puch - 3415 przepisów (strona:31/228)

Drożdżówka idealna 112

mleka. Wszystko dokładnie mieszamy do momentu aż drożdże się rozpuszczą. Przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 10-15 minut. Masło roztapiamy, studzimy. Jajka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy mąkę, pozostałe letnie mleko, zaczyn. Wyrabiamy ciasto, pod koniec dodajemy roztopione masło. Zagniatamy do momentu uzyskania gładkiego, elastycznego ciasta. Formujemy kulę, wkładamy do miski oprószonej mąką. Przykrywamy

Fascynacje Ani
Babka cytrynowa (z gotowaną cytryną) 100

sokiem i otartą skórką cytrynową.  Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając 2 łyżki cukru. Masło utrzeć z pozostałym cukrem na puch, stopniowo dodając po jednym żółtku. Dodać zblendowane cytryny, zmiksować. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą, zmiksować.  Do ciasta dodać 1/3 białek, delikatnie wymieszać łopatką lub łyżką. Dodać

Obiad gotowy
Fit babka owsiana z miodem i pyłkiem kwiatowym 136

wysmarować tłuszczem, można obsypać mąką. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Oddzielić białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Następnie żółtka ubić z miodem na puch, dodać jogurt i wymieszać. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wanilię, otręby i olej. Wymieszać na jednolitą masę tylko do połączenia  się składników.  Następnie przełożyć 1/3 piany

AZgotuj!
Babeczki Wielkanocne z budyniem 100

Resztę mleka zagotować w rondelku. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony proszek i gotować (cały czas mieszając) do momentu, aż budyń zgęstnieje. Odstawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch a następnie stopniowo dodawać do niego wystudzony budyń. Krem odstawić w chłodne miejsce. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i posiekać wszystko nożem. Dodać cukier, szczyptę soli

Świat Ciasta
Babka jogurtowa 143

Masło, jogurt i jajka wyjmujemy ok. 3 godziny wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej (jak wszystkie składniki są w temperaturze pokojowej minimalizuje to ryzyko zakalca). Masło miksujemy na puch wraz z cukrem i cukrem waniliowym (papierem zostawiamy do wysmarowania formy). Dodajemy po jednym jajku i miksujemy do połączenia – następne dodając dopiero po zmiksowaniu poprzedniego. Dodajemy jedną

Poezja smaku
Ciasto marchewkowe z orzechami 122

czubata łyżeczka sody 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka cynamonu garść orzechów włoskich sól Przygotowanie Marchewki zetrzeć na drobnych oczkach. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Cały czas ucierając dodawać cienką stróżką olej. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, szczyptą soli i cynamonem i dalej miksować. Dodać startą marchewkę i dokładnie wymieszać mikserem

Kulinarne Inspiracje
Rafaello migdałowe wg Siostry Anastazji 123

doprowadzamy do wrzenia. Gdy się zagotuje wlewamy mieszankę budyniową i cały czas mieszając gotujemy jeszcze przez około 2 minuty (do zgęstnienia budyniu). Odstawiamy do schłodzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Pod koniec stopniowo wlewamy też ajerkoniak. Masę dzielimy na połowę. Do jednej dodajemy wiórki kokosowe, do drugiej płatki migdałowe. Na spód jednego blatu biszkoptowego

Smaki Na Talerzu
Ciasto Węgielek 169

zagotowujemy z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotującego się mleka wlewamy mieszankę budyniu i mąki, gotujemy do uzyskania gęstego budyniu. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch. Ciągle miksując, stopniowo dodajemy budyń, łyżka po łyżce. 3/4 masy budyniowej rozprowadzić na galaretce i przykryć drugim biszkoptem. Biszkopt posmarować pozostałą masą i posypać ją pokruszonymi herbatnikami. Ciasto

Przepiski.pl
Ciasto Hucułka 1642

starte zamrożone ciasto) 4. Upieczone i ostudzone ciasta zdejmujemy z blaszek oraz odklejamy papiery z nich. 5. Jeden blat z powrotem wkładamy do blaszki. Masa 6. Masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy po łyżce kajmaku aż do wykończenia. 7. Gotową masę wykładamy na dolny blat, przykrywamy drugim blatem, owijamy folią i chowamy do lodówki na cała

Gotowanie...to proste !
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 136

gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia.  Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki. Ostatnią łyżeczkę kawy mieszamy ze spirytusu

Korniszonki
Tort kawowy kruchy, z nutą porzeczki 117

gotującego się mleka wlewamy rozrobione mąki i intensywnie mieszamy aby nie powstały grudki i wszystko gotujemy ok. 2 minuty. Gotowy budyń zostawiamy do wystygnięcia.  Miękkie masło ubijamy na puch i stopniowo dodajemy cukier puder. Do masy maślano-cukrowej stopniowo dodajemy zimny budyń kawowy. Dokładnie miksujemy tak, żeby nie powstały grudki. Ostatnią łyżeczkę kawy mieszamy ze spirytusu

Gotujemy i jemy
Kora dębu 226

gotującego się syropu, energicznie mieszamy i trzymamy na ogniu, aż budyń zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Brzoskwinie z puszki kroimy w kostkę. Zaparzamy kawę, studzimy i mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Kora dębu 226

gotującego się syropu, energicznie mieszamy i trzymamy na ogniu, aż budyń zgęstnieje. Budyń przykrywamy folią spożywczą tak, aby dotykała ona powierzchni budyniu i studzimy. Miękkie masło ucieramy mikserem na puch. Następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i cały czas miksujemy, aż uzyskamy jednolitą i gładką masę. Brzoskwinie z puszki kroimy w kostkę. Zaparzamy kawę, studzimy i mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Orzechowa Korona 96

miejsce. Garnek z masą można przykryć folią spożywczą, tak aby stykała się ona z masą, wówczas unikniemy powstania kożucha. Masło w temperaturze pokojowej utrzeć za pomocą miksera na kremowy puch. Stopniowo dodawać przestygniętą masę budyniową, łyżka po łyżce. Miksować do momentu uzyskania jednolitej, puszystej masy. MASA ŚMIETANOWA Żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę

Przepiski.pl
Ciasto Fale Dunaju 884

patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. wystygnięte wyciągamy z blaszki, odklejamy od papieru do pieczenia i ponownie umieszczamy w blasze z papierem. przygotowanie masy: miękkie masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy chwilę aż powstanie jednolita masa. Wykładamy i rozprowadzamy po cieście. Przygotowanie polewy: do rondelka przekładamy margarynę, kakao

Blog kulinarny S9.PL