Muszle taco to nic innego, jak chrupiące placki kukurydziane uformowane na kształt muszli. Może nawet nie muszli tylko łódeczki. Tacos jest bardzo popularnym daniem meksykańskim, aczkolwiek
mojewypiekiinietylkoDojrzałe owoce papai ( melonowca właściwego) są pomarańczowe lub ciemnożółte, o lekko słodkim i lekko korzennym smaku. Jadalne są całe owoce, skórka, miąższ i okrągłe, czarne
SzczyptaSmaQJak już nie raz Wam pisałam w swoim gotowaniu uwielbiam inspirować się kuchniami światami i daniami z podróży, które już za mną, albo które dopiero na
Ostra na SłodkoJest w Waszych warzywniakach biała rzepa?. U mnie czasami bywa, chociaż nie za często więc jak już ją upoluję to robię różne surówki, bo oprócz
Apetyczna babeczkaBardzo smaczny i aromatyczny a przy tym niedrogi i łatwy w wykonaniu pasztet. Doskonały na zbliżające się Święta i na co dzień. Polecam :) Składniki ( na
Kuchnia z widokiem na ogródOd połowy grudnia do końca Karnawału to czas kiedy w naszym domu niepodzielnie króluje śledź ! Pojawia się na naszym stole w różnych postaciach
Kulinarne przygody Gatityszparagi, ale okazało się, że zamiast tego nadał tartaletkom pazura i sprawił, że stały się dużo bardziej wyraziste. Całość smakowała nam ogromnie - idealne na przystawkę przed uroczystym obiadem, wieczorną przekąskę na ciepło lub lekki lunch, podane z sałatą. Szparagi nie giną, ale idealnie współgrają z serem, delikatną masą jajeczno-śmietanową (trzeba uważać, żeby jej nie przesolić) i chrupiącym, kruchym ciastem(...)szparagi, przekrojone na pół. Na wierzch pokruszyć ser. Zalać masą jajeczną. Piec w 180 st. C. przez 20 minut, aż masa się zetnie. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Przygotowaliście już ciasta na World Baking
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLubicie kapustę? Ja ją uwielbiam w każdej postaci i dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny, prosty pieróg/placek kapuściany z łososiem wędzonym
Smaki ArmineRyba po kaszubsku to smażony filet rybny w aromatycznej pomidorowej zalewie. Przepis od lat praktykowany w mojej kuchni,doskonale sprawdza się na różnych uroczystościach rodzinnych oraz
Kolorowa kuchnia ElkiI pomyśleć, że jeszcze kilka lat temu ta pyszna potrawa nie była obecna w mojej kuchni. Dzisiaj to aż nie do uwierzenia, ponieważ miseczka z humusem
Moja Mama Gotujejednak czasem to po prostu silniejsze ode mnie. Hmpf... Nic się jednak nie marnuje - w końcu zawsze coś się wymyśli. Czasem po prosu pochłonie się je ot tak, jako przekąskę w czasie oglądania filmu na przykład. Częściej jednak nachodzi mnie pomysł, i owoce lądują w ciastach i deserach. Mniam. Tym razem inspirację znalazłam w Cheesecakes baked and chilled wydawnictwa(...)ramionka i zeszła mi skóra z nosa, Ptysia na spacerach biegała cała dzika, a C. obtarł sobie stopy w sandałach... Później kilka dni szaro-ponurych, i choć nie było zimno, to brak słonka zdecydowanie nam doskwierał... Teraz znów cieszymy się ciepłymi promykami, i planujemy dzień na plaży. Żeby tylko słonko nie zrobiło psikusa
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzepis autorski (mój). Jestem baaardzo zadowolona z tych muffinków, ponieważ powstały przypadkowo i były jedną wielką improwizacją. Wyszły takie pyszne, że ostatnio piekę je co drugi
Di gotujeZawsze miałam słabość do słodkości wypełnionych karmelem. W ogóle, sam karmel jest moją wielką miłością i co jakiś czas eksperymentuję z różnymi warzywami i owocami w
Fill The BowlZawsze miałam słabość do słodkości wypełnionych karmelem. W ogóle, sam karmel jest moją wielką miłością i co jakiś czas eksperymentuję z różnymi warzywami i owocami w
Fill The BowlPolska złota jesień to najlepszy czas na nasze pyszne polskie jabłka. Dziś zapraszam Was na puszyste placki z jabłkami. Czy Wam też kojarzą się z
Kulinarne przygody Gatity