POLSKIE KAPARY.

POLSKIE KAPARY.

POLSKIE KAPARY.

O zdrowotnych właściwościach nasturcji, Karmel-itka pisała przy okazji pochwalenia się śniadaniem, dokładniej chlebem z nasturcją i miętą. Tym razem Karmel-itka postanowiła wykorzystać roślinę, jej pąki, do przyrządzenia fałszywych kaparów, takich polskich. O dziwo, smakują łudząco podobnie do prawdziwych.Jeśli nie wierzycie, przekonajcie się sami ! POLSKIE KAPARY. / źródło: Sielskie Życie 3/2013 / duże pąki nasturcji ocet jabłkowy sól Pąki nasturcji zbieram, najlepiej z rana, kiedy są jesz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Antenka, 26 lipca 2013 11:00:57

rewelacja:)genialna jesteś!

Kinga Kornacka, 26 lipca 2013 13:01:28

O kurcze! Polskie kapary - jaki genialny pomysł!

Olimpia Davies, 26 lipca 2013 14:46:13

Fantastyczne:-)

Veggie, 26 lipca 2013 20:10:55

No ale co TY, nie wygłupiaj się, takie genialne rzeczy żeby wymyślać?

ugotujmyto.pl, 26 lipca 2013 20:39:36

Czapki z głów...rewelacja :)!

pinkcake, 26 lipca 2013 22:40:03

Ale to już są nasiona. Nie zupełnie nadają się do Kwiatożerców ;) Gdybyś zamarynowała pączki nasturcji, o to co innego:P

Magda, 26 lipca 2013 22:40:57

Bardzo podobne, będę musiała spróbować :)

Angie, 27 lipca 2013 00:23:53

Kurczę, że też ja nie mam nigdzie w pobliżu tych nasion, bardzo chciałabym spróbować tego smaku!

mysza75, 27 lipca 2013 14:42:57

Świetny pomysł, co prawda ja nie lubię kaparów, ale czasami tez przemycę. Nasturcji nie mam rodzinke musiałbym oberwać z kwiatków bo mają :-)

Karola, 29 lipca 2013 00:51:37

są świetne:) szkoda że nie mam gdzie zebrać, mieszkając w centrum miasta :(