O zdrowotnych właściwościach nasturcji, Karmel-itka pisała przy okazji pochwalenia się śniadaniem, dokładniej chlebem z nasturcją i miętą. Tym razem Karmel-itka postanowiła wykorzystać roślinę, jej pąki, do przyrządzenia fałszywych kaparów, takich polskich. O dziwo, smakują łudząco podobnie do prawdziwych.Jeśli nie wierzycie, przekonajcie się sami ! POLSKIE KAPARY. / źródło: Sielskie Życie 3/2013 / duże pąki nasturcji ocet jabłkowy sól Pąki nasturcji zbieram, najlepiej z rana, kiedy są jesz... czytaj dalej...
Ale to już są nasiona. Nie zupełnie nadają się do Kwiatożerców ;) Gdybyś zamarynowała pączki nasturcji, o to co innego:P
Kurczę, że też ja nie mam nigdzie w pobliżu tych nasion, bardzo chciałabym spróbować tego smaku!
Świetny pomysł, co prawda ja nie lubię kaparów, ale czasami tez przemycę. Nasturcji nie mam rodzinke musiałbym oberwać z kwiatków bo mają :-)
są świetne:) szkoda że nie mam gdzie zebrać, mieszkając w centrum miasta :(