Kolejna odsłona parówki i ciasta francuskiego. Tym razem w kształcie kwiatuszka. Jak szaleć, to szaleć :D Te parówki robi się niemal identycznie jak poskręcane , które robiłam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsię w Masu . Nalewając sake leje się tak pełno aby wylewało się z kieliszka. Najpierw wypija się sake z kieliszka, a następnie z Masu. Tak podaje się sake na zimno – w temperaturze pokojowej. Podgrzewane sake (podgrzewa się co 10 stopni: 20 stopni, 30, 40, 50...- europejczycy preferują 40-50 stopni) podaje się się w Tokuri – karafce do sake. Sake wówczas(...)nutami dojrzałych nad kantalupa, spadzi i wiciokrzew. Okrągła i gładka na podniebieniu, z medium, kremowy ciała. Wykończenia długie i gładkie, z nutą gruszki. - delikatne aromaty Hořín uzupełniają delikatnie doprawione przekąski, sałatki, homara i łagodne dania rybne, przeszklone wieprzowe, świeże owoce i lżejsze posiłki stylu. - Horin jest sake ultra-premium i jest najlepiej podawać schłodzone
królestwo garów5 / 5 ( 149 votes ) Kotlety z boczniaków nadziewane serem i boczkiem Kotlety z boczniaków to naprawdę pyszne danie, jest genialnie proste i niebanalnie ciekawe. Uprawiam boczniaki
Ogrodnik w podróżywarto? Ja go uwielbiam, to mój mop do zadań specjalnych Jest idealny do ścierania podłóg, mycia na błysk łazienki i… nie zapominajmy o balkonie (ludzie jak ostatnio jest zimno , ale jak… porządki to porządki). Mop z żółtej mokrofibry Gosia świetnie zbiera rozlany płyn, kurz i inne zabrudzenia doskonale się do niego przyklejają, jest poręczny i łatwo go utrzymać(...)samo postąp z żywnością – jeśli masz w szafkach jakieś napoczęte produkty, to usiądź, zastanów się czy aby nie da się z nich dziś zrobić obiadu lub jakiś przekąsek. Wszystkie „przydasie” – choć kochane – niestety zajmują nam niepotrzebnie przestrzeń, utrudniają w porządkach, brudzą. Zastanów się zawsze „czy, aby na pewno jest mi to potrzebne?” Podziel
Słodkie okruszkiDziś proponuję Wam przepis na lekką sałatkę z arbuzem i kiełkami. Połączenie arbuza z sałatą, pomidorkami i kiełkami było strzałem w dziesiątkę. Sałatka wyszła bardzo smaczna
Tradycyjna kuchnia KasiKolejny zdrowotny napój na liście moich przepisów :) Był już o czyszczający napój ze świeżych ogórków oraz napój najlepszy przy problemach żołądkowych . Tym razem przedstawiam przepis na
My Culinary ArtWykwintna potrawa, prosta w wykonaniu, znakomita jako samodzielna przekąska lub dodatek do innych dań (zup, sałatek). Kremowy serek Arla Apetina Czosnek i Zioła podkręca śródziemnomorski charakter potrawy. Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego w zamrażalniku, serek Arla Apetina Czosnek i Zioła, kilka plastrów szynki długo dojrzewającej i bakłażan lub cukinia w lodówce, a już nigdy nie zaskoczą Was niespodziewani goście :). Czas(...)Blachę wyłożyć papierem do pieczenia posmarowanym masłem lub oliwą, wyłożyć zawijaski. Piec 15-20 minut. Przybrać zieleniną, u mnie listki bazylii, macierzanki i młodych buraczków. Podawać na ciepło lub zimno
SzczyptaSmaQwręcz rozpływało się w ustach, przypuszczam, że to zasługa użytego oleju. Dopełnieniem są sezonowe warzywa i kremowa masa z jajek, śmietany i sera. Mini tarty doskonale nadają się na przekąskę w ciągu dnia, lunch czy na elegancką przystawkę na przyjecie. Polecam! Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami Składniki na kruchy spód: 100 g mąki pszennej 100 g mąki(...)Masą zalewamy tarty. Staramy się aby śmietana wypełniła przestrzeń pomiędzy paskami warzyw. Tarty pieczemy przez ok. 35 minut w 190°C. Smakują pysznie na ciepło i na zimno
Mia Cucina SofietaSałata polska to w przedwojennej Polsce sałatka ziemniaczana. Przepis na nią znalazłam w 366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska Marii Gruszeckiej, oraz w kuchni oszczędnej Heleny Pedenkowskiej
królestwo garówPyszna,całkiem inna z sosem winegret-pomysł poddała mi znajoma ,musiałam zrobić....i tak to zdecydowanie moje smaki!!Polecam,przepis można urozmaicić jeszcze bakłażanem ale ja
Swojskie jedzonkoskładniki: 4 duże tortille 300 – 400 g mięsiwa w sosie własnym Spichlerza Rusieckiego 4 ogórki kiszone, średniej wielkości 2 pomidory 1 cebula 2 ząbki czosnku
Domowy Smak JedzeniaWielkanoc..., więc nie może być inaczej, dziś znowu jajko w roli głównej ! Oto szybki przepis na jajka w troszkę innej odsłonie
Kulinarne przygody GatityPieczeń z pieczarkami i serem żółtym jest bardzo szybka i prosta do zrobienia. Dobrze smakuje na ciepło do obiadu, ale ja najbardziej lubię ją na kanapkach
e-PrzepisyKulinarneGalaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami i przepysznym, chrupiącym spodem z nutelli i sucharków. Ciasto szybko się robi i jest bardzo proste w wykonaniu. Polecam! Składniki: 4 serki homogenizowane po 200g 2 galaretki bezbarwne (lub cytrynowe) 3 kolorowe galaretki ( u mnie niebieska, czerwona i pomarańczowa) 150 gram sucharków 300 gram kremu czekoladowego (użyłam(...)ciepłej wody *** *** Ciasto przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ Artykuł Galaretkowiec na chrupiącym, czekoladowym spodzie pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemPołączenie pysznego wędzonego łososia i kiełków w niskokalorycznym naleśniku. Podany w stylu sushi stanowi idealną przekąskę na spotkaniu z przyjaciółmi. The combination of delicious smoked salmon and sprouts in a low-calorie pancake. They look great if you serve them up-ended, like sushi-rolls. Perfect snack for meeting with friends . SKŁADNIKI: 6 NALEŚNIKÓW 2 szklanki wody 1,5 szklanka(...)paprykę (rzędami) na połowę bez serka: paski łososia Naleśniki zwijamy od strony kiełków. Końcówkę naleśnika smarujemy delikatnie serkiem (celem sklejenia). Docelowo powinno nam powstać "naleśnikowe sushi" :). Podajemy na zimno PREPARATION Pour water into the mixing bowl. Crack the egg, add flour and spices. Gently start mixing until it’s all incorporated. Check if the cake has a good consistency , raising
Better Life By Auntie JuBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw
Jem więc JestemBrownie jest rodem z USA. Jego receptura sięga XIX wieku. Podobno stworzony był jako deser do szybkiej konsumpcji, w ramach hotelowego lunchu sprzedawanego w formie tzw
Jem więc JestemW piątkowy poranek, na szybko, warto zrobić kilkuskładnikową sałatkę z bobem. Można ją zabrać do pracy albo zjeść prosto z lodówki. W upalny dzień, taki jak
Lawendowe Niebo