przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:163/208)

Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym 195

pieczonymi burakami posypanymi tymiankiem, serem feta i pysznym dipem jogurtowym, to zdecydowanie idealna, a zarazem wykwintna przekąska, którą możemy poczęstować swoich gości. Oczywiście nie musimy się ograniczać do samej przekąski. Tak przygotowane gofry będą równie pyszne na podwieczorek lub śniadanie. Polecam Wam gorąco ten przepis, bo takie zestawienie jest przepyszne. Do upieczenia gofrów wykorzystałam moją gofrownicę firmy MPM. Wpis bierze(...)buraków i kilka kawałków fety. Na całość nałożyć kleks dipu jogurtowego. Przed podaniem gofry posypać natką pietruszki, opcjonalnie udekorować świeżą gałązką tymianku. Gofry można podawać na ciepło lub na zimno. W obu wersjach są równie smaczne. Uwagi: Jeżeli zależy Wam na podaniu gofrów na ciepło, to jest na to kilka sposobów. Najprościej przygotować farsz i dip wcześniej zostawiając buraki posypane

Passions hobbies life
Sałatka z komosą ryżową, rzodkiewką i awokado 148

Już w starożytności, naturalne oleje były ze swoich niezwykłych właściwości, część z nich zostało naukowo dowiedzionych. W starożytnym Egipcie ziarna pszenicy, kojarzone były z misteriami poświęconymi

Moja Mama Gotuje
Frittatine di pasta- cudownie smaczna przekąska z makaronu 228

które ciężko przestać jeść. Przygotowanie jest proste, lecz dość czasochłonne, choć może nie tyle samo przygotowanie, co chłodzenie, na które musimy znaleźć czas. Jeśli skusicie się na przygotowanie tej przekąski przygotujcie następujące składniki: 250 g makaronu, najlepiej bucatini, czyli po "naszemu" takiego grubszego spaghetti ;) 250 g gotowanej szynki, może być konserwowa 300-400 g zielonego groszku, najłatwiej sięgnąć po mrożony(...)pozbawić frittatine nadmiaru tłuszczu. Ja przygotowałam także wersję z bułką tartą, ale chyba bardziej smakują mi te wyłącznie zanurzone przed smażeniem w cieście. Najlepsze są gorące, ale na zimno też nie tracą ani krztyny ze swych walorów smakowych

Pichceniomania
Tarta z tuńczykiem. 206

     Pokochałam tarty wytrawne, najbardziej te na cieście francuskim. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, ale najważniejsze jest to, że są pyszne. Dzisiaj

Rozpustne gotowanie
D1. Grillowane piersi z kurczaka z ryżem w pomidorach 319

mnie. Jestem na niej od stycznia 2014 roku, i muszę powiedzieć że gdyby moja praca nie wymagała tak dużego pokładu energii i gdybym nie fundowała sobie dość kalorycznych przekąsek, jadała regularnie to zapewne spadek wagi byłby bardziej efektowny, natomiast uważam że lepiej jest grzeszyć raz na jakiś czas niż zrezygnować całkowicie z diety bo raz się wyłamałyśmy i zjedliśmy wielką(...)filety marynujemy z udziałem ziół i czosnku w małej ilości oleju. Odstawiamy na 2 godz. do lodówki. Grillujemy. Ryż gotujemy, pomidory wrzucamy do wrzątku na kilka chwil, następnie zalewamy zimna woda i obieramy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę miąższ pomidora. dodajemy oregano, chilli, sól i pieprz oraz curry. jeszcze ciepły, odsączony z wody ryż mieszamy z pomidorami

NaKońcuJęzyka
Śledzie w sosie musztardowym 212

Karnawał w pełni, a Ostatki, czyli przysłowiowy śledzik zbliżają się do nas wielkimi krokami ! W związku z tym dziś specjalnie na tę okazję przygotowałam dla Was

Kulinarne przygody Gatity
Schab pieczony z chilli i czosnkiem 152

Dzień dobry :-) Już niedługo święta, leci ten czas szybciutko. Trzeba zastanowić się nad tym co będziemy robić. U mnie mąż zabrał się za próbowanie mięs, bo

kruche babeczki
Francuskie rogaliki z pasztetem 228

Wpadają znajomi, a Ty nie masz w lodówce nic prócz ciasta francuskiego i pasztetu? Spokojnie! Z tego też da się przygotować fajną przekąskę. A jeśli znajdzie

Kuchnia w czekoladzie
Żytnie tosty francuskie z serem i szynką 202

Prawdopodobnie po Świętach Bożego Narodzenia zostało Wam trochę niezjedzonego chlebka. Żytnie tosty francuskie mogą być świetnym pomysłem na jego wykorzystanie, ale również świeży chlebek świetnie się

Be Fit Be Strong
Burgery (kotlety) z cukinii, marchewki i sera Halloumi 117

Burgery z cukinii, marchewki, sera Halloumi wzbogacane smakiem ziół, takich jak mięta i świeża kolendra. Podawane z dressingiem na bazie oliwy (u mnie olej rzepakowy), octu

Moja Delicja
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 231

                 Quiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie

Kuchnia Prezydentowej
Wege burgery z czerwonej fasoli i batatów 218

N a wiosnę, kiedy temperatura otoczenia wzrasta i instynktownie zmniejszamy spożycie tłustych, ciężkostrawnych i rozgrzewających potraw warto sięgać po warzywa mrożone, w puszkach i w słoiczka

SzczyptaSmaQ
REWELACYJNA SAŁATKA Z BURAKÓW, ZIEMNIAKÓW I MARYNOWANEJ CEBULKI 167

Buraczki chodziły za mną, chodziły aż mnie dogoniły ;) Myślałam o czymś w rodzaju rosyjskiej sałatki z buraczkami, którą zwykle podaje się ze śledziem, tylko ja nie

Cytryna&Co.
Parówki w kocykach 175

Tak podane parówki, to świetna imprezowa przekąska, którą przygotowuje się ekspresowo. U mnie wersja z dodatkiem czerwonej papryki, ale możecie dodać również inne dodatki (np. kiszone

Passions hobbies life
Pełnoziarnista tarta ze szparagami i Pecorino 103

Tarty to taki fajny wynalazek, ponieważ idealnie sprawdzają się jako przekąska, na obiad w domu, do pracy, czy nawet jako forma śniadania. Tarty można przygotowywać na każdą okazję, czyli okazję bez okazji, ale również na uroczyste spotkanie, a nawet zwykłą domową imprezkę. Oprócz tego, że można przygotować je w wersji na słodko i na słono to możemy wykorzystać do nich(...)podpieczony spód. Na wierzchu rozkładamy szparagi posypujemy resztą startego Pecorino. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut. Po upieczeniu studzimy przez 15 minut i podajemy. Świetnie smakuje również na zimno. Smacznego! Artykuł Pełnoziarnista tarta ze szparagami i Pecorino pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong