łyżeczki mak, 1/2 szkl kakao, 2 łyżki dżem morelowy, 2 słoiczki biszkopty, 2 opak cukier puder, do posypania Przygotowanie W dużej misce ucieramy margarynę z cukrem pudrem na puch. Żółtka oddzielamy(...)białek i dodajemy po jednym do margaryny. Jak masa będzie jednolita, zmniejszamy obroty miksera i dodajemy przesianą mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce ubijamy białka na puch, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy do połączenia składników. Dzielimy masę na 3 części. Do jednej dodajemy mak, do drugiej kakao i mieszamy. Trzecią część pozostawiamy bez dodatków
Gotowanie moimi oczamicukrem, w pozostałej części mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka, podgrzewamy cały czas mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka, np. agrestowa wykonanie: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce(...)pszenną oraz mąkę ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Po ugotowaniu budyniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 100 g kokosu 2 łyżki cukru 1 łyża masła 2 opakowania delicji np. wiśniowych i pomarańczowych 2 galaretki
Domowy Smak Jedzeniacukrem, w pozostałej części mleka rozpuszczamy budyń i wlewamy do gotującego się mleka, podgrzewamy cały czas mieszając do zgęstnienia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Następnie masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. składniki na masę jabłkową: 1000 g jabłek 3 łyżki cukru 1 galaretka, np. agrestowa wykonanie: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce(...)pszenną oraz mąkę ziemniaczaną i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy na małym ogniu, cały czas mieszając do zgęstnienia. Po ugotowaniu budyniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń, cały czad miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 100 g kokosu 2 łyżki cukru 1 łyża masła 2 opakowania delicji np. wiśniowych i pomarańczowych 2 galaretki
Domowy Smak Jedzeniazawsze wszystkim smakuje i jest bardzo prosty. Zadziwiła mnie w nim masa - wydała mi się... ohydna!A jest pyszna!I nie ma możliwości aby nie wyszła. Polecam! Łabędzi puch Bardzo łatwe ok 1h blacha 25/35 Składniki: Biszkopt * 7 jaj * 1,5 szklanki cukru * 1,5 szklanki mąki * Kisiel cytrynowy * 6 łyżek wody * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia(...)moczymy w mleku. Odciskamy. Odciśnięte mleko gotujemy z wiórkami aż wiórki napęcznieją (powstanie gęsta papka). Studzimy. Margarynę i masło (czasami robię z samej margaryny lub samego masła) ucieramy na puch. Dodajemy po łyżce masy papki kokosowej na przemian z rozmoczoną bułką. Dokładnie ucieramy. Na patelni roztapiamy masło dodajemy cukier i wiórki - smażymy do zbrązowienia. Przekładamy: biszkopt, dżem, masa
sierotka maRysia w kuchnijajko 1/2 kostki masła Wykonanie: Mikserem ucieramy masło z cukrem, cukrem wanilinowym na puch, następnie dodajemy po jednym żółtku nie przerywając ucierania. Gdy masło utrzemy na puch, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia (odsypujemy 1 łyżkę). Białka ubijamy na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Przygotowane ciasto dzielimy na trzy równe części. Do jednej dodajemy
kgwjanczewoszklanki cukru 1 kostka masła lub dobrej margaryny Dodatkowo: 1 puszka gotowego kajmaku 80 g wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania 1. CIASTO MAKOWE: Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem dodając stopniowo same żółtka jaj,następnie nie przerywając ucierania dodać śmietanę, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i makiem,dodać do masy,wymieszać.Białka jaj ubić na sztywną(...)stężenia. 4. MASA BUDYNIOWA: Część mleka zagotować z cukrem,budyń z mąką roztrzepać w pozostałym mleku wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń.Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, przygotować krem. 5. PRZEŁOŻENIE: Jeden płat ciasta makowego wysmarować masą budyniową przykryć drugą warstwą makową wylać tężejące jabłka z galaretką przykryć ciastem kokosowym
Wanilia i Kardamonkaszę mannę i mieszając gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie, przestudzić i ubić z cukrem pudrem mikserem, dodać pokrojone dojrzałe truskawki ubić na puch. Gotowy puch truskawkowy przełożyć do ozdobnych pucharków i schłodzić
Tradycyjna Kuchniacukier puder – 1 łyżka * żelatyna – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BABECZKI: Umyty szpinak miksujemy z olejem Kujawskim na gładką masę. Jajka ubijamy z cukrami na puch, a następnie zmniejszamy obroty i dodajemy sok z cytryny i masę szpinakową. Nie przerywając miksowania wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i solą – miksujemy kilkanaście sekund – tylko(...)nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 20 minut ( do suchego patyczka ). Studzimy na kratce. KREM: Żelatynę rozrabiamy w 2 łyżkach wrzątku, studzimy. Śmietanę kremówkę ( zimną! ) ubijamy z mascarpone na puch, pod koniec dodajemy cukier puder i przestudzoną żelatynę – dokładnie miksujemy. Odstawiamy na 15 minut do schłodzenia, a następnie przekładamy do woka cukierniczego i dekorujemy babeczki. CAŁOŚĆ: Babeczki
Ostra na Słodkołyżek cukru pudru 3-4 łyżki spirytusu (ze względu na dzieci tę część pominęłam:) 1 kostka masła Wykonanie: Żółtka, cukier waniliowy i cukier puder ucieram na puch. Mąkę z proszkiem do pieczenia mieszam i siekam nożem. Dodaje roztrzepane żółtka z cukrem i wyrabiam ciasto. Rozwałkowuję na cienki placek i wykrawam za pomocą kieliszka niewielkie kółka. Foremki smaruję(...)Czynność powtarzam do wyczerpania ciasta. Na mleku gotuję budyń z cukrem i cukrem waniliowym, nakrywam folią spożywczą by nie utworzył się kożuch i studzę. Masło ucieram na puch,dodaję zmielone orzechy i zimny budyń. Jeśli dzieci nie będą konsumowały tego wypieku to możecie dodać spirytus:D Masę nakładam do połówek orzecha, tak by trochę wystawała, przykrywam
Ciasteczkowy Potwóropakowanie orzechów laskowych 3-4 łyżki mleka w proszku 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Masa mleczna- mleko gotuję z cukrem i odstawiam by wystygło. Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce mleko(...)proszku, a następnie wlewam po łyżce mleko z cukrem. Masa orzechowo-kakaowa- orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno.Masło ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, mleko w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam. Pierwszy suchy wafel układam na desce
Ciasteczkowy Potwórjednocześnie. Przeglądając mój notes z przepisami natknęłam się na Cytrynowy puch. Czas wykonania ciasta jest dość długi ale efekt wizualny i smakowy..... nie do opisania! Polecam! Cytrynowy puch Składniki: biały biszkopt , 2 opakowania śnieżki, 2 szklanki mleka, 4 galaretki cytrynowe, 700 ml śmietany kremówki. 6 łyżek cukru pudru, łyżka żelatyny, wrzątek. Wykonanie: 2 galaretki cytrynowe
paapilotkaaorzechów Mąkę mieszamy z proszkiem, solą i cynamonem. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na małych oczkach tarki. Orzechy drobno siekamy. Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy stopniowo jajka. Ucieramy. Kolejno dodajemy wymieszaną mąkę i ciepłe mleko. Ucieramy. Dodajemy marchew, jabłko i orzechy. Ucieramy krótko do połączenia się składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Każdą papilotkę napełniamy(...)studzimy na kratce kuchennej. Krem: 400 g serka kremowego typu Philadelphia 6 łyżek cukru pudru (lub wiecej do smaku) Serek z cukrem umieszczamy w misie miksera i ucieramy na puch. Rękaw cukierniczy zakończony tylką np. Wilton M1 napełniamy kremem i dekorujemy babeczki. The post Muffiny Marchewkowe appeared first on Made
Made By Mom And Sonkryształu 1 kostka margaryny 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2-3 jabłka lub inne owoce świeże lub z kompotu Margarynę ucieramy na puch z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Ciągle ucierając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucieramy. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do utartej masy(...)mleka zagotowujemy. Na gotujące się mleko wlewamy nasze płynne wymieszane składniki. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając do otrzymania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce dodajemy zimny budyń. Ucieramy do otrzymania puszystego kremu. Krem dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy bakalie, czekoladę, kakao. Delikatnie mieszamy. Do drugiej części dodajemy pokrojone
Made By Mom And Sonstopniowo dodawać cukier. Ubijać, aż cukier się rozpuści. Następnie delikatnie mieszając, dodać ocet, olej, proszek i mąkę.2. Ciasto ciemne: żółtka i cale jajka utrzeć z cukrem na puch, delikatnie mieszając dodać olej, mąkę, proszek i kakao.3. Formę (24x36cm) wyłożyć papierem, a potem na przemian wykładać ciasto raz ciemne, raz jasne i delikatnie zamieszać widelcem. Piec(...)wystudzeniu przekroić na dwa blaty.4. Krem: Szklankę mleka zagotować z cukrami, a resztę mleka wymieszać z budyniem. Na gotujące się mleko wlać budyń. Po zagotowaniu ostudzić. Margarynę utrzeć na puch, stopniowo dodawać zimny budyń.5. Galaretki: Wodę zagotować, dodać cukier, a potem galaretki. Odstawić do lekkiego stężenia.6. Napar: Z podanych składników zrobić napar i wystudzić.7. Przełożyć
Kuchnia domowa Aniżółtka 100 g Kasi 2 łyżki śmietany 18% 1/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka kakao Wykonanie: Żółtka ubij z cukrem na puch, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj.Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, kakao raz schłodzoną margarynę. Całość dokładnie posiekaj nożem. Następnie połącz z ubitymi żółtkami i zagnieć szybko ciasto. Gotowe włóż(...)cukru 5 jajek 3/4 szklanki cukru aromat cytrynowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100g skórki pomarańczowej Wykonanie: Białka oddziel od żółtek. Żółtka ubij z jogurtami na delikatny puch, następnie stopniowo dodawaj budyń oraz proszek do pieczenia i aromat. Z białek i cukru ubij sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj ją z pozostałą masą. Na koniec dodać skórkę
Walijskie Pichcenie