta; Na jednym blacie orzechowym rozprowadzamy połowę kremu z brzoskwiniami

Smaki Na Talerzu
Wafle z chałwą i kajmakiem 77

chałwy waniliowej  2-3 łyżki naparu z kawy 2 łyżki kakao  Sposób przygotowania:  1. Masło i kajmak powinny więc temperaturę pokojową.  2. Masło utrzeć na puch, partiami dodawać kajmak. Potem wkruszyć chałwę, zmiksować, dodać też napar z kawy.  3. Masę podzielić na pół, do jednej części dodać kakao i zmiksować.  4. Wafle

Kuchnia domowa Ani
SERNIK WIEDEŃSKI Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 242

waniliowym na puszystą, gęstą  masę. Twaróg przełożyć do miski. Dodać do niego rozpuszczone masło, proszek budyniowy oraz aromat. Wymieszać dokładnie łyżką (ja mieszałam szeroką, drewnianą łyżką). Ubite na puch jajka z cukrem dodawać w 2-3 partiach do miski z twarogiem mieszając całość łyżką.  Spód i boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Proponuję również przedłużyć wysokość

Walijskie Pichcenie
Ciasto ptasie mleczko 345

piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 20 minut, funkcja grzania góra-dół. Masa: W 250 ml gorącej wody rozpuścić galaretkę przezroczystą i odstawić do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubić na puch. Pod koniec ubijania wlać małym strumykiem przestygniętą galaretkę. Masę śmietankową wyłożyć na upieczony biszkopt i wyrównać. Całość wstawić na chwilę do lodówki. Polewa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie

Przepiski.pl
Pyszne ciasto CHAŁWOWIEC z sezamkami, idealne na każdą okazję +FILM 301

góra-dół bez termoobiegu i pieczemy około 20-25 minut. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa spody. KREM Chałwę rozdrabniamy na małe kawałeczki. Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie wciąż miksując dodajemy ostudzony budyń też w temp pokojowej. Następnie dodajemy pokruszoną chałwę i wszystko miksujemy do połączenia. Powstanie nam gęsty, kremowy krem :)  Pierwszy spód nasączamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka Czekoladowa 68

łyżka mleka do roztopienia czekolady   Polewa: 80 g czekolady deserowej 40 ml mleka Ciasto   1. Czekoladę roztapiamy z mlekiem. 2. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 3. Dodajemy jajka, miksujemy do ich wchłonięcia. 4. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, kakao i roztopioną czekoladę. Miksujemy do połączenia się składników. 5. Blaszkę smarujemy masłem

Gotowanie...to proste !
Pychotka orzechowa 88

wrzenia. Dodajemy mielone orzechy, mieszamy. Gotujemy na małym ogniu, stale mieszając, przez kilka minut. Zestawiamy z palnika, dodajemy kawę, kakao i mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimną masę orzechową. Na sam koniec dodajemy rum i jeszcze chwilę miksujemy. Masą orzechową przekładamy oba blaty, dając na górę ciasto z płatkami migdałowymi. Lekko dociskamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto kokosowo-orzechowe z kremem budyniowym 78

mnie super się sprawdza drewniana pałka) i gotujemy aż do uzyskania gęstego budyniu o jednolitej konsystencji. Odstawiamy go do przestudzenia (wierzch można zabezpieczyć folią). Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Wlewamy rum do smaku (opcjonalnie, choć polecam). Na sam koniec dodajemy serek mascarpone, miksujemy krótko, do połączenia. Składanie ciasta: Na cieście orzechowym rozprowadzamy większą część

Smaki Na Talerzu
Rafaello z czarną porzeczką 566

mleka z połową szkl. cukru. Zmiksować żółtka, mąki oraz pozostałe mleko i cukier. Do zagotowanego mleka dodać zmiksowane produkty. Gotować mieszając aż zgęstnieje, wystudzić. Masło lub margarynę zmiksować na puch, ciągle miksując dodawać po łyżce wystudzonej masy. Na koniec miksowania dodać 1,5 paczki wiórków. Na blaszce o wymiarach 30×25 cm układać herbatniki, dżem, masa, herbatniki

Wasze Przepisy
Babka delikatesowa, puszysta i pyszna 450

sercu będzie zawsze. Babka jest przepyszna, delikatna, puszysta i nie sucha. Uwielbiam takie stare zeszyty czyje w nich moją mamę. Przygotowanie – masło razem z cukrem utrzeć na puch. Następnie podczas mieszania dodawać po jednym jajku. Za każdym razem dokładnie wymieszać. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, olej i olejek cytrynowy. Dokładnie wymieszać na gładkie ciasto

Kuchnia Pokoleń