
Małe, delikatne i idealnie kruche babeczki, nadziane kremem budyniowym. Wprost rozpływają się w ustach :) Ze względu na swoją formę, dobrze sprawdzą się jako wielkanocne słodkie przekąski, ale również jako dodatek do koszyczka ze święconką. Z podanych składników uzyskamy około 18 sztuk małych babeczek. Składniki: (porcja na 12-14 sztuk) 300 g mąki krupczatki 200 g zimnego masła 100 g cukru pudru 4 żółtka szczypta soli Składniki na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 400 ml mleka 3 łyżki... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...