Pyszności! Składniki - 4 jaja - niecała szklanka cukru - łyżeczka proszku do pieczenia - pół kostki masła czyli 100 g – rozpuść, wystudź - niecałe 2 szklanki mąki pszennej Cukier z jajami utrzyj na puch. Wlej rozpuszczone masło, dodaj mąkę z proszkiem, zmiksuj szybko. Wylej na okrągła tortownicę lub inną formę do ciasta. Piecz w temperaturze 165-170 stopni około 40 minut
Z Kuchni Do Kuchnipokrojonych w cząstki gruszek 📌 płatki migdałowe (uprażyć na suchej i gorącej patelni) 📌 na polewę: 2 łyżki miodu+2 łyżki masła +2 łyżki kakao +2 łyżki mleka. Jaja ubij na puch z cukrem. Owsiankę zalej 125 ml wody, odstaw na 3 minuty. Masło rozpuść, wystudz. Do ubitej masy jajecznej dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia , owsiankę , lekko wymieszaj tylko
Z Kuchni Do Kuchniłyzeczka proszku do pieczenia blaszka 24 x 24 2 szklanki malin ,mogą być nawet mrożone tylko dzień wcześniej rozmrozić ,cukier puder do oprószenia, Masło miksujemy z cukrem na puch, potem dodać jajka ,budyń i mąkę wrocławska ,Ciasto wyłożyć na blaszkę dać maliny ,a na to posypkę ,Pieczemy 40 min w 180st .Po upieczeniu posypać cukrem pudrem
Moje Wyrobybiszkopty podłużne – ok. 20-25 szt SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wodę gotujemy, rozpuszczamy galaretki, studzimy. Truskawki blendujemy. Po ostudzeniu galaretki dodajemy do zblendowanych truskawek, mieszamy. Dodajemy ubitą na puch śmietanę kremówkę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podłużnymi biszkoptami. Przykrywamy herbatnikami, lekko dociskamy, chłodzimy. Po schłodzeniu możemy posypać cukrem pudrem , polać lukrem
Ostra na Słodkoprzepis na domowe pyszne pączki. Z tego przepisu piekę pączusie od ponad 8 lat i powiem szczerze, że do tej pory nie wypróbowałam innego przepisu. Pączki są delikatne jak puch, a kiedy nadzieje się je pysznym dżemem, to po prostu rozkosz dla podniebienia. Mój mąż, który właśnie jest na diecie, a dziś miał przerwę 🙂 – zjadł
SprawdzonaKuchnia.plpółtorej szklanki mąki tortowej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - łyżka babki płesznik i łuski babki jajowatej (opcjonalnie)- genialne na jelitka - 4 jaja Jaja utrzyj z cukrem na puch, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia, naisonka i chłodne , rozpuszczone masło. Wylej na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Wciśnij kawałki jabłek. Picz około 35-40 minut
Z Kuchni Do Kuchnidalgona Wszystko odmierzałam 15 ml miarką: 2 miarki kawy rozpuszczalnej (może być bezkofeinowa) 2 miarki cukru trzcinowego 2 miarki wody Wszystko wkładamy do naczynia i miksujemy mikserem na puch. ( Po 3 minutach ubijania dodałam jeszcze trochę cukru i kawy ( po ok. pół łyżeczki - wtedy zrobiła się gęstsza i bardzo puszysta) 2 szklanki dowolnego mleka lub mleka migdałowego
AZgotuj!gorzkiej czekolady - 100g zmielonych migdałów - 3/4 szklanki cukru - 4 jajka - 1,5 szklanki mąki - 70ml mleka - 5 g proszku do pieczenia Masło miksujemy z cukrem i jajkami na miękki puch. Dodajemy mąkę z proszkiem, migdały , czekoladę , mleko i miksujemy. Rozgrzewamy wafelnicę i nakładamy ciasto - pieczemy ok 3 min na złoty kolor i odkładamy na kratkę do wystygnięcia
Kuchnia Pełna Emocjiszybciutko dolewamy masę jajeczno - mączną, zdejmujemy z ognia garnek i szybko mieszamy tak aby nam sie w naszym budyniu nie porobiły grudki. Masło ucieramy w misce na biały, lekki puch- można dodać pod koniec ubijania łyżkę mleka żeby masło było bardziej puszyste i do takiego masła dodajemy budyń i znów miksujemy. Krem wykładamy na jedną warstwę ciasta, przykrywamy
Kuchnia Pełna Emocjimleczna: 2 łyżki masła 2 łyżki mleka 3 łyżki cukru około 8 łyżek mleka w proszku Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, esencję waniliową i miksujemy wszystko
Gotowanie...to proste !około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika ostudzić i podzielić na dwa blaty. Nalewkę rozcieńczyć wodą i nasączyć połową ponczu pierwszy blat ciasta. Posmarować połową dżemu. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać do niego ser oraz cukier puder. Utrzeć na gładką masę, którą należy rozsmarować na pierwszym placku. Masę serową przykryć drugim blatem. Ponownie polać całość pozostałym ponczem
Pasja Smakudodatkowo: - 2 połówki brzoskwiń z syropu (ze słoika lub z puszki) - ok. 50-60g mrożonej czerwonej porzeczki W misie miksera rozkręcamy miękkie masło z ksylitolem lub cukrem na puch. Dodajemy partiami ser, jajko oraz proszek budyniowy i dokładnie mieszamy. Na schłodzonym spodzie rozsmarowujemy masę serową (moja była fana gęsta, co widać na zdjęciu), wykładamy pokrojone na kawałki
Smaczne Zdrowemasła 1/2 szkl cukru 6 jajek 1,25 szkl mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki w temperaturze pokojowej. Czekoladę zetrzeć na tarce. Miękkie masło utrzeć z cukrem na puch. Nadal miksując dodawać po jednym żółtku i ekstrakt waniliowy. Mąkę wymieszać z czekoladą i proszkiem do pieczenia. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ucieranej masy
Smakołyki Asimleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem. Na gotujące mleko wlewamy masę budyniową. Gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Galaretki rozpuszczamy w ¼ szklanki gorącej wody. Ananasa kroimy w kostkę. Masło miksujemy na puch, stopniowo dodając ostudzony budyń, następnie tężejącą galaretkę stale miksując. Na końcu dodajemy ananasa i dokładnie miksujemy * masa szybko tężeje* Nasączenie: 2 kieliszki malibu ( lub wódki
Domowe ciasta