Składniki: 4 sztuki jajka, 1/2 szklanki cukier, 800 ml jogurt wiśniowy gęsty, 2 opakowania budyń śmietankowy, 200 gram biszkopty, 1 tabliczka czekolada gorzka, - ile potrzeba cukier
W Mojej Kuchni Lubięciasto najsmaczniejsze jest do maksymalnie 3 dni od przygotowania. Pieczywo - kupione w sklepie ma zawsze określoną trwałość, jednak wiadomo, ze już na drugi dzień rzadko które jest świeże. Pieczywo upieczone własnoręcznie wystarczy owinąć w bawełnianą lub lnianą ściereczkę i wytrzyma w zależności od rodzaju od 2 do 5 dni. Sałatki owocowe - powinny być zjedzone tego samego dnia. Sosy jogurtowe(...)wynajęcia całe domy, wystarczy poszukać w internecie.) Dodatkowo teściowa będzie miała do dyspozycji kuchnię i bez przeszkód naparzy ziółek dla babci, a jak będzie trzeba to i herbatą z ciastem wszystkich poczęstuje. Bardziej wybrednym (i ceniącym tylko swoje własne towarzystwo) gościom pozostanie zarezerwować hotel lub pensjonat. Jeśli zdecydujecie się na którąkolwiek opcję, pamiętajcie o odpowiednio wczesnej rezerwacji. W sezonie
Codzienna kuchnia niecodziennawszystkim smaczne ciasto na bazie zdrowego jogurtu naturalnego z dodatkiem bomby witaminowej w postaci świeżych truskawek i borówek. Idealny, słodki prezent Dla Mamy z Okazji Jej Święta 26 maja :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel czerwonego barwnika Masa jogurtowo - truskawkowa: 450g
Szalona Kuchnia Ewelinyplacuszkach bananowo - jogurtowych . To wersja bezglutenowa. Dodajcie mąki jaką lubicie. banan 1 sztuka mąka kukurydziana 1 szklanka jajka 2 sztuki jogurt naturalny 150 ml sól 1 szczypta proszek do pieczenia 1 łyżeczka płaska olej do smażenia lub patelnia do smażenia bez tłuszczu Banana rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków dodaj pozostałe składniki i wymieszaj na jednolite ciasto. Rozgrzej patelnię
AZgotuj!Składniki: 300 g jagód 400 g jogurtu naturalnego 2-3 łyżki żelatyny 2 łyżki erytrolu albo innego słodziła ok. 100 g herbatników 250 g borówek 1
czarrna od kuchniProsty deser przygotowany z jogurtu, brzoskwini, banana i orzechów. Nawet na diecie można sobie pozwolić na coś słodkiego. Robi się go bardzo szybko, także na przygotowanie
Pink EnvelopePierożki trochę podobne do do włoskich ravioli, delikatne z kremowym serkiem ricotta to pyszny obiad czy wczesna kolacja. Polecam wszystkim tym bardziej że robi się je
Moje Małe CzarowaniePora na sezonowe ciasta. W tym roku sezon zaczął się zdecydowanie wcześniej i już są pyszne i słoneczne truskaweczki. Z czereśniami też będzie nader zacnie, choć osobiście zawsze czereśnie łączą mi się z crumble pie, albo takim typowym kruchym. Wracając do truskawek. Poza pysznymi koktajlami, które wypijam chyba hektolitrami, szczególnie jak temperatura otocznia wzrasta powyżej mojej strefy komfortu opiewającej(...)stopni Celcjusza, to koniecznie musi być ciacho. A jak ciacho, to albo jogurtowe, albo niezastąpiony drożdżowy klasyk. I to koniecznie taki z kruszonką. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 50 g drożdży świeżych 1 szklanka mleka 3/4 szklanki cukru 150 g margaryny roślinnej 1 olejku waniliowego / śmietankowego 3 jajka pół szklanki wiórek kokosowych Kruszonka: 50 g masła 2 łyżki mąki
Karczma Honoriettylodówce - schłodzone ciasto rozwałkować cienko, wylepić nim spód i boki tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, ciasto nakłuć widelcem i podpiec w 190-200 stopniach przez 15 minut - podpieczone ciasto wyjąć i pozostawić do wystygnięcia MASA SEROWA - składniki na masę powinny mieć temperaturę pokojową - żółtka oddzielić od białek, zmiksować je lekko, dodać jogurt i proszek budyniowy oraz skórkę otartą(...)ubić na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania wsypać na dwie raty cukier, dalej ubijać, aż piana będzie sztywna i lśniąca - gotową pianę przekładać stopniowo łyżką do masy jogurtowej, za każdym razem delikatnie mieszając do połączenia się składników - gotową masę wylać na podpieczony spód ( u mnie masa zajęła prawie całą wysokość tortownicy), lekko wyrównać - na dół piekarnika wstawić duże
Smakołyki Berenikiciasta i za pomocą drugiej wkładamy ciasto do gorącego oleju. Pączusie powinny podczas smażenia ładnie rosnąć. Smażymy je z obu stron na złoty kolor, obracamy na drugą stronę łyżką. Uwaga! Jeśli pączki zbyt szybko się smażą (robią się za szybko mocno brązowe), to należy zmniejszyć płomień pod patelnią/garnkiem. Usmażone pączki układamy na papierowym ręczniku, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Jogurtowe
Słodkie okruszkiserem Camembert Ciasto orzechowe z figami Sałatka z figami i kozim serem Jogurt greck i z figami i granatem jest chyba jednym z najszybszych deserków jaki w ogóle można zrobić. Jego przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut . Świetnie sprawdza się nie tylko jako deser, ale również podany na kolację lub śniadanie . Do przygotowania tego deserku jogurtowego sięgnęłam po jogurt grecki
MeCooksjogurtach to pyszne ciasto do złudzenia przypominające sernik. Co więcej, robi się je prosto i szybko. Składniki 3 jogurty greckie po 400 g 8 jaj cukier waniliowy 1,5 szkl. cukru pudru 3/4 szkl. oleju 3 duże budynie waniliowe Przygotowanie Jogurty, cukier waniliowy, żółtka, budynie i cukier puder zmiksować, dodać olej. Białka ubić, wymieszać z masą jogurtową. Blachę wyłożyć papierem
Wasze Przepisy