puch - 3415 przepisów (strona:29/228)

Mini torcik - królewicz 98

łyżka po łyżce. Mieszać aby nie było grudek.  Gotować do czasu aż zgęstnieje i będą pojawiać się pęcherzyki. Odstawić do ostygnięcia.  Masło o temperaturze pokojowej utrzeć na puch, następnie partiami dodawać kasze. Miksować az krem będzie gładki. Dolać alkohol i miksować do połączenia.  Do foremki w której piekło się ciasto na spód kładziemy pierwszy blat

Radość kipiąca uśmiechem.
Czekoladowe ciasto 142

wódk i     Batoniki, czekoladę i cukier rozpuszczamy w mleku, podgrzewając. Gdy masa będzie mieć gładką konsystencję, zestawiamy z ognia i studzimy. Masło miksujemy na puch. Dodajemy po łyżce masy czekoladowej i miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Następnie (opcjonalnie!) bardzo powoli wlewamy wódkę i mieszamy dokładnie silikonową szpatułką . Dodatki: 200 g dżemu z czarnej porzeczki polewa

Domowe ciasta
Serek labneh z jogurtu 81

poczytania o nieco innym sposobi przygotowania serka oraz polecam przepisy z jego wykorzystaniem   Serek labneh Kulki serowe w ziołach Serowe kulki w ziarnach Tort jagodowy Truskawkowy puch - sernik na zimno

Obiad gotowy
BROWNIE Z MANGO I MARAKUJĄ – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 100

jajko – 1 szt * cukier – 4 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 płaska łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BROWNIE: Masło topimy, dodajemy czekoladę, rozpuszczamy, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dolewamy czekoladę, miksujemy. Wsypujemy mąkę przesianą z solą, delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę. MASA SEROWA Z MANGO I MARAKUJĄ: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą miksujemy na gładką

Ostra na Słodko
Fantazja 124

ziemniaczaną i odlane mleko i całość staranie mieszamy, a następnie wlewamy do gotującego się pozostałego mleka. Gotujemy do zgęstnienia, cały czas mieszając, a następnie studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce wystudzonego budyniu. Galaretka owocowa: 2 opakowania galaretki wiśniowej 2 słoiczki

Cynamonowe szczęście
Ciasto góra lodowa 127

żółtkami, skrobią ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Przelewamy do gotującego się mleka i energicznie mieszamy do połączenia składników. Gotujemy jeszcze przez chwilę, aby masa zgęstniała. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy budyń i ucieramy do połączenia składników. Beza orzechowa: Orzechy włoskie drobno siekamy. Wsypujemy je do miski i mieszamy z mąką, proszkiem do pieczenia i skrobią. Białka

Alle Dobre!
Ciasto ucierane z jabłkami 111

mieszamy i zagniatamy pomiędzy palcami, żeby składniki się połączyły. Odstawiamy na bok (odstawiam do lodówki). Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Masło miksujemy na puch. Dodajemy cukier i sól. Znów miksujemy. Dodajemy po jajku i za każdym razem miksujemy. Masa może wyglądać jakby była zważona. Nie przejmujcie się tym, ponieważ tak ma być

Relaxtime
Ucierane ciasto z owocami 97

kryształu Pół szklanki oleju Pół szklanki wody 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia śliwki (ale pyszne jest też z wiśniami, czereśniami) Przygotowanie Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać olej, wodę, mąkę z proszkiem po kolei ucierając. Na koniec ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie zamieszać ciasto. Wylać na blachę, na wierzchu delikatnie układać

Wasze Przepisy
Sernik bez spodu 85

wcześniej namoczona we wrzątku żurawina ·         Najpierw ser przepuść przez maszynkę, aby nie miał grudek. Utrzyj masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puch i powoli dodawaj po jednym żółtku, nie przerywaj miksowania. I dodawaj mąkę, a następnie powoli proszek budyniowy. ·         Miksuj i dodawaj śmietanę

Z Kuchni Do Kuchni
Puszyste ciasto z serkiem waniliowym 121

szklanki mąki pszennej – polecam Mąkę Kurpiowską z Młynów Jelonki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki sody oczyszczonej Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Masło ucieramy na puch. Nie przerywając miksowania dodajemy stopniowo cukier a następnie po jednym jajku. Kiedy masa będzie gładka dodajemy serki waniliowe a na końcu przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą

Fascynacje Ani
Biszkopt kakaowy z masą budyniową i frużeliną wiśniową 139

otrzymania gęstej masy budyniowej (po tym czasie warto masę gotować jeszcze przez dodatkowe 2 minuty. Cały czas mieszamy, by nie przypalić masy). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Pod koniec można dodatkowo dodać do masy kieliszek rumu. Wiśnie (bez wcześniejszego rozmrażania) umieszczamy w garnku. Zasypujemy cukrem. Podgrzewamy. Gdy owoce puszczą sok dodajemy

Smaki Na Talerzu
tort makowy z kremem kawowym 90

gotującego się mleka. Całość mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Gotowy zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia (do temperatury pokojowej). Masło miksujemy z kawą rozpuszczalną na puch i dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Na końcu opcjonalnie możemy dodać alkohol do smaku. Krem dzielimy na trzy części. Dwoma częściami przekładamy krążki makowe a trzecią smarujemy wierzch i boki

Domowy Smak Jedzenia
ciasto ananasowiec 122

budyniowy, cały czas mieszając doprowadzam do wrzenia, gotuję jeszcze dwie minuty. Budyń zestawiam z ognia i wbijam żółtka, mieszam energicznie do połączenia. Odstawiam do całkowitego ostygnięcia. Masło ucieram na puch, stopniowo dodając zimny budyń. Miksuję, aż masa stanie się kremowa. Na koniec dodaję pokrojone ananasy i delikatnie łączę je z kremem. Krem wykładam na biszkopt i wstawiam

babka w formie
Ciasto Biskup 114

dokładnie mieszamy. Pozostałe mleko wraz z cukrem i cukrem wanilinowym doprowadzamy do wrzenia. Wlewamy przygotowaną mieszankę budyniową i stale mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Miksujemy do połączenia. Pod koniec można dodać do masy kieliszek rumu. Przygotowaną masę wykładamy na stężałą galaretkę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Łyżka

Smaki Na Talerzu
Ciasto AMBASADOR +FILM 138

grzanie góra-dół bez termoobiegu. Upieczony biszkopt studzimy, jeśli jest taka potrzeba ściany górę by był równy. Do miski dajemy 300g masła w temp pokojowej, ucieramy je na puch, stopniowo dodajemy ostudzony budyń. Powstały krem dzielimy na dwie części, jedna ma być mniejsza. KREM I Orzechy włoskie oraz migdały siekamy. Czekoladę kroimy na małe kawałki. Wszystko razem mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję