
Przepis na : deser
C iasto ze szpinakiem pięknie wygląda na świątecznym stole. Tym razem do ciasta dałam limonkę, rozmaryn i japońską herbatę matcha. Wszystkie składniki musza być w temperaturze pokojowej. Składniki: 100 gram szpinaku baby (bez łodyżek) bio* 180 gram cukru trzcinowego jasnego bio* 1 łyżeczka herbaty matcha 100 ml oleju rzepakowego 2 jaja L 170 gram mąki przesianej (dałam orkiszową, przez co jest trochę cięższe) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia limonka 1-2 sztuki ( szukajcie tych soczystych) rozmaryn świ... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...