papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:28/171)

Pęczak z kurczakiem i warzywami 187

kurczakiem Składniki torebka kaszy pęczak 2 pojedyncze piersi z kurczaka mała cebula cukinia czerwona papryka sól pieprz szczypta oregano olej marchewka Pęczak z kurczakiem i warzywami – przepis W osolonej wodzie gotujemy kaszę pęczak zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szybko przygotujesz: Papryka faszerowana kaszą gryczaną W czasie kiedy kasza będzie się gotowała, w garnku na odrobinie oleju szklimy drobno posiekaną

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana 158

zazwyczaj z daniem wegetariańskim. Teraz można poszerzyć ten aspekt o danie wegańskie. W przypadku naszego przepisu wystarczy zastosować ser wegański lub nie zastosować żadnego sera żółtego. Akurat w temacie faszerowanej papryki nie musimy jej traktować jako zapiekankę, tylko danie duszone. Składniki: 4 papryki 400-500g pieczarek (w zależności od wielkości papryki) 2 cebule 2 ząbki czosnku 300g serka tofu

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Papryka faszerowana kaszą jaglaną 198

Papryka faszerowana kaszą jaglaną, czerwoną soczewicą i warzywami - tak mnie dzisiaj jakoś naszło na bezmięsny obiad ;) Danie inspirowane jest przepisem ze strony Naturalna kuchnia wegańska . Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 4 równej wielkości czerwone papryki 1/3 szklanki kaszy jaglanej 1 czerwona cebula, drobno posiekana 1 żółta papryka, pokrojona w kostkę 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 duży pomidor

My Culinary Art
Najlepsza pieczeń rzymska z jajkiem 97

się prezentuje np. na Wielkanoc. Polecam ją przygotować, bo to nieskomplikowane danie, a będzie bardzo efektownie wygląda na stole. Jeśli liczycie kalorie to polecam przygotować klops drobiowy faszerowany pieczarkami, lub faszerowany papryką gotowane na parze, są świetną przystawką na wszelkie uroczystości. Można zmienić farsz na jajka.Taki klops drobiowy ma bardzo mało kalorii, gdyż jest gotowany w parowarze. Pieczeń rzymską przygotowuję

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Papryki faszerowane makaronem i indykiem 174

Papryki faszerowane przygotowałam na kolację, wyszły bardzo smaczne i sycące, po upieczeniu ładnie się prezentują. Możemy je przyrządzić na obiad lub imprezę rodzinną, doskonale smakują na ciepło polane ketchupem. Do dania użyłam makaronu od firmy Malma .  Składniki: 5 papryk czerwonych 300 gram piersi z indyka 5 gniazd makaronu Malma-capellini nidi  200 gram pieczarek 200 gram sera żółtego

Bajeczna Kuchnia
Papryka z farszem meksykańskim 165

Papryka faszerowana ryżem, mięsem mielonym, fasolą i pomidorami. U mnie w lekko pikantnej wersji. Składniki: 100 g ryżu ok 300 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli puszka pomidorów sól, pieprz, chili w proszku lub pieprz cayenne 6 dużych papryk czerwonych Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo. Odstawiamy do ostudzenia. Następnie ryż mieszamy z mięsem mielonym, odsączoną fasolą

e-PrzepisyKulinarne
Papryka faszerowana sorgiem i owocami kaparów 202

przekrój na pół lub pokrój na plasterki. Dodaj do sorga, dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wsyp starty ser i wymieszaj całość. Na dno naczynia żaroodpornego wlej olej. Papryki faszeruj nadzieniem z sorga i owoców kaparów, przykrywaj odciętymi górami i układaj w naczyniu jedno obok drugiego. Przykryj naczynie pokrywką i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz

Delicious Place
Papryka faszerowana spaghetti. 192

Papryka faszerowana spaghetti - zobaczyłem gdzieś taki obrazek i postanowiłem zrobić to danie we własnej kuchni. Prawdę powiedziawszy, nie wiedziałem czego się spodziewać. Zastanawiałem się, jak połączą się smaki w tej potrawie. Jeszcze w trakcie produkcji miałem chwilę zwątpienia, bo obieranie pieczonej papryki tak, by jej nie uszkodzić, jest zadaniem dla ludzi wyjątkowo spokojnych i cierpliwych. Jednak było warto! Danie jest

zadanie-gotowanie
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 701

Robiłam już papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem, więc przyszedł czas na zrobienie ich w wegetariańskiej wersji. Na zewnątrz coraz chłodniej, dlatego tym razem pokusiłam się o wykorzystanie rozgrzewającej kaszy gryczanej. W połączeniu z pieczarkami, passatą pomidorową i serem feta wypadła naprawdę pysznie! Papryki zapiekane z pomidorową kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta to przepyszny pomysł na pożywny, jesienny obiad

Kuchnia Ellie
Gołąbki z kaszą bulgur 154

facebookowej stronie tureckiego sklepu https://www.facebook.com/tureckisklep/  Nadziewane warzywa są pyszne i lubię je robić na wiele sposobów, więc na blogu są też przepisy na takie pyszności, jak: Papryka faszerowana soczewicą Gołąbki zawijane w kapuście Kurczak w liściach pora Gołąbki z kaszą bulgur - składniki 4 duże pory 250 g mięsa mielonego 1/4 szklanki (około 45 g) ryżu 1/3 szklanki (około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kokardki z warzywami i gorgonzolą 193

planach na dziś miałam zapiekankę makaronową. Ale przypomniałam sobie wczorajszy wypiek chleba i papryk faszerowanych i odechciało mi się podwyższonej temperatury w mieszkaniu ;) Co prawda dziś pojawił się wiatr i łatwiej przewietrzyć cztery kąty... Wygrał czas czekania na obiad :) Składniki (na 3 porcje): ok. 200-300 g makaronu mała cukinia (ok. 200 g) mała cebula zielona papryka chili suszone pomidory

Weekendy w domu i ogrodzie
Bruschetty z pomidorami i mozzarellą 223

Czy wiecie jak szybko i prosto przygotować bruschetty z pomidorami i mozzarellą? W tym wpisie pokażemy Wam, że przygotowanie tej przekąski jest bardzo szybkie, proste i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fit faszerowana papryka z zielonym groszkiem i kurkami 130

Paprykę faszerowaną oboje z mężem bardzo lubimy. Postanowiłam przygotować jej lżejszą wersję biały ryż zamieniłam na brązowy a tłuste mięso wieprzowe zastąpiłam słodziutkim, zielonym groszkiem i delikatnymi kurkami. Danie nadal jest syte jak w pierwotnej wersji. Delikatny groszek idealnie komponuje się z kurkami i słodką papryką. Całość podałam z naturalnym jogurtem. 4 średnie czerwone papryki 100 g brązowego ryżu

Krylowa Kuchnia
Pieczona papryka z serem feta w oliwie z oliwek 306

obrabiamy drugą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 25-35 min.W miseczce mieszamy jogurt z serem feta i doprawiamy pieprzem, bazylią, oregano i czosnkiem granulowanym. Faszerujemy paprykę i polewamy obficie oliwą z oliwek

Czarnawisienka
Faszerowana papryka 128

naczynia żaroodpornego (nie przykrywać). Do szklanki 1 wody dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego, wymieszać i wlać do naczynia żaroodpornego. Piec w 170 stopniach przez ok 45 min. Artykuł Faszerowana papryka pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Greckie wakacje cz. 1 - Kulinarny pamiętnik z wyjazdu na Kos 157

sami byście zjedli? Talerz różnych meze Specjalne danie podawane w każdą niedzielę w naszej hotelowej tawernie. Składały się na nie: gigantes plaki ( patrz niżej ), tzatziki, grillowane bakłażany i cukinie, faszerowany bakłażan, klopsiki mięsne i rodzaj gulaszu warzywnego z grecką kiełbasą. Grillowana ośmiornica ( χταπόδι σχάρας - czyt chtapodi scharas) Ulubione danie mojego Męża. Grillowane macki ośmiornicy, podawane z limonką i sałatką(...)γιουβέτσι - czyt. juwetsi) Jest to mięsko (wołowina, kurczak lub jagnięcina) duszone w sosie pomidorowym, podawane z drobnym makaronem, przypominającym orzo. Gemista  ( γεμιστά - czyt. jemista ) Gemista to pomidory i papryki faszerowane nadzieniem z ryżu, a następnie pieczone. Zazwyczaj jest to potrawa wegetariańska, ale moje danie zawierało maleńkie kawałeczki mielonego mięsa w farszu. Saganaki ( σαγανάκι )  oraz tzatziki (   τζατζίκι

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania