puch - 3415 przepisów (strona:26/228)

Jak zrobić tort? TORT ŚMIETANKOWO -WANILIOWY Z POMARAŃCZAMI I MANDARYNKAMI! 104

cukier puder wedle uznania ja dodaje 4 -5  czubatych łyżek. Serek i śmietanę ( ważne muszą być z lodówki mocno schłodzone, co najmniej przez 6 godzin!) ubijamy na puch w misie blendera razem. Kiedy masa jest gotowa dodajemy cukier puder i ubijamy jeszcze chwilę. Biszkopt na tort nasączamy zawsze ponczem, w innym przypadku tort byłby suchy

SMYKWKUCHNI
Ciasto marchewkowe z orzechami i anansem 131

puszki pokrojonego w małą kostkę  1 łyżeczka mielonego cynamonu 2 łyżeczki otartej skórki z pomarańczy 1 puszka mleka kokosowego do ubijania Jaja ubić mikserem z cukrem kokosowym na puch aż zrobi się karmelowy kogel mogel, następnie wlać olej i ubijać kilka minut. Do masy dodać orzechy, przyprawy, marchew i ananasa i dokładnie wymieszać łyżką. Masę przelać

AZgotuj!
Czekoladowe ciasto z całymi gruszkami 109

cukru - łyżeczka sody - łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao -2 łyżki powideł -150 ml maślanki - szczypta soli - łyżeczka przyprawy do piernika *opcjonalnie Masło o temp. pokojowej ucieramy na puch w misie robota, dodajemy cukier i żółtka cały czas ubijając. Od długości ubijania zależy efekt końcowy, nie spiesz się, masa ma się zrobić prawie że biała, mocno pojaśnieje

SMYKWKUCHNI
Piernik bezglutenowy z czekoladą – najlepszy przepis! 86

piernika ( bez dodatku mąki! ) – 2 łyżki * masło min.82% – 160 g * mleko – 200 ml * kakao gorzkie – 4 łyżki + Delishios Schär SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Jajka ( w całości ) ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy MIX IT Universal Schär , szczyptę soli, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia – krótko ucieramy. Wlewamy roztopione, schłodzone masło zmieszane z mlekiem oraz kakao – ucieramy krótko

Ostra na Słodko
CIASTO BISZKOPTOWE Z MAKIEM, CYTRYNOWĄ PIANKĄ I BRZOSKWINIAMI 123

śmietana 36% – 500 ml * cukier puder – 6 łyżek * brzoskwinie – ok. 200 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT KLASYCZNY: Żółtka z całymi jajkami ubijamy ok. 10 minut na puch. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ( stopniowo ) miksując na najmniejszych obrotach lub ręcznie. Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w 180C. Studzimy. BISZKOPT

Ostra na Słodko
Ciasto Cytrynowiec wg przepisu Siostry Anastazji 130

wyłożonym papierem. Przy pomocy łyżki/widelca delikatnie zdrapujemy/ściągamy przypieczoną wierzchnią „skórkę” po to aby masa lepiej przystawała do ciasta,  przygotowanie masy cytrynowej: miękkie masło miksujemy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy budyniowej. Miksujemy chwilę aż powstanie jednolita masa. gotową masę cytrynową wykładamy i równomiernie rozprowadzamy po biszkopcie. Następnie układamy na niej

Blog kulinarny S9.PL
Kawa z koglem-moglem a `la kawa po wietnamsku. 121

tylko kawa, czy już deser. Taki sposób podania kawy wymyślili wietnamczycy, by przełamać gorzki posmak kawy, ponieważ w Wietnamie piję się głównie robustę. W oryginale do ubijania żółtek na puch dodaje się mleko skondensowane, wówczas pianka jest jeszcze bardziej spektakularna, a do parzenia kawy używa się specjalnego zaparzacza. Kawę przygotowałam w domowym expresie, bez dodatku mleka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!