przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:172/208)

Roladki z pstrąga z pieczoną papryką i czosnkiem niedźwiedzim 169

Gotowany, smażony, grillowany, wędzony czy też pieczony – pstrąg . Ryba o wspaniałym smaku, chudym mięsie zawierająca najwięcej spośród ryb słodkowodnych kwasów omega-3. Roladki z pstrąga z

mojewypiekiinietylko
Imprezowe skrzydełka z dipem 212

Składniki: 30 skrzydełek z kurczaka; 1 szklanka mąki pszennej; 1/2 łyżeczki słodkiej papryki; 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne; 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego; 1/2 łyżeczki sproszkowanej, suszonej cebuli

Gospodyni Miejska
Pieczone papryczki 150

Zauważyłam, że coraz więcej osób zaczyna sięgać po pikantne dania. My Polacy nie jesteśmy do nich specjalnie przyzwyczajeni więc jest to dość miłe zaskoczenie widzieć, iż

mecooks
Mini zapiekanki z dynią i szynką parmeńską 223

Dzisiaj zapraszam na kolejne w tym sezonie danie z dynią. Co prawda nie stanowi ona jego głównego elementu, ale za to świetnie współgra z pozostałymi składnikami

Gosia gotuje
Zakręcona szpinakowa frittata z tuńczykiem, kaparami i zielonym pieprzem 231

mimo że pogoda jeszcze nie odzwierciedla tej pory roku w stu procentach, to w mojej kuchni wiosennie jest już od dawna. Dzisiaj mam dla was wspaniałą propozycję na przekąskę, bądź nawet na śniadanie lub kolację. Przepisy na frittatę niejednokrotnie prezentowałam wam na blogu, niemniej teraz będzie to nieco pokręcona wersja.  Ciasto niby klasyczne bo bazą nieodmiennie stanowią jajka(...)pieczenia. Zwijamy w ręcznik formując roladę, czekamy aż przestygnie. Następnie rozwijamy i nakładamy nadzienie pozostawiając ok 1,5 cm od brzegu zapasu.Zwijamy dość ciasno.  Gotowe. Dobre na zimno jak i na ciepło. Polecam

vaniliowoczekoladowa
Bułeczki ze szpinakiem i fetą - poğaça 184

poğaça . Moje są z ciasta drożdżowego z nadzieniem ze szpinaku, fety i ziół . W Turcji często jada się je na śniadanie lub podwieczorek. Mam nadzieję, że umilą również Waszą przekąskę:) Bułeczki pogaca znane są także w kuchni bałkańskiej i węgierskiej. Ich nazwa wywodzi się z łaciny - panis focacius oznacza chleb pieczony w palenisku i rzeczywiście pierwsze bułeczki pieczono(...)piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz bułeczki aż się ze złocą (mi to zajęło ok. 30 minut). Odstaw do przestygnięcia. Można je jeść na ciepło i na zimno

Chilli Czosnek i Oliwa
Grillowana paratha z serkiem kremowym 145

Ziarna orkiszu pierwsze dobrze zmieliłam następnie mąki pszennej, wody, soli i łyżkę oleju dołożyłam.  Ciasto dobrze wyrobiłam i na chwilę dla zwiększenia elastyczności do miseczki

Moniki Smakołyki
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 330

Domowe rolmopsy z papryką   Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź(...)jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jogurtowy sernik na zimno z borówką amerykańską Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Zielony sernik na zimno z musem z białej porzeczki Sernik na zimno z musem

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 193

mieć kilka kompletów, bo zawsze się nam gdzieś zapodzieją, albo zostaną na suszarce w pracy. Szklany słoik też jest ok, zwłaszcza na sałatki. Warto jednak nie jeść ich na zimno z pojemnika, tylko podgrzane i na talerzu. Zwłaszcza jeśli w biurze macie talerze i zmywarkę. Takie danie smakuje dużo lepiej, gdy jest ładnie podane, a zajmie to dosłownie chwilę. Eksperymentujcie(...)drugie śniadanie gotujemy poprzedniego wieczoru. Wtedy mamy kolacje dziś i sałatkę z resztek na lunch jutro. Możemy też w weekend upiec całą blachę muffinów, zamrozić je i mieć przekąskę na 12 kolejnych dni roboczych. Sporo jest dań egzotycznych: hinduskich jak aloo gobi czy curry z fasoli Jaś, albo azjatyckich jak szpinak z sosem sezamowym czy jajko barwione sosem sojowym

Ugotowane pozamiatane
Wyśmienite, orkiszowe naleśniki dyniowe 176

Wraz z moim ukochanym powoli szykujemy się na ślub i wesele mojej przyjaciółki. Jestem niesamowicie podekscytowana całą uroczystością, a w szczególności tym, że zobaczę moją kochaną

Be Fit Be Strong
Bazyliowe bułeczki z frankfurterkami 147

Bazyliowe bułeczki z frankfurterkami. Proste w przygotowaniu, idealne na przyjęcie, wycieczkę, a nawet do pracy czy na studia. Pyszne bazyliowe bułeczki z frankfurterkami. U mnie w

Słodkie okruszki
Przepiórcze jajka po indyjsku w mięsnej skorupce 132

Przepiórcze jajka po indyjsku w mięsnej skorupce Jajka po indyjsku , tym razem nie są moim pomysłem , tylko efektem poszukiwań czegoś nowego Przepióry mi się niosą obłędnie

Ogrodnik w podróży
Odrywany chlebek z masłem ziołowym 162

Zawsze przed spotkaniem np ze znajomymi, które organizuję u siebie zastanawiam się co zrobić do zjedzenia, aby smakowało. Aby smakowało, było podzielne i nie było sałatką

ChilliJemy
ZEYTİNYAĞLI SARMA, czyli faszerowane liście winogron 144

Faszerowane liście winogron wymagają trochę pracy, ale warto się zmęczyć! Bardzo popularna potrawa, na święta i podczas wizyt gości zawsze mamy na stole. Porcja dla 4

Tureckie Przepisy
Pizzerinki dla dzieci na imprezę 92

pyszne pizzerinki zachwycą zarówno dorosłych jak i dzieci. Są bardzo mięciutkie, można je spożywać zarówno na ciepło jak i na zimno. Na imprezie możesz poczęstować gości bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika, a także na zimno lub po ogrzaniu. Dodatki są dowolne, w składnikach wymieniłam te które najczęściej używam. Jeśli lubisz pizzę z określonymi składnikami, możesz je również umieścić na swoich(...)Ulubione dodatki na pizzerinkach Piekę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut (jeśli wyrosną i lekko się zrumienia są gotowe). Gotowe pizzerinki Prosta, szybka i efektowna przekąska na imprezę dla dzieci i dorosłych. Wskazówki Pizzerinki radzę oczywiście posypać serem na około 5 minut przed wyciągnięciem. W tym celu po 15 minutach pieczenia otwieram piekarnik i posypuję starkowanym

Ania gotuje