puch - 3415 przepisów (strona:28/228)

Orzechowa rozkosz 105

gorącego mleka -250 g masła o temperaturze pokojowej -200 g cukru pudru Orzechy zemleć i zalać przegotowanym, gorącym mlekiem, odstawić do wystudzenia. Utrzeć masło z cukrem na puch, dodawać stopniowo wystudzona masę orzechową, cały czas ucierać do wyczerpania orzechów. Gotową masę wyłożyć na placek i odstawić do lodówki. Polewa: -7 łyżeczek wody -7 czubatych

Kulinarne przemyslenia
Ciasto Borówkowe Cappuccino 98

Mąki, kawę i kakao dokładnie mieszamy w pozostałych 200 ml. mleka. Wlewamy na gotujące mleko z cukrem. G otujemy do zgęstnienia , ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puch. Powoli dodajemy ostudzony „ budyń kawowy” i miksujemy do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji. Dodatkowo: nasączenie : 200 ml ostudzonej kawy cappucino ( zaparzonej z 6 łyżeczek) 2 opakowani a galaretki borówkowej

Domowe ciasta
Pyszna babka kawowo-waniliowa 104

ekstrakt lub cukier wanilinowy) *ilość kawy zależy od tego jak intensywny chcemy uzyskać smak Przygotowanie: Do osobnych misek wbijamy białka i żółtka. Białka ubijamy (na wysokich obrotach) na “biały puch” ze szklanką cukru. Do żółtek dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, kilka kropli aromatu (lub ekstrakt) oraz szklankę oleju. Wszystko razem miksujemy na małych obrotach, aż do połączenia

Słodkie okruszki
Ciasto Kinder Bueno 315

wyciągamy z blaszki, odklejamy od papieru i przekrawamy na pół. Jedną połowę biszkoptu wkładamy ponownie do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, nasączamy. masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładki puch następnie dodajemy do niego po łyżce wystudzonych orzechów. do masy przesiewamy mleko w proszku. miksujemy. W zależności jak gęsta wyjdzie nam masa wtedy dolewamy ok 1/3-1/4 szklanki mleka

Blog kulinarny S9.PL
CIASTO MARCHEWKOWE Z ORZECHAMI 81

suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy ciasto z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego wystudzenia. 2.) Krem    ( wszystkie składniki powinny być o temperaturze pokojowej) Miękkie masło ubijamy na jasny puch . Ubijamy mikserem na niskich obrotach około minuty. Dodajemy serek philadelphia tak stopniowo łyżka po łyżce. Pod koniec dodajemy cukier puder, aromat pomarańczowy oraz miód.  3.) Przełożenie ciasta

RITA food channel
Przekładany Biszkopt z kawą sypaną 86

mleka 7 łyżek cukru 1 duży budyń waniliowy ( opakowanie 64 g) 250 g masła Z mleka, cukru i budyniu gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puch. Powoli dodajemy ostudzony budyń i miksujemy do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji. Dodatkowo: nasączenie : sok z połowy cytryny + 3 łyżeczki cukru + 150 ml gorącej wody 1 opakowani e galaretki pomarańczowej Galaretkę

Domowe ciasta
Biszkopt Przekładany Dwukrotnie 686

mleka 7 łyżek cukru 1 duży budyń waniliowy ( opakowanie 64 g) 250 g masła Z mleka, cukru i budyniu gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło miksujemy na puch. Powoli dodajemy ostudzony budyń i miksujemy do uzyskania gładkiej, gęstej konsystencji. p { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; line-height: 150%; text-align: left; orphans: 2; widows: 2; background: transparent

Domowe ciasta
Omlet owsiany – pyszne, pełnowartościowe śniadanie 97

soli świeżo mielony pieprz odrobina oliwy do posmarowania patelni 1/3 kulki mozzarelli light pomidorki koktajlowe garść rukoli kilka listków bazylii Jajka rozbić. Żółtka ubić z łyżką zimnej wody na puch, doprawić szczyptą soli i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszać z płatkami owsianymi. Białka ubić na sztywną pianę. Pianę delikatnie wymieszać z masą z żółtek z płatkami owsianymi. Rozgrzać patelnię

Dietolog
Ciasto Zygzak-czekoladowe z herbatnikami i kremem -super wygląda i smakuje +FILM 1991

namiękły,  następnie zostawiamy na ok 1 minutę i wykładamy na biszkopt. Wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. KREM Mało w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie dodajemy partiami ostudzony budyń. Krem wykładamy na masę z herbatnikami. Ciasto posypujemy startą czekoladą.  Wstawiamy je do lodówki na pewno na kilka godzin. I gotowe. Ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TORT CZEKOLADOWY 120

nasączyć 1/4 ponczu posmarować pozostałą częścią kremu i przykryć ostatnim blatem i nasączyć 1/4 ponczu . Tort wstawić do lodówki na około godzinę.      Dekoracja Masło utrzeć na puch partiami dodawać krem cały czas ucierać do uzyskania puszystej masy. Gotowy krem można wstawić na około godzinę do lodówki wtedy będzie lepiej się nakładał na tort. Połową powstałego

RAROSSA
Ciasto bez pieczenia z rurkami z kremem - rurociąg 102

mleko zagotować. Do gotującego mleka wlewamy rozrobiony budyń zagotowujemy cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia gdy budyń zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Miękkie masło zmiksować z pudrem na puch. Dodawać po łyżce przestudzonego budyniu cały czas miksując. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć pierwszą warstwę herbatników, wylewamy połowę masy budyniowej. Układamy rurki z kremem jedną

Kulinarne przygody
Czekoladowe Ciasteczka Wyciskane 100

drobnego cukru 250 g mąki pszennej 15 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko kl L 2 łyżki mleka lub więcej 1. Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie wbijamy jajko i znów miksujemy. 2. Teraz partiami dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy mleko, masa musi się dać wyciskać

Gotowanie...to proste !
Ucierane ciasto z malinami i borówką amerykańską 90

oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 500-700 g ulubionych owoców, u mnie borówka amerykańska i maliny Sposób wykonania:   1. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch do białości. Wlać olej, zmiksować. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i zmiksować do połączenia składników. 2. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch

Kuchnia domowa Ani
Proste ciasto bananowe 133

czekoladowego Dodatkowo; Czekoladowa polewa 3 łyżki płatków migdałowych       Sposób przygotowania: Miękkie masło o temperaturze pokojowej włożyć do dużej miski, wsypać cukier i utrzeć mikserem na jasny puch. Wbijać stopniowo po jednym Jajku, cały czas ucierając. Banany obrać rozetrzeć widelcem na mus, dodać do masy łącznie ze śmietaną. Krótko zmiksować. Masa w tym momencie będzie wyglądała

Wanilia i Kardamon
Ciasto z fantą, masą budyniową i owocami pod galaretką 138

oraz żółtka. Pozostałe mleko razem z cukrami doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy mieszankę budyniową. Gotujemy, stale mieszając, aż do zgęstnienia masy. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Na biszkopcie rozprowadzamy 2/3 masy. Rozkładamy herbatniki. Rozprowadzamy pozostałą masę. Wykładamy osączone, pokrojone na mniejsze kawałki owoce. Całość zalewamy tężejącą galaretką. Odstawiamy do schłodzenia

Smaki Na Talerzu