przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:162/208)

Utopence, czyli parówki marynowane z chili i czosnkiem 289

Z utopencami pierwszy raz zetknęłam się na blogu Renaty . Od razu przepis mnie zafascynował i postanowiłam spróbować tak przygotowanych parówek. Poszperałam trochę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szybkie krokiety z chleba 129

Krokiety w tej wersji są świetną alternatywą dla nieco pracochłonnych krokietów z ciasta naleśnikowego. Przyrządza się je zdecydowanie szybciej i co najważniejsze odchodzi nam najbardziej czasochłonny

Krokusowy Dom
Chleb nadziewany warzywami 138

Ciasto: - 500 g mąki pszennej - szklanka letniej wody - 20 g drożdży - łyżeczka soli - łyżeczka masła Drożdże rozpuścić w wodzie, wsypać mąkę, sól i masło. Wyrobić i

Pasje Jolki
Mój ulubiony przepis na jesień - zapiekana papryka 194

Gdyby nie to, że wokół wciąż spadają liście i jest coraz więcej "nagich" drzew, to trudno by uwierzyć, że to już jesień ;)  W zapomnianym kącie

SzczyptaSmaQ
Deser z kaszy manny, budyniu i czekolady 167

  Lubicie kaszę manną? Bo ja bardzo. Kojarzy mi się z dzieciństwem i moją mamą, która do dziś robi moją ulubioną kaszę z cukrem i cynamonem

Simply Food
Mini focaccia 119

Na 6 sztuk:    350 g mąki pszennej    1/2 łyżeczki soli    7g suszonych drożdży    2 łyżki oliwy z oliwek

peggiwkuchni
Ekologiczne produkty Danival. 146

Blesotto z pomidorami i oliwkami, Gotowaną quinoa, Gotowane cztery ziarna zbóż. * Deser kokosowy z mango Deser na bazie mleka kokosowego, pakowany po dwie sztuki. Kremowy, nieprzesłodzony, świetny jako samodzielna przekąska, ale też jako krem do smarowania pieczywa. Mango nadaje fajnej, tropikalnej nuty, przez co całość nie jest mdła. Nie zawiera glutenu ani laktozy. * Deser z orzechów laskowych i kakao Smakuje(...)nierozmoknięte. To już mój trzeci słoik kasztanów od Danival i na pewno nie ostatni! * Sos z sera Roquefort - sos z sera pleśniowego, dobry zarówno na ciepło jak i na zimno. Często używam go jako dressingu do sałatek, ale też jako dodatku do grillowanych warzyw. W składzie oczywiście zero zbędnych dodatków, jest za to śmietanka i białe wino, które sprawiają

Poranek na słodko
Pizzerinki-puszyste i wspaniałe, mini pizze :-) 304

zakupy poprawiają humor każdej babeczce :-)   Ale przejdźmy do kulinariów, dziś piekłam wspaniałe ciasteczka, ale przepis na nie pojawi się kiedy indziej. Dziś mam dla Was przepis na wspaniałą przekąskę, idealną na różne imprezy, i nie tylko. Mam na myśli pizzerinki-mini pizze, uwielbiam je robić, i chociaż jest z nimi więcej pracy niż ze zwykłą pizzą, to często kusze(...)małych ilościach. Całość posypujemy bardzo delikatnie oregano i bazylią. Pizzerniki pieczemy około 8-10 minut w temperaturze 170 stopni. I gotowe :-) Podajemy z ketchupem :-) Są wspaniałe zarówno na zimno jak i na ciepło.  Z tego przepisu wychodzi ich bardzo dużo. Ciasto jest bardzo lekkie, puszyste , a pizzerinki są wspaniałe, polecam P.S specjalnie dla Was różyczki z mojego ogródka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
LUTY: KULINARNA BIBLIOTECZKA - Gogo's kitchen Smaki Republiki Południowej Afryki 111

wprowadza nas w świat win południowoafrykańskich. Dowiemy się jakie wina z RPA są najlepsze i znajdziemy wskazówki odnośnie dobierania wina do poszczególnych potraw. Przepisy podzielone są na kilka kategorii: przekąski, dania główne, przystawki i sosy oraz ciasta i desery. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)polecam program „Przy stole Siby” na Polsat Food Network. Oglądnęłam wszystkie odcinki i jestem zachwycona. Przetestowałam już niektóre przepisy, na moim blogu znajdziecie przepis na pyszny limonkowy sernik na zimno Siby

noteskulinarnyfiga
Koszyczki z panierowanego spaghetti z cukinią i mozzarellą 122

Wyszło jednak bardzo fajnie i wbrew pozorom- nie tak strasznie ciężko jakby się mogło wydawać biorąc pod uwagę smażenie w głębokim oleju. Tak przygotowany makaron, to moja kolejna propozycja na przekąskę, choć tu skłaniałabym się bardziej do tego, by podawać ją na ciepło, tuż po przygotowaniu. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)wierzchu cukinię podsmażoną z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 120⁰C przez 10 minut (tylko do stopienia sera).   Podajemy na ciepło lub na zimno

Kuchnia w czekoladzie
CHOCOLATE CON CHURROS 164

postanowiłam jednak zmienić kierunek i udać się na Półwysep Iberyjski do Hiszpanii. W końcu zaczęłam uczyć się hiszpańskiego, warto także poszerzyć kulinarne horyzonty.    Churros, czyli tradycyjna hiszpańska przekąska śniadaniowa (!!!) z ciasta parzonego, smażona na głębokim tłuszczu. Można churros zjeść bez niczego, posypane cukrem pudrem, z filiżanką gorącej czekolady lub sosu czekoladowego ( chocolate con churros ) bądź z sosem(...)Zagotowuję i zdejmuję z ognia. Czekoladę kruszę na mniejsze kawałki i wrzucam do ciepłej mieszanki wraz z masłem. Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji.  Podaję na ciepło lub na zimno. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Kalafior z sosem curry! 180

No coś egzotycznego. Curry daje całkiem inny wymiar smakowy. Kalafior zyskuje, staje się królem na talerzu. Przepis jest na 4 osoby. - duży kalafior - opakowanie mielonej curry

Pasje Jolki
Wytrawny wieniec drożdżowy z serowymi paluchami do odrywania 206

imprezę? Ja myślę, że to must bake przy organizowaniu domówki dla miłośników sera. ;) Jeżeli polubiliście przepis na serowe paluchy z ciasta francuskiego , to ten zachwyci Was jeszcze bardziej. Ta przekąska z pewnością będzie hitem na każdej imprezie. A i w ogóle ten wieniec możecie upiec w trymiga, korzystając z gotowego ciasta francuskiego. Też będzie pysznie, a znacznie szybciej. Wybór należy(...)postaw na środku miseczkę, aby wyrównać ciasto w miejscu, w którym postawimy później sos. Wieniec podawaj z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Smakuje świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Sos pomidorowy Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj i przysmaż na oliwie z oliwek. Następnie wlej passatę i gotuj przez kilka minut na małym ogniu. Sos zmiksuj blenderem. Dodaj świeże zioła

Food Square

Proponowane wyszukiwania