Tarta z tuńczykiem.

Tarta z tuńczykiem.

Tarta z tuńczykiem.

Przepis na : obiad

     Pokochałam tarty wytrawne, najbardziej te na cieście francuskim. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, ale najważniejsze jest to, że są pyszne. Dzisiaj na obiad przygotowałam tartę z cebulką, porem, pieczarkami oraz z kawałkami tuńczyka. Pycha!!! Składniki na tartę z tuńczykiem: 300 g ciasta francuskiego 4 łyżki oliwy 2 cebule 1 duży por (tylko jasna część) kilka pieczarek 1 płaska łyżeczka ziół dalmatyńskich (lub innych ulubionych) 200 g tuńczyka (u mnie pieczony w folii) 300 g kwaśnej śmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Rozpustne gotowanie

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

Agnieszka Gąsior

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, por , ciasto, ryby, tuńczyk, pieczarki, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, obiad, ser, ryba, ser żółty, warzywa, mak, grzyby, ryba w ciescie, kolacja, przekąski, szybkie ciasto, obiad na szybko, szybki obiad, łatwe ciasto, pieczarki w cieście, pieczarki do obiadu, szybkie przekąski, pyszne ciasto, szybka kolacja, jajka z farszem

Inne przepisy z Rozpustne gotowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.