puch - 3415 przepisów (strona:39/228)

Tort malinowy z kremem kokosowym i żelką jagodową 131

przekładamy jagodowy mus wymieszamy z galaretką, odstawiamy do ostygnięcia. Wystudzony mus wstawiamy do lodówki do stężenia. 5.        Tynk 1)   Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy mleko skondensowane oraz przesiane przez sitko mleko w proszku i ubijamy aż mleko w proszku nie będzie zbyt mocno wyczuwalne. Na koniec ubijania zmniejszamy obroty miksera

Na kulinarnym poligonie
Ciasto z jabłkami 90

lodówki. 200 ml mleka mieszamy z mąkami. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy mleko z mąką. Chwilę gotujemy cały czas mieszając, odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Masło ucieramy na puch i stopniowo łyżka po łyżce dodajemy masę cały czas ucierając. Krem wykładamy na stężałą galaretkę i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki. Po około 2 godzinach ciasto można kroić. Wierzch ciasta

To co lubię - gotuję i polecam
Jabłecznik z bezą 129

Biszkopt : 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki tortowej 1/3 mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, miksować na puch. Mąki wraz z proszkiem przesiać do masy jajecznej delikatnie wymieszać. Piec w 180 stopniach przez 20-25 minut. Do suchego patyczka Masa jabłkowa: 1 litrowy słoik musu jabłkowego lub prażonego

W garach u Gosi
Tort bezowy z ajerkoniakiem 112

suszymy bezę przez 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy i zostawiamy do wystudzenia, najlepiej na całą noc. Krem: Miękkie masło ucieramy na puch, cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier puder oraz ajerkoniak. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Całość: Krążek bezy wykładamy na talerz, na wierzch wykładamy krem i przykrywamy drugim krążkiem. Całość posypujemy kakao. Smacznego

To co lubię - gotuję i polecam
Porzeczkowiec 125

się jasna i podwoi swoją objętość. Jeśli woda pod miską zbyt mocno się gotuje należy zmniejszyć ogień. Następnie zdejmujemy miskę i cały czas miksując studzimy krem. Masło ubijamy na puch i do tak ubitego partiami (łyżka po łyżce) dodajemy wcześniej ubite jajka na parze. Cały czas ubijamy, aż powstanie gęsty krem. Ciasto: Ciasto jasne i ciemne kroimy

To co lubię - gotuję i polecam
Jak zrobić krem kajmakowy do tortu lub wafli. 109

krem kajmakowy nadaje się również do przełożenia tortu lub babeczek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krem kajmakowy Składniki 1 puszka kajmaku 510 g 250 g masła Instrukcje Masło ucieramy na puch (aż będzie jasne), następnie stopniowo dodajemy kajmak. Chwilę miksujemy. Jeśli używacie go do wafli, przekładamy nim wafle, dociskamy i odstawiamy na min. godzinę. W przypadku gdy nie macie

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik 103

wymieszaj z połową roztopionego masła i odrobiną wody. Wyłóż masę na dno formy i delikatnie ugnieć palcami tworząc niewielki rant. Tortownicę wstaw do lodówki. Jajka ubij z cukrem na puch i dodaj 900 g twarogu ,a potem kolejno budyń w proszku i pozostałe roztopione masło. Wszystko razem wymieszaj . Masę serową podziel na 4 równe części najlepiej w miskach

Z Kuchni Do Kuchni
PROSTE UCIERANE CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 116

otarta z 1 sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy 3-4 łodygi rabarbaru lub inne sezonowe owoce Kruszonka : przepis  tutaj Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Następnie dodajemy przesianą mąkę  wraz z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny, partiami olej i mleko, sól i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Ciasto wylewamy

Walijskie Pichcenie
Torcik brownie z malinami 177

Zimne przekroić na trzy jednakowe blaty. Krem: Składniki muszą mieć jednakową temp pokojową więc masło i serek wyciągamy na 2 godziny przed przygotowaniem kremu. Miękkie masło ucieramy  na puch z cukrem pudrem, stopniowo w trzech turach dodajemy serek, miksujemy  do uzyskania gęstego puszystego kremu. Dolną warstwę kakaowego blatu smarujemy konfiturą i przekładamy kremem warstwy

Wanilia i Kardamon
Lodowiec 119

rondelka i doprowadzamy do wrzenia. Na gotujące się mleko wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Cały czas mieszając, gotujemy aż do zgęstnienia. Odstawiamy do przestudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Masę dzielimy na 2 części, jedną z nich mieszamy z kakao. Tortownicę (24 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Odlewamy około 1/2 szklanki galaretki. Nasączamy

Smaki Na Talerzu
Gruszkowe cudo 142

babkę, można użyć tortownicy 22cm z kominkiem. Warstwa kawowo-serowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku, dodajemy kawę,  mieszamy i odstawiamy do do ostudzenia. Jajka z cukrem ubijamy na puch. Dodajemy serek, śmietankę i mleko zagęszczone. Mieszamy dokładnie i łączymy z mieszanką kawową. Wykładamy na warstwę gruszkową i wstawiamy na noc do lodówki

Co w garnkach piszczy
Jagodowa karpatka 116

gotującego się mleka i mieszam aż zgęstnieje, zdejmuję z ognia. Wierzch budyniu przykrywam folią żeby nie zrobił się kożuch. Zostawiam do ostygnięcia. Masło w temperaturze pokojowej ucieram na puch z pudrem. Dodaję po łyżce budyniu stopniowo i ucieram masę ręcznie kulką albo mikserem ale na najniższych obrotach. Trzeba uważać żeby masa się nie zważyła. Na zimny spód karpatkowy

wesoła kuchnia
delicja kawowa 118

większym garnku z gotującą się wodą, woda nie może dotykać garnka z masą). Miksujemy na jasną, puszystą masę. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy wystudzone kakao i miksujemy na jednolity krem. Następnie dodajemy masę jajeczną i miksujemy do połączenia się. Krem możemy „wzbogacić” alkoholem składniki na wierzch ciasta: 1 duże

Domowy Smak Jedzenia
Owocowa góra lodowa 1020

cukrem waniliowym, wlewamy na gotujące się mleko rozrobioną mieszaninę i gotujemy gęsty budyń. Zestawiamy z ognia   i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło o temp pokojowej ucieramy na puch, dodajemy miksując stopniowo po łyżce budyniu i miksujemy na krem. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody zostawiamy do wystudzenia.   Do zimnej masy wsypujemy owoce, mieszamy. Blaszkę

Wanilia i Kardamon
Ciasto „Miętusek” 109

wsypujemy landrynki. Podgrzewamy na średnim ogniu aż do rozpuszczenia się cukierków. Miętowy płyn dodajemy do ugotowanego, gorącego budyniu, mieszamy do połączenia. Odkładamy do przestudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Stopniowo dodajemy przestudzony budyń. Przygotowaną masę rozprowadzamy na biszkopcie, wyrównujemy. Na wierzchu rozkładamy obok siebie herbatniki. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy

Smaki Na Talerzu