Bardzo prosta i pyszna imprezowa przekąska która zniknie ze stołu w mgnieniu oka! :). Pyszne kuleczki z ciasta pizzowego z farszem z cebulki, kiełbasy i kapusty kiszonej to pomysł który powstał w mojej głowie spontanicznie a wywołał furorę wśród rodziny i znajomych :). Podawajcie koniecznie z domowej roboty sosem czosnkowym!. Mniam… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie ciasta na pizzę 500 gram(...)dół., gotowe kuleczki smarujemy przy pomocy pędzelka roztrzepanym jajkiem i wsadzamy do nagrzanego piekarnika. Kuleczki pieczemy do momentu aż ładnie się zrumienią. gotowe kuleczki podajemy na ciepło lub na zimno z sosem czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLZnalazłam w lodówce pół główki kapusty, a że nie miałam dziś ochoty na surówkę to zrobiłam muffinki bezglutenowe ( z mąki kukurydzianej) z kapustą i mozarellą. Polecam
Smaki Arminegotowe, Polędwiczkę w plasterkach cienko rozbijamy, ser camembert, oliwki lub kapary dokładamy, które w roladki zwijamy i jajku, bułce obtaczamy. 💋 W oleju na złoty kolor wysmażamy i przekąskę już mamy. Ciepłe, zimne i tak smakują, a swoją wielkością zaskakują :) 💑👪 Mogą też być dodatkiem do dania głównego zastępując tradycyjnego schabowego :P 💪 Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa(...)pomocą długiej wykałaczki drewnianej. Jeśli włożymy ją pionowo do oleju i zaczną pojawiać się wokół niej bąbelki, olej jest idealnie podgrzany. Roladki można podawać zarówno na gorąco jak i zimno. W całości lub przekrojone na połowę. Jeśli chcecie je przekroić to powinny być zimne, żeby ser się nie rozlał
Moniki Smakołykirównież powinni być zachwyceni jej smakiem i aromatem. Banalne połączenie jabłka, płatków owsianych, suszonej żurawiny, rodzynek i orzechów, po upieczeniu daje naprawdę dużo przyjemności podczas jedzenia. Taką przekąskę powinny wybierać, osoby dbające o zdrowe odżywianie i starannie dobierające do swojej diety zdrowe produkty. Dzięki sporej zawartości błonnika, jabłka pomagają naszemu organizmowi w przemianie materii, więc ich jedzenie(...)dojrzałości i twardości jabłka. Obserwować końcowy proces pieczenia i nie dopuścić do pękania skórki jabłka, poprzez zmniejszenie temperatury. Tak upieczone jabłko świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno
Kuchcik gotujeKolejne małe coś z pieczarek . Inaczej mówiąc pieczarki faszerowane pieczarkami i odrobiną cebuli. Myślałam że wyjdzie nie ciekawie ale całkiem nie złe wyszły . Myślę że sporo
Eli GotowanieBezglutenowe, zielone i wytrawne babeczki świetnie sprawdzą się jako przystawka, przekąska, drugie śniadanie lub kolacja. Możemy również zapakować je do pudełka i zabrać ze sobą w świat, do szkoły, lub do pracy. Dodatek boczku nie jest obowiązkowy. Jeżeli pominiecie boczek dodajcie jeszcze jedną cebulę i 3 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia. Składniki 200 g liści szpinaku 1 cebula 1 ząbek(...)szpinakową masą do 3/4 wysokości. Na wierzch wykładamy połówki pomidorków koktajlowych przekrojeniem do góry. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C. Babeczki pieczemy 20 minut, podajemy jeszcze ciepłe, ale na zimno też bardzo dobrze smakują. Smacznego
Tajemnice SmakuPyszne i bardzo soczyste kotleciki z kurczaka. Ich zaletą jest to, że nawet po podgrzaniu są miękkie i pyszne. Polecam przepis. Dzieciaki je uwielbiają :) SKŁADNIKI: 2
Pani na deserczym smażyć, jak zdobyć prawdziwy olej? Tutaj olej każdorazowo powstaje dopiero kiedy go zamówisz, to jedyne takie miejsce!!! To mój dostawca świeżych, nierafinowanych i tłoczonych na zimno olejów. Polecam wszystkim rodzicom. Sprawdź tutaj klik. Wykonanie domowych rogalików twarogowych na tłusty czwartek: W misce (ja użyłam thermomixa ) utrzyj na jednolitą masę twaróg z masłem(...)SZTUKA: 158 KCAL Jeśli czeka Cię urodzinowa czy inna dziecięca impreza możesz podwoić porcję i użyć kilka różnych wersji smakowych. Zaproś dzieci na domową i przepyszną przekąskę! Zobacz też inne, ciekawe wpisy: LECZNICZY SYROP Z MNISZKA BUDYŃ Z KASZY JAGLANEJ DOMOWA VEGETA PRZEPIS Wszelkie informacje i dane zawarte w tym wpisie
IzaGotujePyszne kotleciki-na przekąskę imprezową,z żółtym serem w środku,do tego sosik majonezowy i mamy super zakąskę -polecam Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego 150 g sera żółtego pół opakowania ciasta francuskiego 3 ząbki czosnku sól,pieprz,przyprawy 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej olej do smażenia Na sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany(...)czasie mieszamy wszystkie składniki sosu . podajemy razem z sosem na talerzu-bo rewelacyjnie smakują maczane w sosie i na ciepło i na zimno. Smacznego
Swojskie jedzonkoczęsto i często będą pojawiały się na blogu. Wystarczy kilka składników, które mamy pod ręką, paczka makaronu i możemy szybko wyczarować pyszne danie na obiad lub kolację czy przekąskę do pracy/szkoły. Dziś zapraszam Was na szybki w wykonaniu i bardzo smaczny makaron z wędzonym łososiem i serkiem mascarpone z dodatkiem suszonych pomidorów i cukinii. Składniki na 2 duże(...)połączenia składników. *Do serka mascaropne możemy dodać 2-3 łyzki wody, w której gotujemy makaron. Sos, który powstanie będzie miał bardziej gładką konsystencję. To danie świetnie smakuje również na zimno-można spakować je do pojemniczka, zabrać ze sobą do szkoły/pracy i cieszyć się pysznym i sycącym lunchem. Jest miłą alternatywą dla popularnych kanapek z serem i szynką, dlatego zgłaszam
Zawsze głodna!Galareta z golonki wyszła bardzo dobra. Miękkie mięso golonki, klarowana galareta oraz dodatek gotowanych warzyw to krótki opis tej popularnej przekąski. Galareta z golonki choć praktycznie robi się sama, wymaga sporego nakładu czasu, gdyż mięso długo się gotuje. Oczekiwanie można wykorzystać na zrobienie obiadu lub upieczenie ciasta. Składniki na galaretę z golonki 1 duża golonka 2 marchewki 1 pietruszka(...)smaku solą i pieprzem. W miseczkach umieścić kawałki mięsa, skóry oraz warzywa, zalać czystym wywarem. Odstawić do wystudzenia. Zimną galaretę z golonki włożyć do lodówki, aby stężała. Podawać na zimno, z dodatkiem octu lub kawałka cytryny. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Galareta z golonki pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyCieciorka, tuńczyk, ogórek kiszony, ricotta, pieprz marynowany wszystko razem zmieszałam smaczną pastę w 5 min. przygotowałam. Jeśli z podpłomykami ją podamy to ciekawą przekąskę mamy. Ale pastę z ulubionym pieczywem można też serwować i jej smakiem się delektować. Składniki: pasta z tuńczyka: 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju słonecznikowym - 185 g, 1 puszka cieciorki konserwowej 400 g, 3 duże(...)używamy na sam koniec, wszystko zależy od tego jak bardzo słone są ogórki. Pastę odstawiamy na ok. 1 godz. do lodówki, żeby wszystkie smaki się połączyły, a zimna będzie najsmaczniejsza. Podpłomyki: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem cukru i 100 g mąki, odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 15 min w ciepłe miejsce. Do wyrośniętego zaczynu dodajemy pozostałą część mąki
Moniki SmakołykiZapraszam na pyszną sałatkę warzywno- rybną. Do przygotowania sałatki użyłam Majonezu Kieleckiego, który otrzymałam do testowania od firmy WSP SPOŁEM. SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona, 4 ogórki
Tradycyjna kuchnia Kasirosta i szybka przekąska, będzie dobrze wyglądała na stole świątecznym ale sprawdzi się też przy niezapowiedzianych gościach, bo można ją przygotować w 30 minut. Wystarczy polędwiczka wieprzowa, duże opakowanie ciasta francuskiego i jakieś owoce do nadziewania: suszone śliwki, figi, żurawina, brzoskwinie z puszki... w tym przepisie świeże daktyle. Czas przygotowania: 30 minut Składniki: duże opakowanie ciasta francuskiego(...)wierzchu pozostałym jajkiem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 195 stopni na 20 minut. Upieczoną roladę lekko przestudzić przez 5-10 minut. Pokroić w plastry, podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem ulubionych sałatek
SzczyptaSmaQinnego jak pierogi z mięsem mielonym z patelni. Jednak tak pomysłowo zrobione są zaskakującą przekąską idealną na mniejsze i większe imprezy. Składniki: Na ciasto: 300 g mąki pszennej, 200 ml jogurtu naturalnego, ½ łyżeczki sody, szczypta soli Na farsz: 350 g mięsa mielonego drobiowego ( u mnie z indyka), 1 łyżka bułki tartej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego(...)tartej. Smażyć na bardzo małym ogniu na złoty kolor z dwóch stron. Usmażone udka zdejmować z patelni i osączać z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać na gorąco lub zimno
Nie tylko w kuchniSzpinakowa rolada z łososiem... Jajeczno-szpinakowe ciasto. Oblepione puszystym serkiem twarogowym. Z dodatkiem wędzonego łososia. Smakowita przekąska! Składniki: Opakowanie szpinaku mrożonego (waga 450 g); 1 czubata łyżka chrzanu ze słoiczka; 1 łyżeczka masła; 4 jaja; 2 opakowania puszystego serka twarogowego (u mnie Almette śmietankowy , waga 1 opakowania 150 g); 150 g łososia wędzonego w plastrach; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania(...)przygotowane ciasto zwinąć w roladę. Następnie owinąć ściśle w folię spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin (u mnie stało w lodówce całą noc). Roladę podawać na zimno, pokrojoną w plastry. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Łyżkę chrzanu w cieście można zastąpić 2 ząbkami czosnku przeciśniętymi przez praskę, a serek śmietankowy serkiem o smaku chrzanowym. Można użyć
Gospodyni MiejskaDomowa shoarma z kurczaka to jedno z moich ulubionych dań :) Więc jak tylko nadarzy się okazja staram się namówić Madzię aby przygotowała taki obiadek :) Ze względu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zwinąć ciasto i skleić brzegi, gotowe zawijańce posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec w rozgrzanym do 180 stopni piecyku przez 20 minut. SERDECZNIE GRATULUJĘ !!! Przedstawiam też moje zdjęcia przekąsek przygotowanych z powyższych przepisów oraz uwagi na ich temat: DROŻDŻOWE PIEROŻKI Z WIŚNIAMI Ja zamiast dżemu dałam drylowane wiśnie z kompotu - wyszło pysznie! Z ciastem fajnie się pracuje, a gotowe(...)dość grubą warstwę pikantnego) sprawia, że całość nie jest sucha i dodatkowo podkręca smak. Myślę że w wersji na ciepło stanowiłyby świetną zakąskę na różnego rodzaju imprezy, a na zimno można je zabrać nie tylko na wycieczkę, ale też do pracy czy szkoły. PS. Ze zwycieżczyniami skontaktuję się mailowo
Kto ugości moich gości?