drugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać
Dziś Ja gotujeśmietanki 30% ok. 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru pudru 8 szt. truskawek ok.30 szt jagód WYKONANIE: Truskawki zblendowaliśmy na mus i wlaliśmy na dno specjalnych foremek do lodów. Śmietankę ubiliśmy z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Następnie do śmietanki dodaliśmy jogurt naturalny i wymieszaliśmy szpatułką. Powstałą masę przelaliśmy na mus truskawkowy
Fiołkowe Talerzemąki pszennej 2/3 szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. mleka u mnie dodatkowo: mus jabłkowy Kruszonka - przepis tutaj Wykonanie: W jednej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej mokre: jajka, olej(...)miski z suchymi, i mieszamy całość dokładnie łyżką (nie mikserem). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy łyżką ciasto (do 1/2 wysokości), a ponieważ zostało mi trochę musu jabłkowego od szarlotki, na każdą muffinkę nałożyłam po łyżeczce przesmażonych jabłek. Całość posypujemy obficie kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 25 minut
Walijskie Pichceniekremowa, z nutką kokosa oraz orzecha. Składniki: 50 g płatków owsianych 250 ml mleka lnianego o smaku macchiato (Ooomega) 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka musu kokosowego 1 łyżeczka masła migdałowego 1/2 banana 1 łyżeczka syropu klonowego Dodatki: 1/2 banana, mrożone maliny, wiórki kokosowe, cynamon cejloński Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki owsianego, zalej(...)mlekiem, dodaj mus kokosowy, masło orzechowe i syrop klonowy. Gotuj do momentu uzyskania preferowanej konsystencji. Przed końcem wmieszaj rozgniecionego widelcem banana. Podawaj z dodatkami
Zdrowie na języku :Pdrugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać
Dziś Ja gotujeszklanki oleju ½ szklanki czekoladowego serka homogenizowanego ½ łyżki octu jabłkowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej Biszkopt jasny 3 jaja 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus jagodowy 300g świeżych lub mrożonych jagód ½ szkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata łyżka cukru pudru Wszystkie składniki powinny(...)owoce rozmiekną a sok się zredukuje. Ostudzić. Kremówkę i mascarpone ubić na puszystą masę. Powoli, łyżka po łyżce dodawać owoce i bardzo delikatnie wymieszać łyżka do połączenia składników. Gotowy mus wylać na ciemny biszkopt i przykryć jasnym. Kremówkę, cukier i mascarpone ubić na puszystą masę. Gdy będzie gęsta i puszysta odjąć 4 łyżki do oddzielnej miseczki do której należy dodać
Słodki Zakątekmasę. Dodaj roztopioną czekoladę i zmiksuj wszystko na puszystą pianę, im dłużej będziesz miksować tym będzie bardziej lekka/puszysta. Podawaj z plasterkami pomarańczy. Smacznego! Artykuł Lekki jak chmurka mus czekoladowy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpowstanie prawie sztywna piana, po koniec miksowania stopniowo, łyżka po łyżce dodawać syrop klonowy. W misie blendera wysokoobrotowego/malaksera/wysokiego naczynia umieścić odciśnięte daktyle, mleko, ocet, olej zmielić do powstania gęstego musu. Do musu dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy
moj przepis nastopnie. Pamiętamy, żeby dobrze schłodzić ciasto przed dekorowaniem go polewą mirror glaze. Notes Glazurę lustrzaną wylewamy na dobrze schłodzony deser lub tort musowy lub tort pokryty kremem innym niż mus upewniając się, że jego powierzchnia jest idealnie gładka (najkorzystniej wylać ją bezpośrednio na krem lub mus). Polewę zaczynamy wylewać na sam środek deseru, następnie zataczając kręgi wokół jego brzegów. Jeżeli
Rusty Forkkolorowych galaretek. Wspaniale smakuje i pięknie wygląda :)) Wykonanie ciasta nie jest skomplikowane jednak trochę czasochłonne ze względu na stygnięcie i tężenie galaretek. 7. Sernik jagodowy na zimno z musem truskawkowym (przepis TUTAJ ). Delikatny jagodowy sernik z pysznym i chrupiącym czekoladowym spodem oraz rozpływającym się w ustach musem truskawkowym- czego chcieć więcej- pychotka :)) 8. Tarta z kremem z mascarpone
Blog z ApetytemOsobiście uwielbiam takie musy, bo są pyszne i delikatne w smaku, zaś do ich przygotowania można wykorzystać dowolne składniki, a efekt zawsze jest imponujący. Tym razem chcę Wam zaproponować mus czekoladowy, w którym pierwsze skrzypce grają banany. Ich smak nie jest dominujący, ale raczej wyczuwalny. Konsystencja zaś jest idealna. Na 5 porcji. SKŁADNIKI 300 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny
Passions hobbies lifepomarańczowy: 2 pomarańcze 3 łyżki cukru sok z połowy limonki Pomarańcze wyszorować i sparzyć, zetrzeć skórkę. Pomarańcze obkroić z albedo, miąższ pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować blenderem na mus. Dodać cukier, sok z limonki, startą skórkę. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż mus zgęstnieje (ok godziny). Polewa: 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 3 łyżki
Obiad gotowyPisałam już o wspaniałościach awokado, tak więc kontynuuję kulinarną podróż z tym owocem. Delikatny mus, który powstał na bazie awokado z serem ricotta, czosnku, natki w towarzystwie parmezanu i makaronu to oryginalne danie, na które powinniśmy sobie od czasu do czasu pozwolić. Baaardzo syte, składniki na 3-4 porcje. Makaron możecie zastąpić innym, jeśli z jakichś przyczyn nie macie(...)niej pokrojoną drobno paprykę, gdy zmięknie dodajcie pokrojony drobno czosnek. Obrane awokado wrzućcie razem z ricottą, połową natki i łyżką soku z cytryny do blendera i zmiksujcie na gładki mus, przyprawcie solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotujcie al dente w osolonej wodzie, odcedźcie. Do papryki na patelni dodajemy odcedzony makaron wraz z sosem z awokado, posypujemy łyżką parmezanu, mieszamy
Zasmakuj KuchniCIASTO: `~~~~~~~~ 2(NIEPEŁNE)SZKL.MĄKI 1SZKL.MLEKA 1 SZKL.WODY 2 JAJKA SÓL 2 ŁYŻKI OLEJU `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ.UPIEC NALEŚNIKI. MUS JABŁKOWY: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 KWAŚNE JABŁKA SKÓRKA WYSZOROWANA I SPARZONA Z CYTRYNY-POKROIĆ W PASECZKI 2 ŁYŻKI MASŁA 10ML..MIODU LUB SYROPU KLONOWEGO 1 PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI OLEJ DO SMAŻENIA `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ JABŁKA OBRAĆ,POKROIĆ W MAŁĄ KOSTKĘ.NA PATELNI ROZGRZAĆ MASŁO.DODAĆ(...)OWOCE.DUSIĆ NA MAŁYM OGNIU OK.5MIN.DOLAĆ MIÓD LUB SYROP,PODGRZEWAĆ OK.1 MIN. MUS JABŁKOWY NAŁOŻYĆ NA NALEŚNIKI,ZROLOWAĆ.PODAWAĆ NA CIEPŁO POLANE SYROPEM CYNAMONOWYM I CZEKOLADOWYM(JEDEN NA DRUGIM).SMACZNEGO
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkibardziej się podoboją? Składniki: 1 szklanka bezglutenowych płatków owsianych 1 szklanka orzechów włoskich 1/4 szklanki pestek dyni 1/4 szklanki żurawiny 2 łyżeczki cynamonu 1 szklanka puree dyniowego 1 szklanka musu jabłkowego według tego przepisuLINK 5 łyżek syropu z agawy Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni C. W blenderze miksujemy płatki owsiane i orzechy na niezbyt drobną “mąkę”. W większym naczyniu(...)mieszamy zawartość blendera, pestki dyni, żurawinę i cynamon. Dodajemy puree z dyni i mus jabłkowy, mieszamy i dosładzamy syropem z agawy. Teraz piec ciasteczka można na dwa sposoby. 1) Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową nakładamy łyżką i formujemy zgrabne ciasteczka 2) Do żaroodpornego naczynia przekładamy masę i wyrównujemy jej powierzchnię. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez
Lamarida.pl