Dzisiaj prezentuję Wam przepis na najzwyklejszą sałatkę jarzynową z majonezem. Bardzo lubię ją przygotowywać w tej postaci, bez zbędnych składników. Najczęściej podaję ją z wędliną i
Tradycyjna kuchnia Kasijaki tych na słodko. Ja skombinowałam przepis ze składników, które znalazłam w lodówce. Bez zakupów i zbędnych przygotowań wyprodukowałam małą partię na próbę. Takie muffinki na słono stanowią idealną przekąskę zarówno na domową imprezkę, seansik filmowy czy na drugie śniadanie dla dzieci do szkoły. W atrakcyjnej formie można zapiec całkiem zdrowe składniki, a ich przygotowanie jest proste i nie zajmuje(...)dobrze wymieszałam łyżką. Nakładałam w papierowe papilotki do 3/4 wysokości. Zapiekłam w piekarniku rozgrzanym do 195 stopni przez ok 30 minut. Smakują doskonale zarówno na ciepło jak i na zimno. Powstają błyskawicznie i szybko znikają. Polecam smaczną zabawę w wytrawne muffinki. Przepis zgłoszony do konkursu POTRAVEL Szczegóły znajdziesz pod tym adresem
Kuchnia po mojemuPisząc ten post zajadam się tym co na zdjęciu. Polanym ketchupem. Przepis pochodzi z włoskiego czasopisma. Jednak pierwszy nie wyszedł - był zbyt tłusty. A teraz moja
AZgotuj!nadzieniem. Nie zawierają dużo nasion, a grillowane z ogonkami są szczególnie dekoracyjne i łatwe w jedzeniu, takie na jedno ugryzienie. Grillowane czy pieczone są najlepsze. Często je przygotowuję jako przekąskę na ciepło ale i jako przystawkę do mięsa, na przykład do grillowanych skrzydełek . Nadziewane czy nie są smaczne, lekko gorzkawe. Choć uważane za słodkie może się trafić kilka papryczek(...)ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika nastawionego na funkcję grilla. Piecz papryczki przez 10 minut. Podawaj na ciepło lub zimno. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Nadziewane papryczki pardon – pimientos de pardon appeared first on Blog kulinarny
codojedzenianadzieniem. Nie zawierają dużo nasion, a grillowane z ogonkami są szczególnie dekoracyjne i łatwe w jedzeniu, takie na jedno ugryzienie. Grillowane czy pieczone są najlepsze. Często je przygotowuję jako przekąskę na ciepło ale i jako przystawkę do mięsa, na przykład do grillowanych skrzydełek . Nadziewane czy nie są smaczne, lekko gorzkawe. Choć uważane za słodkie może się trafić kilka papryczek(...)ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj oliwą i wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika nastawionego na funkcję grilla. Piecz papryczki przez 10 minut. Podawaj na ciepło lub zimno. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Nadziewane papryczki pardon – pimientos de pardon appeared first on Blog kulinarny
codojedzeniazdecydowanie wytrawne i słone. Zatem - uzupełniamy się! Jestem przekonany, że oba przepisy są świetnymi propozycjami na drugie śniadanie do pracy lub szkoły. W domu sprawdzą się doskonale jako popołudniowa przekąska. Ciasto cukiniowe można wzbogacić o dodatkowe składniki - podsmażony boczek, szynkę, ulubione zioła. Ja jednak poszedłem drogą prostego smaku i ograniczenia ingrediencji. Nie żałuję. Delikatny smak cukinii jest dzięki temu wyczuwalny(...)umieścić w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Piec 45 - 60 minut do zrumienienia wierzchu i "suchego patyczka". Podawać po lekkim przestudzeniu, pokrojone w kwadraty, z mieszanymi sałatami. Doskonałe na zimno na drugi dzień
zadanie-gotowanieSzukacie pomysłu na szybką przekąskę, smaczne śniadanie lub pyszną kolację? To świetnie trafiliście, ponieważ te muffinki sprawdzą się przy każdej okazji i naprawdę świetnie smakują. Są bardzo aromatyczne, mięciutkie i długo pozostają świeże. (Minimum 2 dni - dłużej nie sprawdzałam, gdyż ciężko było oprzeć się ostatniej babeczce, która miała posłużyć do testu świeżości.) Bazyliowa nuta jest dość wyczuwalna i idealnie łączy(...)Całość uzupełnić resztą masy (do 3/4 wysokości papilotek) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Podawać na ciepło lub zimno - w wersji solo lub z ulubionymi dodatkami. #zottarellabezgmo #kreatywniewkuchni
Di gotujedietach odchudzających dla dzieci i młodzieży dla diabetyków dla kobiet w ciąży dla osób starszych i dorosłych dla każdego, kto ma ochotę na zdrową i zarazem słodką przekąskę Właściwości zdrowotne: naturalne źródło szybkiej energii bogate w 15 naturalnych, przyswajalnych witamin i minerałów posiadają 50% więcej potasu niż banany (696 mg/100g) niski indeks glikemiczny (43-54) obecność(...)wersji, "w całości" marka "FRESH DATES" oferuje także masę daktylową , powstającą z wypestkowanych i sprasowanych świeżych miękkich daktyli po czym zapakowana jest próżniowo. Cały proces odbywa się mechanicznie na zimno bez podgrzewania. W składzie znajduję się trzy odmiany świeżych daktyli: Świeże Daktyle Medjool - najszlachetniejsza odmiana wśród wszystkich daktyli Świeże Daktyle Zahidi - rzadka odmiana która charakteryzuje się znakomitym połączeniem smaku
Zdrowie na języku :PAlko galaretki cytrynowe z limoncello (jelly shots) Są słodkie, smaczne, bardzo łatwo "wchodzą", ale w zbyt dużych ilościach mogą pozbawić umiejętności utrzymania postawy pionowej. O czym
Pełny talerzSos żurawinowy według tego przepisu robię już od kilku miesięcy i robię go dosyć często. Jest bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo
Kuchnia ŁukaszaUwielbiam połączenie owoców i mięsa. Tym razem przygotowałam pyszną sałatkę z owocami i wędzonym kurczakiem. Sałatka wyszła bardzo smaczna. Warto ją przygotować. SKŁADNIKI: 2 figi 1
Tradycyjna kuchnia KasiDobra przekąska z piekarnika, upieczona z parówką , serem, oregano i pomidorkami. 1 kg mąki 50/50 typ 650/1850, 50 g drożdży, po łyżce cukru i soli, ~500 ml ciepłej wody, ziemniak. Zaczyn: do wody kruszymy drożdże, wsypujemy cukier, 4 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy przykryte na 10 min. do wyrośnięcia. Dużego ziemniaka gotujemy i rozgniatamy. Ciasto: mąkę(...)Pieczemy w 220 st.C 20-30 min. góra/dół ...zależy od piekarnika. Po wyjęciu chwile studzimy i serwujemy na gorąco, jak coś zostanie to smakuje również na zimno. Smacznego
chleba naszegoWytrawne tartaletki z ciasta francuskiego są doskonałą słoną przekąską w ciągu dnia, choć nie należą do lekkich, bo ser i ciasto francuskie są dość tłuste, to jednak smakują wspaniale i raz na jakiś czas, można sobie na taki „grzech” pozwolić, dodatek białego wytrawnego wina do duszonego pora doskonale podkręciło smak farszu. Składniki: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego Farsz(...)Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym jajkiem, posypujemy sezamem. Wkładamy do nagrzanego do 190*c piekarnika, pieczemy 15 -17 minut- do zrumienienia. Podajemy ciepłe posypane szczypiorem z dymki. Na zimno też dobrze smakują! Smacznego
Wanilia i Kardamonpodziwu. Ciasto jest mięciutkie, lekko chrupiące z wierzchu, cebulka i oliwki nadają mu niesamowity smak. Po prostu rewelacja! Nie tylko jako dodatek do zupy, ale samo w sobie jako przekąska sprawdzi się również znakomicie. Ciasto wyrabiałam mikserem - jest mięciutkie i sprężyste, i nawet mikser o niewielkiej mocy da sobie z nim radę. Nieco się lepi, użycie miksera znaczą więc ułatwia(...)Wyrośnięte ciasto posmarować oliwą, na wierzchu ułożyć oliwki i kawałki cebuli, posypać solą i tymiankiem. Piec w 190 st. C. przez 20-25 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego! Użyłam oliwy truflowej - jej delikatny smak bardzo mi tutaj pasuje. Jednak możecie użyć dowolnej - neutralnej, ale na przykład aromatyzowana chilli czy czosnkiem też świetnie się tu sprawdzą. Celebrując leniwe
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMakarony z warzyw podbiły moje serce, szczególnie ten buraczany. Wyjadałam spiralki wprost z torebki, takie są dobre. Myślę, że podane z dipem, mogły by śmiało wylądować na stole, jako przekąska na imprezę. Warzywne spaghetti mogą stać się również bazą do chrupiących sałatek, wystarczy dołożyć kilka składników, polać sosem lub dressingiem i gotowe. Z warzywnych spiralek powstać też może pyszna, zdrowa(...)ułożyć kawałki sera camembert, szynkę oraz boczniaki. Pesto wymieszać z 2 łyżkami oliwy ( ma być dość płynne ) i polać danie. Danie smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego
kolorowotorcikowo