przekąski na zimno - 3108 przepisów (strona:137/208)

Jajka faszerowane na kilka sposobów 150

drobniutko pieczarek dodaję odrobinę majonezu oraz rozdrobnione żółtka. Nadziewam farszem pieczarkowym jajka. Dekoruję zieleniną. Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane awokado są delikatne w smaku. Mogą być ciekawą opcją na przekąskę. Na przykład pięknie dekorują stół. Smakują wybornie! Do ich zrobienia potrzebujemy: -3 jajek -połowy awokado -pół ząbka czosnku -kilku kropel soku z cytryny lub limonki -soli do smaku -łyżki jogurtu(...)łączę z pozostałymi składnikami. Taką pastą nadziewam nasze jajka. Jajka z łososiem Przyznam że je uwielbiam, ale z racji mojego obecnego stanu staram się unikać ryb wędzonych na zimno. Wam jednak polecam je z całego serca bo smak jest rewelacyjny! Do zrobienia takich jajek potrzebujemy: -3 jajek -plastra wędzonego na zimno łososia -łyżki jogurtu naturalnego -łyżeczki majonezu -soli do smaku

Arbuziaki
Pierogi z piernikami 165

Dzisiaj przychodzę do Was z pomysłem obiadu na słodko. Pierogi nadziane są masą piernikową. Jeśli jesteście ciekawi tego połączenia smakowego, to zapraszam Was do próbowania :) Składniki

Zainspirowana w kuchni
Kotleciki miniaturki 162

Składniki: 1/2 kg mielonej szynki 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 bułki czerstwe szczypta majeranku sól pieprz świeżo mielony 2 łyżki bułki tartej olej do smażenia

kgwjanczewo
Tartaletki z pieczarkami i suszonymi pomidorami. 139

Tartaletki uwielbiam w każdej postaci, czy to na słodko czy wytrawnie. Wygodne do zjedzenia, do trzymania ogólnie mówiąc - NAJ. Idealne na kolacje lub jako przekąska imprezowa ;-) To do dzieła!   składniki; 30 dag maki pszennej 1 jajko 20 dag masła lub margaryny 4 łyzki zimnej wody 1 łyzeczka soli   Z podanych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folie spożywczą(...)tartaletki napełnić farszem, smietane wymieszać z jajkami, doprawic. Zalac pieczarki, na wierzchu posypać pokrojonymi oliwkami i suszonymi pomidorami. Zapiekac około 20 min, w 200st.   Podawac na ciepło lub zimno!      Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
PASZTET DOMOWY BEZ WĄTRÓBKI 503

Przepis na pasztet, a właściwie "jego zarys" otrzymałam od jednej z klientek w sklepie. Okazało się, że do pasztetu wcale nie ma obowiązku dodawania wątróbki, praktycznie

Walijskie Pichcenie
Słodko-kwaśne kotlety drobiowe. 222

Znakomita przekąska. Przepis podpatrzony na Smaczny.pl. od Jolci. Gorąco polecam. Na moim stole gości bardzo często, prawie na każdej imprezce. Koszt przyzwoity, łatwe przygotowanie, efekt gwarantowany. Goście często myślą, że to ryba, później się dziwią i biorą przepis. 2 podwójne piersi z kurczaka podzielić na kilka części, rozbić ,przyprawić solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej, a następnie(...)cebuli, przesmażyć. Dodać przecier pomidorowy i jeszcze króciutko smażyć, następnie połączyć z gorącą zalewą. Nie gotować. Naczynie z kotlecikami w zalewie pozostawić w lodówce do następnego dnia. Podawać na zimno

Praktyczna pl
Dlaczego dzieci nie lubią jajek? 154

potrzebuje pomocy. Wybiórczosć pokarmowa często dotyczy jajek. Dlaczego? Może to być specyficzny zapach jajka, które dzieci mogą odbierac za nieprzyjemy. Może to być tekstura jajka – gotowane jajko podawane na zimno jest śliskie. Jajko na miękko lub jajko sadzone ma 2 różne konsystencje. Może mieć kolor który dziecku nie pasuje (zielona obwódka lub być niezauważone – biały talerz)   Trzecią przyczyną(...)zwracanie na siebie uwagi), problemy zdrowotne (refluks, choroby jamy ustnej, zaparcia), również oczekiwania rodziców wobec porcji spożytego posiłku mogą być zbyt duże, złe rozdzielenie posiłków w ciągu dnia (obfite przekąski lub zbyt duże porcje na talerzu dziecka) Co my jako rodzice możemy zrobić? Bez presji . Po pierwsze, pozwól dziecku zdecydować, czy zjeść jajko, czy nie. Opowiem o własnym przykładzie. Moja

wysmienity
Schab dojrzewający 146

dokładnie obtaczamy w cukrze. Wkładamy do szczelnego woreczka (użyłam dwóch strunowych woreczków do mrożonek) i odkładamy do lodówki na 36 godzin. Schab wyjmujemy, wylewamy powstały płyn, płuczemy z cukru, zimna wodą. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Sól peklową mieszamy z solą morską i dokładnie obtaczamy w niej schab. Ponownie wkładamy do woreczków i do lodówki na 36 godzin. Po wyjęciu wylewamy powstały(...)budził dodatek cukru i soli, konkretnie – ich, jak mi się wydawało, niebotyczne ilości. Gotowy schab rozwiał wszelkie wątpliwości. Delikatny, „łososiowy”, o zrównoważonym smaku i wspaniałym aromacie bedzie idealną sylwestrowa przekąską. Polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Schab dojrzewający appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Arancini- ryżowe kulki 172

Lubię ryż, choć wyjątkowo mało go jem. Dla siebie nigdy nie chce mi się gotować, a pozostali kręcą nosami i wytykają, że nie Chińczyki... Nie mam

Kuchnia w czekoladzie
Pasztet jaglano warzywny 129

Zachęcam Was do zrobienia kolejnego bezmięsnego pasztetu. Podstawą tego przepisu, oprócz soczewicy - tym razem czerwonej, jest bardzo zdrowa kasza jaglana. Kasza jaglana ma świetny wpływ na

Bon appetit mon amie
Awanturka z wędzonej makreli, czyli pyszna pasta śniadaniowa 243

Awanturka z makreli świetnie smakuje z pomidorami i świeżym pieczywem Awanturka z makreli to świetny pomysł na urozmaicenie śniadania. Awanturka to tradycyjna pasta, której bazą jest

Korniszonki
Pyszna zapiekanka kalafiorowa z grzybami 114

5 / 5 ( 7 votes ) Pyszna zapiekanka kalafiorowa z grzybami Pyszna zapiekanka kalafiorowa z grzybami, to taki idealny jednogarnkowiec i do tego wersja wege Łatwy do wykonania

Ogrodnik w podróży
Puszyste placuszki z płatkami kukurydzianymi i cebulą 137

puszystość i smak placka... Na blogu znajdziecie mnóstwo ich wersji, ponieważ są tak pyszne, że w moim domu często bywają na śniadanie, kolację czy też na (nie) zwykłą przekąskę. Niedawno prezentowałam placuszki na słodko - z miodem , a tym razem przedstawiam prostą wersję wytrawną - z cebulą. Zapewniam, że znikają ekspresowo! Wystarczy ulubiony sos, ketchup, świeże warzywa lub... zresztą solo również(...)pomocą łyżki wykładać nieduże porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.) Placuszki smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakują.) Uwaga:  Placki najlepiej smażyć od razu po wykonaniu masy - będą delikatniejsze.  #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

Di gotuje
Dieta na rozgrzewkę czyli co jeść aby zimą zimno nie było 224

skarpetach, noszę szalik i popijam gorące herbatki. Marzną mi dłonie a czubkiem nosa poznaję, gdy temperatura spada poniżej 20 stopnia, bo robi się jak kostka lodu. Nie lubię zimna i walczę z nim na różne sposoby. Zakładam grubaśne swetry i okrywam się wełnianymi pledami ale przede wszystkim rozpoczynam dzień od dobrego, rozgrzewającego śniadania . Do tego popijam herbatki i napary, używam(...)sycąca. Ponieważ rośliny strączkowe na leżą do ci ę żko strawnyc h, dobrze jest dodać p rzyprawy ułatwiające trawienie takie jak kurkuma, tymianek i majerane k  naturalne przekąski takie jak pestki dyni, słonecz nika i orzec hy. Dodaję gdzie się da , do sałatek, ciast, owsianek itp.   miód, jajka, ryby     2. PRZYPRAWY które szczególnie lubię

WYSPA SZCZĘSLIWA
Fasolka szparagowa w puchatym cieście serowym 168

wielkim zainteresowaniu cukinią ( klik ) - postanowiłam przygotować fasolkę. U mnie ten patent to standard, ale większość z Was jeszcze go nie znała. Koniecznie go wypróbujcie! Taka fasolka do doskonała przekąska, która znika niewiarygodnie szybko. Ja w zasadzie uwielbiam ja bez dodatków, ale równie świetnie komponuje się z dowolnym dipem/sosem. Polecam. 200-220g fasolki szparagowej Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mąki(...)dokładnie obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć z wszystkich stron na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i natychmiast podawać. (Ja taką fasolkę uwielbiam też na zimno

Di gotuje