puch - 3415 przepisów (strona:34/228)

Puchowa chmurka 79

Ciasto delikatne jak puch i do tego bez pieczenia. Idealny deser na każdą okazję. Składniki 0,5 kg twarogu z wiaderka 2 śnieżki 2 galaretki 0,5 l wody herbatniki 2 łyżki cukru pudru 0,5 l mleka Przygotowanie Galaretki rozrabiamy we wrzątku zostawiamy do lekkiego stężenia. W tym czasie ubijamy śnieżki z mlekiem, twaróg mieszamy z pudrem

Wasze Przepisy
Makaron z krewetkami wg Aleex 121

Uwielbiam być w domu, gdy na dworze jest zimno i wietrznie. Patrzę na prószący za oknem śnieg, który puchową pierzynką pokrywa drzewa i krzewy. Puch osiada na dachach pobliskich domów i tworzy białą czapę także na małym daszku karmnika, do którego czasami przylatują już ptaki. Siadam na ciepłej podłodze, przy oknie i razem z Hugiem i Maniem oglądam

W mojej kuchni
Kostka orzechowo kajmakowa z kremem kawowym 100

mąkę i żółtka (najlepiej użyć do tego celu miksera). Mieszaninę wlewamy na gotujące mleko i  mieszając zagotowujemy. Kawę zalewamy niewielką ilością wrzątku i studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch (ok 10 minut na najwyższych obrotach miksera), a następnie dodajemy do niego po łyżce przestudzony budyń. Na zakończenie wlewamy kawę i alkohol. Poncz: 1/3 szkl. gorącej wody

Cynamonowe szczęście
Pączki z dżemem malinowym 115

przestudzone pączki nadziewamy szprycą wypełnioną dżemem malinowym lub innym ulubionym, posypujemy cukrem pudrem. 🍩 Pączkowe szaleństwo Poniżej znajdziecie kilka innych przepisów na smaczne i sprawdzone pączki. Spróbujcie wspaniałych delikatnych jak puch pączków Malasadas najpopularniejszych pączków na Hawajach! Pączki na piwie, czy inne z dodatkiem skórki pomarańczy również powinny Wam posmakować. Zapraszam serdecznie. Malasadas portugalskie pączki Pączki na piwie Pączki

SprawdzonaKuchnia.pl
tort czekoladowo orzechowy z nutą kawy 209

dokładnie mieszamy żółtka oraz budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń. Odkładamy ok. 3-4 łyżki masy do miseczki. Opcjonalnie do 1/2 części masy dodajemy kawę rozpuszczalną. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawowego, posłodzonego

Domowy Smak Jedzenia
Orzechowe wg siostry Anastazji 105

patyczka). Mleko, cukier oraz wiórki kokosowe umieszczamy w rondelku i doprowadzamy do wrzenia. Od zagotowania, stale mieszając, gotujemy jeszcze przez kilka minut (do zgęstnienia). Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy masę kokosową. Czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką śmietanki w kąpieli wodnej. Składanie ciasta: Ciasto orzechowe – powidła – masa – biszkopt – polewa

Smaki Na Talerzu
tort czekoladowo orzechowo kokosowy 119

mleku dokładnie mieszamy żółtka oraz budyń i wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy budyń (w temperaturze pokojowej) i miksujemy na gładki krem. Gotową masę dzielimy na trzy równe części. Do jednej części kremu dodajemy rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę, miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Gorąca czekolada ze złotą pianką 97

resztą składników. Gorącą czekoladę rozlewamy pomiędzy pucharki lub mniejsze szklanki (w zależności co wybierzemy wychodzą dwie lub trzy porcje). Śmietankę miksujemy z pastą miodową do złotego mleka. Miksujemy na puch. Naszą złotą śmietankę nakładamy na gorącą czekoladę (ilość wg upodobań, jeśli zostanie wam śmietanka można podać resztę np. z kawą). Gorące czekolady dekorujemy posypką lub startą czekoladą. Smacznego

Słodkie okruszki
Rurki z kremem budyniowym 130

mleka zagotować z cukrem dodać mieszankę budyniową i energicznie mieszając doprowadzić do wrzenia. Budyń wystudzić przykrywając go folią spożywczą aby nie powstał kożuch. Masło o temperaturze pokojowej ucierać na puch  następnie cały czas miksując dodawać w kilku partiach budyń. ucierać aż składniki się połączą i powstanie gładki krem. Krem można nakładać za pomocą rękawa cukierniczego jednak najlepiej

Andzia Pichci
Gniocchi z twarogu, czyli pierogi leniwe 94

słodko, ale z pysznym sosem marinara. Czas : 15 minut Poziom trudności: Nie za trudne Liczba porcji: 2 duże Gniocchi z sera riccota to klasyka włoskiej kuchni. Delikatne jak puch kluseczki podawane na sto różnych sposobów. Pierogi leniwe to z kolei fundament kuchni polskiej, kiedyś stała i nieśmiertelna pozycja menu barów mlecznych i stołówek. Postanowiliśmy zrobić kuchnię fusion

Niedzielny kucharz
Róże karnawałowe 95

spirytusu 5 kostek smalcu do smażenia cukier puder do posypania dżem do dekoracji , u mnie wiśniowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mąkę przesypujemy do miski. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. utarte żółtka dodajemy do mąki, kolejno śmietanę i spirytus. Zagniatamy aż powstanie gładkie ciasto. W razie potrzeby możemy podsypać delikatnie mąki. Zagniecione ciasto wykładamy na stolnice delikatnie oprószoną

Blog kulinarny S9.PL
Wilgotna Babka Pomarańczowa 133

soku z pomarańczy tyle cukru pudru ile zabierze sok aby lukier był lekko gęsty ale lejący Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, oraz skórkę i sok z wyszorowanej

Gotowanie...to proste !
Rafaello z bakaliami 688

minut. Masa: Żółtka utrzeć z cukrem, dodać trochę mleka, wsypać mąkę i dokładnie wymieszać. resztę mleka zagotować i wlać masę jajeczną, ugotować budyń. Ostudzić. Masło i margarynę utrzeć na puch, dodawać stopniowo budyń cały czas ucierając. Orzechy i migdały lekko podprażyć na suchej patelni. Rodzynki namoczyć, śliwki pokroić w cieniutkie paseczki. Układać kolejno warstwy: Placek bezowy, 1/3 masy

Smakołyki Asi
Serniczek 76

sera 1 szkle. cukru 12 jajek 300g masła 2 szkl mleka 3 budynie po 40g Sposób przygotowania: Białka ubijamy, odkładamy. Cukier z żółtkami ucieramy, dodajemy miękkie masło, ucieramy na puch, dodajemy mleko, miksujemy chwilę, dodajemy ser, miksujemy z 2 min dodajemy budynie miksujemy chwilę i na koniec pianę z białek. Mieszamy łyżką drewnianą chwilę do połączenia składników, wlewamy

Wasze Przepisy
Ciasto orzechowe 154

jajkiem, żółtkiem oraz proszkiem budyniowym. Powstałą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko. Gotujemy dalej, cały czas mieszając, aż do zgęstnienia. Gotowy budyń odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na sam koniec można dodać do smaku sok z cytryny oraz niewielką ilość alkoholu. Przestudzone ciasto orzechowe kroimy na dwa blaty. Jeden z nich

Smaki Na Talerzu