Bardzo smaczne i proste w wykonaniu serniczki. Znakomicie sprawdzą się na ciepłe śniadanie, podwieczorek, a po wystudzeniu możemy je zabrać do szkoły lub pracy. Przepis
Przepisy MikołajaRUKOLA pochodzi z krajów Śródziemnomorskich. Ma przyjemny orzechowy, pikantny oraz lekko gorzkawy smak. Jest bogatym źródłem wielu witamin i minerałów. Zawiera wapń, żelazo, potas, witaminy A
wege i kropkajest po prostu fantastyczne! Kulki z kaszy jęczmiennej są proste do przygotowania, zdrowe, smaczne i pożywne. Czego chcieć więcej? Kulki z kaszy i buraków świetnie sprawdzą się jako przystawka czy przekąska, a w nieco większej ilości mogą równie dobrze stanowić danie główne. Świetnie sprawdzają się do zapakowania do pudełka z lunchem do pracy. Polecam! Jęczmienne kulki z burakiem i fetą Składniki(...)Jęczmienne kulki z burakiem i fetą piec przez około 30 minut, lub do czasu aż będą przyrumienione. Kulki z kaszy jęczmiennej z burakiem można jeść na ciepło lub na zimno z ulubiona sałatą i sosem czosnkowym, lub po prostu same - są pyszne! Smacznego
Codzienne GotowanieTarta z cukinią , szczypiorkiem i cebulką dymką na pysznym, kruchym i chrupiącym spodzie. Idealna w sezonie na cukinię , który już się zaczął. Póki cukinia jest młoda
Moja DelicjaDawno temu dzięki koleżance japonce, Sawako, przeżyłam pierwszą fascynację szeroko pojętym weganizmem. Od tamtego czasu do mojego jadłospisu weszły koktajle owocowe, warzywne. Później jakoś tak
Szybko Tanio SmacznieDawno temu dzięki koleżance japonce, Sawako, przeżyłam pierwszą fascynację szeroko pojętym weganizmem. Od tamtego czasu do mojego jadłospisu weszły koktajle owocowe, warzywne. Później jakoś tak
Szybko Tanio SmacznieOstatnia była frittata z łososiem w chlebie tostowym a dziś trochę mięsa, frittata zapiekana w boczku. Składniki: - 5 jajek - 50 ml śmietanki 12% - 1 kulka mozzarelli
Kulinarne życieKasza jaglana to nieocenione źródło składników odżywczych. Zawiera błonnik, białko, miedź, żelazo, krzem i witaminy. Jest także dobrym zastrzykiem energii, dlatego można ją jeść na śniadanie
My Chcemy Jeść15-18 małych papryczek, 100 ml komosy, 1 cebula, oliwa, 2 ząbki czosnku, garść mięty, 150 g cukinii, chilli, sól, pieprz Quinoa czyli komosa ryżowa, spokrewniona
królestwo garówSkładniki: 1 kg mielonej łopatki 1 bułka 1 jajko 3 ząbki czosnku 2 łyżki amarantusa pół łyżeczki tymianku szczypta kolendry 1 duży ziemniak o sól i
kgwjanczewoMagda Ekspresowa, ciepła przekąska do podania to oczywiście zawijasy z ciasta francuskiego z dodatkami. Idealnie podzielne krążki, chrupiące, pełne smacznych dodatków świetnie się sprawdzą podczas spotkania ze znajomymi, imprez czy wieczorów z planszówkami. Podajcie je z ulubionymi sosami, aby przed każdym kęsem zanurzyć zawijańca w smacznym sosie. Składniki (na 16 zawijasów): płat ciasta francuskiego około 150g salami w plasterkach pół(...)około centymetra przestrzeni – sprawi to że ładnie się upieką, ale nie za bardzo rozwiną podczas pieczenia. Pieczemy na złoto, około 25-30 minut. Podajemy gorące, ale na zimno do podjadania też są pyszne. Powrót na górę
Smaczna StronaPlacuszki to pomysł na szybką do przygotowania i smaczną przekąskę na słodko :) Dzisiaj zachęcam Was do usmażenia różowych placuszków, które kolor zawdzięczają upieczonemu buraczkowi. Takie placuszki powinny przypaść do smaku dzieciom, ponieważ smakiem (burak jest minimalnie wyczuwalny w smaku) i wyglądem zachęcają do jedzenia. Składniki na porcję dla 4 osób: 1 opakowanie maślanki (400 ml) 2 płaskie szklanki mąki(...)się spalić. Najlepiej przewrócić na drugą stronę, gdy zaczną pojawiać się "dziurki" (widać to na zdjęciu poniżej). Upieczone placuszki posypać cukrem pudrem. Smakują na ciepło, jak i na zimno. Przygotowywanie ciasta na placuszki Po lewej: wylane surowe ciasto Środek: w placuszkach pojawiły się "dziurki", czyli idealny moment na odwrócenie placuszków Po prawej: smażenie placuszków z drugiej strony
UgotowaćMoja ulubiona odmiana dyni, małe zgrabne kulki które można przechowywać, aż do późnej wiosny. Dynia hokkaido. Ma same zalety odżywcze, bogactwo mikro i makroelementów, witamin
Mała w garnku mieszaskładniki: 3 jajka 150 g pieczarek ok. 1/2 średniej cebulki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki śmietany sól, pieprz bułka tarta szczypiorek, natka pietruszki masło wykonanie: Jajka
Domowy Smak JedzeniaStandardowo, mój mężczyzna ma wolne, a pogoda wprost proporcjonalnie jest brzydka i leje. Ta zależność jest tak denerwująca i trwa dłuższy czas, że nie pozwala cieszyć
Be Fit Be StrongUwielbiasz delektować się truskawkami? Ten pełen witamin owoc najlepiej smakuje w pełni lata, jednak w mrożonej postaci równie dobrze zachowuje swoją moc, dostarczając solidnej dawki energii
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zetną się od spodu, następnie układamy ser i zapiekamy omlet w piekarniku nastawionym na górną grzałkę. Frittatę możecie zjeść na śniadanie, lub też pokroić w trójkąty i potraktować jako przekąskę, także w czasie pikniku. Jeżeli nie macie w domu patelni, którą można wstawić do piekarnika, możecie przewrócić frittatę na drugą stronę przy pomocy dużej pokrywki, jak opisałam to w przepisie(...)oraz pokruszony kozi ser. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i zapiekaj przez 2-3 minuty, aż wierz frittaty się zetnie. Podawaj na ciepło lub na zimno ze świeżym pieczywem. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również inne omlety: Omlet
Chilli Czosnek i Oliwa