papryka faszerowana - 2556 przepisów (strona:26/171)

Papryka nadziewana kurkami i kozim serem 82

Czas czytania: 2 min Papryka nadziewana kurkami i kozim serem oraz kaszą pęczak tak brzmi tytuł dzisiejszego przepisu. Inspiracja na to danie przyszła razem z porą roku. To jesienią pojawiają się kurki w lesie. Natomiast papryka o tej porze roku jest najlepsza! Taka soczysta i słodka, że grzechem byłoby nie wykorzystać takich dobrodziejstw. Danie jest proste w przygotowaniu i można(...)nutą rozmarynu . Wszystko zamknięte w aromatycznej papryce … niebo w gębie! Sosu kurkowego robimy troszkę więcej, aby podać go do zapiekanych papryk. Do tego wspaniale pasuje surówka Coleslaw z chrupiącymi orzechami włoskimi. Print Papryka nadziewana kurkami i kozim serem .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }  Faszerowane papryki pyszną kaszą, kosim serem... Course Obiad Cuisine Polska

SprawdzonaKuchnia.pl
Fit pieczone papryki 350 kcal 164

dzisiejszym wpisie będzie coś dla osób na diecie. Papryka faszerowana to coś niesamowicie pysznego i pięknie wyglądającego. Nie jestem specem od liczenia kalorii, wyliczyłam że jedna taka papryka to +/- 350 kcal a spokojnie można się nią najeść do pełna. Jest to obiad idealny na diecie niskokalorycznej. Z podanych proporcji wyszło 7 sztuk papryk. Oczywiście jeżeli nie zależy wam na kaloryczności

Pychotkaaa
Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem 222

Królowa Kasz znakomicie sprawdza się jako dodatek do przeróżnych farszów, a w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem będzie stanowiła ciekawą alternatywę dla tradycyjnego ryżu.  Naprawdę polecamy!  Papryka faszerowana kaszą jaglana, suszonymi pomidorami i szpinakiem zainspirowane przepisem z bloga Facet i kuchnia Składniki: 3 -4 czerwone papryki 3//4 szklanki kaszy jaglanej duży pęczek szpinaku 2-3 ząbki

Moja Mama Gotuje
Papryki faszerowane kurczakiem i kuskusem 135

Lekkie danie obiadowe poleca się na sobotę. U mnie dziś szybko i prosto, ponieważ jakie 15 kg ogórków na mnie czeka;( ale za to jaka wyżerka będzie zimą ;) Papryki faszerowałam już na różne sposoby, teraz zapraszam na delikatnego kurczaka z porem, koperkiem i kuskusem. Składniki: 2  czerwone papryki 200-300 gram fileta z kurczaka 1/2 szklanki kaszy kuskus

Życie zaczyna się w kuchni
PAPRYKA NADZIEWANA MIĘSEM Z INDYKA Z RYŻEM - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 184

Wspaniały obiad!Uwielbiam paprykę ,którą się nadziewa.Świetnie ,że ten przepis mógł znaleźć się w mojej diecie.Gdy będziemy przygotowywać mięso do faszerowania papryki zróbmy dwie porcje .Jedną dodamy do papryki a drugą zostawmy na następny dzień na danie obiadowe ,którym będzie kotlet mielony a' la kebab. Danie ma 580 KCAL. 0.5 szkl.ugotowanego ryżu 80 g. 2 strąki czerwonej papryki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Papryka faszerowana ryżem i mięsem z arabską nutą 197

ramach eksperymentów kulinarnych postanowiłam zmienić charakter papryki faszerowanej dodając do niej egzotyczną przyprawę - harissa . Harissa jest przyprawą arabską, która oryginalnie występuje w postaci pasty z papryki chilli, czosnku, kminu rzymskiego, kolendry, proszkowanej papryki i oliwy.  Ma piękny ciemnoczerwony kolor, niesamowity aromat i smak. Harissę zdobyłam w sproszkowanej wersji, ale aromatem i ostrością nie odbiega od pasty. SKŁADNIKI 7 papryk

Zofiana
Papryki faszerowane kuskusem i suszonymi pomidorami 120

Dzisiaj papryki faszerowane kuskusem, suszonymi pomidorami, polane sosem śmietanowym z oliwkami… Danie ładnie się prezentuje i pysznie smakuje. Polecam Składniki: Papryki: 4 czerwone papryki 300 g kaszy kuskus 2 czerwone cebulki 4 ząbki czosnku 1 słoiczek suszonych pomidorów (280 g) 2 łyżki oliwy z oliwek starty parmezan sól, pieprz Sos: 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 duża śmietana

Oryginalny smak
Papryka faszerowana mięsem i ryżem 199

Sezon na papryczkę trwa więc trzeba z tego korzystać. Zapraszam na kolejną wersję papryczki faszerowanej. Tym razem farsz podobny do farszu z gołąbków czyli mięsko mielone i ryż. składniki: 4-5 sztuk czerwonej papryki 1 duża cebula 600 g mięsa mielonego z łopatki 1 woreczek ryżu (100 g) sól,pieprz majeranek ser żółty do posypania woda do podlania Ryż ugotować(...)pomidory z puszki. Dusić chwilę aby kawałki pomidorków nieco się rozpadły. Do smaku doprawić solą, pieprzem, cukrem i oregano. Zestawić z ognia i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Polecam też: Paprykę faszerowaną kurczakiem i mozzarellą

Monia miesza i gotuje
Faszerowane jesienne papryki 177

macie pomysłu na jutrzejszy obiad ? Może skusicie się na jesienne papryki ? Faszerowane dynią, mięsem, ryżem, kurkami i jeszcze innymi dodatkami. Idealne na jesienny obiad lub ciepłą kolację. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Faszerowane kolorowe papryki 72

łyżki posiekanej świeżej bazylii sól, pieprz Bulgur gotuj w lekko osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedź, ale wodę z gotowania zachowaj. Papryki umyj, a następnie przetnij wzdłuż na pół. Pozostaw ogonki, a gniazda nasienne usuń. Ułóż papryki w naczyniu do zapiekania naciętą stroną ku górze. Bakłażana, cukinię, selera naciowego oraz pieczarki pokrój w małą kosteczkę. Czosnek i cebulę posiekaj drobno(...)pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Piekarnik rozgrzej do 180°C. Wydrążone papryki wypełnij farszem i do każdej wlej po 1 łyżce wody z gotowania kaszy. Na wierzchu każdej nadzianej papryki rozłóż starty parmezan. Możesz też położyć dodatkowe plasterki pieczarek. Do naczynia wlej wrzącą wodę tak, aby sięgała 1/3 wysokości faszerowanych papryk. Wstaw naczynie do piekarnika i zapiekaj papryki przez 30 minut

Delicious Place
Papryka faszerowana chlebem 133

Przepis na paprykę faszerowaną chlebem podpatrzyłam w jakimś programie kulinarnym. Nie miałam dokładnych proporcji ani wszystkich składników więc pokombinowałam i stworzyłam swoją wersję. Papryka wyszła bardzo smaczna a przepis fajny bo można wykorzystać czerstwe pieczywo. składniki: 5-6 papryk, u mnie biała i czerwona 300 g czerstwego chleba, sam miąższ bez skórki 2-3 chochelki bulionu 1 cebula

Monia miesza i gotuje
Sałatka grillowa „Rozpustny Grek w Pekinie „ 143

małej kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 papryka biała 1 mała puszka kukurydzy 2 garście liści szpinaku 6 kulek sera labnech lub fety 1 cebula czerwona zielone oliwki faszerowane papryką dresing : 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki ciemnego, gęstego octu balsamicznego – krem 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka

Ogrodnik w podróży
Papryka faszerowana kaszą jaglaną i soczewicą 162

Koniec lata i początek jesieni, to sezon na paprykę, w tym okresie jemy jej dość sporo w różnej postaci. Robię z niej leczo, piekę do warzywnej pasty, a także faszeruję. Papryki możecie wypełnić tradycyjnie nadzieniem mięsnym lub pokombinować z wersją wege. Szczególnie polecam Wam farsz z kaszy jaglanej i zielonej soczewicy z pomidorami. Wierzch posypałam startą mozzarellą, gdyż nie wyobrażam

Fabryka pomysłów
Papryka faszerowana z brokułem 161

Papryka faszerowana z brokułem Warzywa i grzyby zapieczone pod pikantnym serem, czy trzeba pisać coś jeszcze ? Składniki Przepis dla 4 osób 4 papryki 1 brokuł 250 g pieczarek 2 pomidory 100 g ugotowanego ryżu 5 łyżek oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Sól, pieprz 50 g sera pleśniowego typu brie 80 g twardego żółtego sera dojrzewającego typu holenderskiego Sposób przygotowania

Miód i pieprz
Klops drobiowy faszerowany pieczarkami 216

Klops drobiowy faszerowany pieczarkami, podobnie jak faszerowany papryką jest świetną przystawką na wszelkie uroczystości. Ostatnio często go przygotowuję tylko zmieniam w nim farsze.Ten klops drobiowy nazywam też roladą faszerowaną ma bardzo mało kalorii, gdyż jest ugotowany w parowarze. Do przygotowania tego klopsa wystarczą ćwiartki kurczaka wyluzowane z kości i zmielone oraz farsz w tym przypadku z duszonych z cebulką pieczarek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
FASZEROWANA PAPRYKA 167

musicie jeszcze poczekać 😋Najpierw muszę przestawić się z powrotem na lekkie domowe dania (sami wiecie jak to jest na urlopach 😂) Dziś zaprezentuję każdemu znaną i przez wszystkich kochana paprykę faszerowaną😍 Tak samo jak cukinia , na pewno często gości na Waszych talerzach tak jak u mnie :) Składniki na 4 porcje  - 4 duże papryki - 200 g ryżu

Zdrowie i pysznie na talerzu
Faszerowana papryka z grillowaną karkówką 32

Zimą też można grillować… jeśli mamy odpowiednią patelnię. Grillowana karkówka smakuje tak samo jak latem. Papryka faszerowana kapustą z pieczarkami idealnie komponuje się z kruchym mięsem. Składniki: ? 1/2 małej kapusty białej ? 250 g pieczarek ? 4 małe plastry karkówki ? 4 czerwone papryki ? 1 mała cebula ? 4 łyżeczki musztardy ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki oleju

To co kocham
Faszerowana papryka z mięsem, ryżem i ostrym ketchupem 123

Papryka faszerowana z mięsem mielonym, ryżem z dodatkiem ostrego ketchupu. Składniki: 500 g mięsa mielonego 3 woreczki ryżu (po 100 g) 2 cebule 12 czerwonych papryk 200 g żółtego sera ostry ketchup (np. Jamar ) majeranek, sól, pieprz, ostra papryka Wykonanie: Gotujemy ryż na pół twardo, wysypujemy ryż do dużej miski i dodajemy do niej: surowe mięso, pokrojoną w kostkę

W Moim Magicznym Domu
Faszerowana papryka z grillowaną karkówką 115

Zimą też można grillować… jeśli mamy odpowiednią patelnię. Grillowana karkówka smakuje tak samo jak latem. Papryka faszerowana kapustą z pieczarkami idealnie komponuje się z kruchym mięsem. Składniki: • 1/2 małej kapusty białej • 250 g pieczarek • 4 małe plastry karkówki • 4 czerwone papryki • 1 mała cebula • 4 łyżeczki musztardy • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku

To co kocham
88 przekąsek i napojów dla kibica 304

czosnkiem i suszonymi pomidorami Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Podpłomyki

Moja smaczna kuchnia
Papryka faszerowana po wiejsku 168

trzeba mięsa, aby obiad mógł być smaczny i syty. I przy okazji kolorowy. Cukinie, fasolka, papryka... Ja postawiłam właśnie na tę ostatnią. Jak zrobiłam parę dni temu te papryki faszerowane mój M był nimi zachwycony. Ja również. Przy małej ilości niezbyt wyszukanych składników udało się wyczarować przepyszny, letni obiad. 2 porcje: Składniki: 3 papryki czerwone 1 szklanka kaszy kuskus

My simple kitchen