Promienie słoneczne zalewają otoczenie. Spacerując, mrużę zza okularów oczy, ale to nic nie daje. Skręcam na śródmiejski bazar, wpadając tym samym w wirujący tłum kupujących. Sprzedawcy
W kuchni Karmel-itkiKiedy zostaje kawałek kurczaka w lodówce, na którego już nikt nie ma zbytniej ochoty, zaczyna się wielkie kombinowanie, co by tu z niego przyrządzić, aby nie
W kuchni Karmel-itkiPalące słońce skryło się za chmurami, które spowiły niebo. Granatowa, letnia sukienka zaczęła powiewać na wietrze, co właśnie się zerwał. Huk grzmotów z oddali dobiegał już
W kuchni Karmel-itkiCo powiecie na niedzielne śniadanie u trzech wspaniałych Sąsiadek? Trzy młode kobiety, matki i żony. Zwykłe mieszkanie w kamienicy na ul. Zacisze w Poznaniu zmieniły w
W kuchni Karmel-itkiDzień dobry po długiej przerwie! Karmel-itka postanowiła zwiedzać kraje Europy i wyjechała do Czech. Tym razem zupełnie niekulinarnie. Skupiła się na wędrowaniu, skakaniu po skałkach
W kuchni Karmel-itkiNajmniejsze drobiazgi wiążą ze sobą ważne dla nas chwile.Przybierają na wadze, pod ciężarem wspomnień i przeżyć, emocji, zapachów, uczuć. Stają się, pomimo braku konkretnej wartości
W kuchni Karmel-itkiKochana Mamo! Chcę Ci dziś podziękować za serce, pełne miłości, które ofiarujesz mi codziennie. Za uśmiech, który napawa mnie radością. Za wszystko, czego mnie nauczyłaś. Pieczenia
W kuchni Karmel-itkiSezon szparagowy w pełni. Skończyłam lekcje, zadzwonił upragniony dzwonek, wszyscy zerwali się z krzeseł i wybiegli z klasy. Okrzyki radości, że już czas do domu, wypełniły
W kuchni Karmel-itkiCzasem wpadam do sklepu. Ogarnięta szałem i pragnieniem, by coś ugotować, miotam się między regałami. Głównie zatrzymuję się przy dziale warzywnym i owocowym, gdzie selekcjonując dokładnie
W kuchni Karmel-itkiOstatnimi czasy coraz częściej sięgam po orientalne receptury, bawię się orientalnymi smakami, składnikami. Sprawia mi to duża przyjemność i satysfakcjonuje moje podniebienie. Ilość różnych aromatów, kontrastujących
W kuchni Karmel-itkiZawsze marzyłam, aby nauczyć się lepić idealne pierogi, z różnymi pysznymi farszami, jednocześnie sklejając je w wyrafinowany, elegancki sposób, a nie tylko przyciskając widelcem. Dzięki uprzejmości
W kuchni Karmel-itkiTruskawki tu, truskawki tam. I ja na ogródeczku swe truskawki mam. Kiedy byłam mała, uwielbiałam biegać do ogrodu. Najbardziej cieszyłam się, gdy codziennie rano znajdowałam
W kuchni Karmel-itkiWidzę, po blogach skacząc to tu, to tam, że znów LIEBSTER BLOG w eterze jest i wszyscy się nominują wzajemnie, odpowiadają na pytania, zadają ponownie
W kuchni Karmel-itkiBardzo lubię rozmawiać z moim Tatą na temat jedzenia. Co prawda, w tej kwestii jest on konserwatystą i z trudem go przekabacić na kuchnię innych kultur
W kuchni Karmel-itkiUpały. A kiedy jest gorąco, Karmel-itka ma mniejszy apetyt. Ha, ale na tłuste sosy, ciężkie mięsiwa, obfite porcje... Nie, nie, nie! Mamy w końcu czerwiec
W kuchni Karmel-itki