"Hiszpańskie Wina i Oliwy" - Laboratorium Smaku, 9.08.2012 258Na Facebooku Marysia z bloga Gruszka z Fartuszka ogosiła niby to taki mały konkursik, w którym proponowała możliwość towarzyszenia jej na Laboratorium Smaku w czwartek, 9
W kuchni Karmel-itki
Warsztaty w TODZE - OFDS, 11.08.2012. 231Wiem, wiem. Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku już dawno za nami. Mimo to, że na horyzoncie nowe venty i kulinarne imprezy, nie pozostanie Festiwal bez echa. Tych
W kuchni Karmel-itki
Restaurant Day - Poznań, 19.08.2012 266Niedziela była niesamowita. Razem z Kasią, prowadzącą stronę W KRAINIE SMAKU wybrałyśmy się na RESTAURANT DAY . Aha, już od razu powiem, że niepodpisane zdjęcia pochodzą od
W kuchni Karmel-itki
Ekspresowa kalafiorowa dla laika. 274Gorąco. Zdecydowanie za gorąco. Żar leje się z nieba i, gdyby nie te lekkie powiewy wiatru, padlibyśmy w Kościanie jak kawki. Wracając z pociągu, z kursów
W kuchni Karmel-itki
Gdzie maliny rządzą.. Domowy SOK MALINOWY. 217Maliny tu, maliny tam. Malinowe owoce błyszczą się w porannym słońcu. W lekkiej sukience wybiegam na ogród,zrywam je do koszyczka. Później zamykam się w małej
W kuchni Karmel-itki
"Jak Filip z konopi.." .CIASTO MAŚLANO-BISZKOPTOWE Z RENKLODAMI. 248Chadzam sobie w delikatnie świecącym słońcu. Liście rozkwitniętych kwiatów muskają moje łydki, a baldachy kopru sięgają aż do uda. Szelest... Kot sąsiadów, co zaszył się w
W kuchni Karmel-itki
Malinowe żniwo. SERNIK KOKOSOWY Z MALINAMI. 250Tak, tak! Maliny. Owocożercy się łączą. A ja razem z nimi. Posiadam dość sporą ilość krzaczków, które bardzo systematycznie raczą mnie miską dojrzałych, słodkich owoców. Raduję
W kuchni Karmel-itki
Chłodzimy się w Dzień Bloga! MALINOWY SORBET BEZ CUKRU. 242Gorąco. Gdyby nie lekki wietrzyk, spacerowicze padliby jak kawki pod wpływem tak wysokiej temperatury. Aż dziw, że nie zachodzi jeszcze proces denaturacji białka! Długaśnie kolejki ciągną
W kuchni Karmel-itki
Początek. EKSPRESOWE CZEKOLADKI Z MALINĄ. 246Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W kuchni Karmel-itki
Pan Burak. I jego kremowy koniec. 208Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Zielono-bordowa nać wystaje ponad ziemią. Mości się na grządce, /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable
W kuchni Karmel-itki
Malinowe wspomnienia. KISIEL MALINOWY. 234Zapach malin duszonych z cukrem roznosił się po jasnej, sporej kuchni. Babcia, uśmiechnięta i pełna energii, z zapałem krzątała się pomiędzy szafkami. Luźny, kwiecisty
W kuchni Karmel-itki
Schabowy z cukinii? PANIEROWANA CUKINIA. 267Niee, nie mam na nic czasu. Kompletnie. Codzienne powroty po 20., a wstawanie o 5. Codzienne sterty materiału do nauki, nowe utwory do grania, prace
W kuchni Karmel-itki
Słońce w słoiczku. DŻEM DYNIOWY. 265Słonko się zza chmur wychyla. Zerka ukradkiem na zaspane jeszcze ulice. Niedzielny poranek spokojem się toczy. Od czasu do czasu sunie jezdnią auto. Cii... Jednak
W kuchni Karmel-itki
MAKARON Z DOMOWYM MUSEM JABŁKOWYM I CYNAMONEM. 325Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Pędzę, biegnę, wciąż gdzieś spieszę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle
W kuchni Karmel-itki
Już jesień? DYNIOWA KONFITURA Z LAWENDĄ. 309Poranny chłód powoduje dreszcze, kiedy jeszcze ciemnym porankiem idę zaspanymi ulicami na pociąg. Charakterystyczny zapach wilgoci unosi się w powietrzu, a słońce coraz niechętniej wychyla
W kuchni Karmel-itki