jeszcze ciepły zdjąć z niego papier. Wystudzić. Masa serowo-brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyć z zalewy (sok zachować!) i podzielić na dwie części. Jedną odłożyć na później a drugą zmiksować na mus. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Twaróg utrzeć z cukrem pudrem. Dodać mus brzoskwiniowy i dokładnie ze sobą połączyć. Następnie dodać ubitą kremówkę a na sam koniec wlać żelatynę rozpuszczoną
My simple kitchenbabeczek. Truskawki odmrozić i odsączyć z soku. Umieścić po 2 truskawki na środku babeczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut, sprawdzić patyczkiem. Mus truskawki bez szypułek Hortex 200 g. Truskawki odmrozić i zmiksować blenderem. Na talerzyku zrobić kleks z musu. Na środku umieścić babeczkę
Kuchnia PaulettesWyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki i studzę sernik w piekarniku. Galaretka: Mango obieram, kilka plasterków owocu odcinam do róży, resztę miksuję blenderem. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody, dodaję do musu mango. Połowę odlewam i dodaję jogurt. Na wystudzony sernik wylewam masę mango z jogurtem, na to mus mango. Dekoruję plastrami mango. Galaretkę rozpuszczam w 1/2 szklance wody gorącej i zacznie
wesoła kuchniaprzepisu na muffiny, więc teraz nadrabiam.😊Chcąc wykorzystać mąkę kokosową, której mam troszeczkę w nadmiarze, dodałam ją do babeczek. Dodatkowo, żeby uzupełnić sobie deser w posiłek pełnowartościowy, dodałam mus truskawkowy i maczałam w nim babeczki. Istna uczta.😀 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 jajo -70 g mąki owsianej -20 g mąki kokosowej (można zastąpić zmielonymi wiórkami kokosowymi) -pół łyżeczki proszku(...)foremek i pieczemy 15 min 180 stopni. +Twaróg zmiksować z truskawkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 406 kcal B 18 g W 53 g T 13 g z musem 483 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzunakryć papierem do pieczenia aby wierzch za mocno się nie przypiekł, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika truskawki świeże lub odmrożone w blenderze zmiksować z cukrem pudrem, porcję pianki polać musem truskawkowym - pyszny deser z białek z musem truskawkowym szybko znika z talerza..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięKokosowy wegański pudding z tapioką i mango to moje ostatnie kulinarne odkrycie! Te małe przezroczyste kuleczki ugotowane w mleczku kokosowym tworzą idealne połączenie z aromatycznym musem z mango. Do osłodzenia deseru użyłam cukru koksowego, dlatego pudding nie jest idealnie biały. Parę słów o tapioce Tapioka to nic innego jak kasza z manioku. Maniok to egzotyczna roślina jadalna, która pochodzi(...)przywarła do dna garnka. Kuchenkę wyłączamy, do tapioki dodajemy cukier i esencję, mieszamy. Gorący pudding przekładamy do szklaneczek i odstawiamy je do przestygnięcia. Na wierzchu układamy mus z mango, który posypujemy ziarenkami granata
Kulinarne przygody GatityChyba nie mogłabym żyć bez oliwy z oliwek i jajek wiejskich ;-)))) Jeśli chcesz spróbować, to na blogu pokaże Wam kilka rzeczy jakie jadłam, czyli coś z niczego ;-))) Mus z pieczonego jabłka to pomysł na śniadanie, jabłka są dozwolone w diecie, oczywiście w określonej w/w ilości. Owoce sezonowe takiej jak maliny, jagody czy borówki również. Wobec tego upiekłam w foli(...)aluminiowej jabłko, miąższ jeszcze ciepły zmiksowałam z 2 łyżkami malin. Dwie kolejne łyżki malin zagotowałam w rondelku i polałam mus. Śniadanie gotowe! To był mój najlepszy posiłek na tym poście! Pyszne danie, które możecie jeść też jako normalne śniadanko, tylko wtedy dodałabym do niego miód, który oczywiście na poście jest zabroniony! A Wy, jakie macie doświadczenia z postem
SMYKWKUCHNIdrugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać
Dziś Ja gotujeśmietanki 30% ok. 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru pudru 8 szt. truskawek ok.30 szt jagód WYKONANIE: Truskawki zblendowaliśmy na mus i wlaliśmy na dno specjalnych foremek do lodów. Śmietankę ubiliśmy z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Następnie do śmietanki dodaliśmy jogurt naturalny i wymieszaliśmy szpatułką. Powstałą masę przelaliśmy na mus truskawkowy
Fiołkowe Talerzemąki pszennej 2/3 szkl. cukru 1 mały cukier waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 jajka 1/2 szkl. oleju 1 szkl. mleka u mnie dodatkowo: mus jabłkowy Kruszonka - przepis tutaj Wykonanie: W jednej misce mieszamy dokładnie wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia i kakao, a w drugiej mokre: jajka, olej(...)miski z suchymi, i mieszamy całość dokładnie łyżką (nie mikserem). Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy łyżką ciasto (do 1/2 wysokości), a ponieważ zostało mi trochę musu jabłkowego od szarlotki, na każdą muffinkę nałożyłam po łyżeczce przesmażonych jabłek. Całość posypujemy obficie kruszonką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na około 25 minut
Walijskie Pichceniekremowa, z nutką kokosa oraz orzecha. Składniki: 50 g płatków owsianych 250 ml mleka lnianego o smaku macchiato (Ooomega) 1/2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżka musu kokosowego 1 łyżeczka masła migdałowego 1/2 banana 1 łyżeczka syropu klonowego Dodatki: 1/2 banana, mrożone maliny, wiórki kokosowe, cynamon cejloński Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki owsianego, zalej(...)mlekiem, dodaj mus kokosowy, masło orzechowe i syrop klonowy. Gotuj do momentu uzyskania preferowanej konsystencji. Przed końcem wmieszaj rozgniecionego widelcem banana. Podawaj z dodatkami
Zdrowie na języku :Pdrugiej połowie rozmieszać budyń i obie mąki. 3. Połączyć składniki i ugotować budyń. Odstawić do wystygnięcia. 4. Masło utrzeć, stopniowo dodawać budyń. 5. Wyłożyć na ciasto, wyrównać. MUS TRUSKAWKOWY: 600g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: 1. Truskawki zblendować. 2. Zagotować w garnku, dodać galaretki, mieszać aż się całkowicie rozpuszczą. 3. Odstawić do wystygnięcia, gdy mus zacznie zastygać wylać
Dziś Ja gotujeszklanki oleju ½ szklanki czekoladowego serka homogenizowanego ½ łyżki octu jabłkowego ½ łyżeczki sody oczyszczonej Biszkopt jasny 3 jaja 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Mus jagodowy 300g świeżych lub mrożonych jagód ½ szkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata łyżka cukru pudru Wszystkie składniki powinny(...)owoce rozmiekną a sok się zredukuje. Ostudzić. Kremówkę i mascarpone ubić na puszystą masę. Powoli, łyżka po łyżce dodawać owoce i bardzo delikatnie wymieszać łyżka do połączenia składników. Gotowy mus wylać na ciemny biszkopt i przykryć jasnym. Kremówkę, cukier i mascarpone ubić na puszystą masę. Gdy będzie gęsta i puszysta odjąć 4 łyżki do oddzielnej miseczki do której należy dodać
Słodki Zakątekmasę. Dodaj roztopioną czekoladę i zmiksuj wszystko na puszystą pianę, im dłużej będziesz miksować tym będzie bardziej lekka/puszysta. Podawaj z plasterkami pomarańczy. Smacznego! Artykuł Lekki jak chmurka mus czekoladowy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfpowstanie prawie sztywna piana, po koniec miksowania stopniowo, łyżka po łyżce dodawać syrop klonowy. W misie blendera wysokoobrotowego/malaksera/wysokiego naczynia umieścić odciśnięte daktyle, mleko, ocet, olej zmielić do powstania gęstego musu. Do musu dodać suche składniki, wymieszać szpatułką, następnie delikatnie wmieszać pianę ubitą z aquafaby, dodać konfiturę, wymieszać. Ciasto powinno być lekko lejące, o konsystencji kwaśnej śmietany, jeżeli wyjdzie gęstsze, należy
moj przepis na