międzyczasie przygotowujemy krem malinowy. Owoce przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i zagotowujemy. Gotujemy do momentu, aż owoce puszczą sok, a cukier rozpuści się *** *** Następnie całość blendujemy na gładki mus (można też owoce przetrzeć przez sitko aby pozbyć się pestek). Do gorącego musu wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy. Całość odkładamy do całkowitego wystudzenia *** *** Po tym czasie śmietankę ubijamy na sztywno *** *** Dodajemy
Blog z ApetytemCzekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Do miski przekładam ser, dodaję śmietanę kremówkę , jajka, puder, budyń i mieszam mikserem ale krótko. Wlewam ciepłą czekoladę strumieniem i cały czas miksuję. Połowę musu wiśniowego dodaję do sera i mieszam. Na spód z ciastek wylewam 1/2 sera, na środek wylewam frużelinę, a potem resztę sera. Na wierzch wykładam odłożony mus wiśniowy
wesoła kuchniawanilią i fixem. Gotową śmietankę wyłożyć na wierzch sernika i wyrównać, patrz FILM . Sos jagodowy: 5. Jagody i borówkę przełożyć do blendera, dodać cukier puder i zmiksować na mus. Gotowy mus nałożyć łyżeczką na wierzch sernika i delikatnie zmieszać go ze śmietanką, patrz FILM . Udanych wypieków :) Related Images: [ See image gallery
Mała Cukierenkaciasta. I znów wkładamy do lodówki. Resztę truskawek rozdrobnić, wrzucić do rondla wraz z 0,5 szklanki wody, ł yżką cukru i zagotować. Następnie zmiksować na gładki mus, do wrzącego musu wsypać ostatnią galaretkę truskawkową, wystudzić. Po wystygnięciu powstaje super żel, którym po wierzchu naszego ciasta robimy sobie artystyczne esy-floresy. Niebo w gębie, kwaskowe
Moja kraina smakówlodówki na 30 minut. Sernik malinowy: Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję ser. Maliny przekładam do garnka, dodaję 150 ml wody i zagotowuję aż będą miękkie. Przecieram przez sito. Do musu gorącego dodaję galaretkę i rozpuszczam. Jak mus będzie zimny wlewam do sera i mieszam mikserem. Wylewam na galaretkę malinową i wstawiam do lodówki na godzinę aż stężeje. Sernik śmietankowy: Galaretkę
wesoła kuchniamomentu aż owoce zaczną się rozpadać a całość już wyraźnie zacznie gęstnieć. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Po tym czasie całość blendujemy i przecieramy przez sito otrzymując gładki mus. 2. Do musu dodajmy jogurt i mieszamy. Śmietankę kremówkę ubijamy i mieszamy szpatułką z masą. 3. Całość przekładamy do pojemnika i zamrażamy, można co pół godzinny mieszać by pozbyć
vaniliowoczekoladowaSernik na zimno z musem z czarnej porzeczki i herbatą matcha. Warstwa z czarnej porzeczki przypomina mus. Lekka jak pianka. 1 litr jogurtu naturalnego -kupuję w wiaderku 4 łyżki cukru lub miodu lub innego słodziku 350 gram czarnej porzeczki opakowanie żelatyny + dodatkowe 3 łyżeczki do zielonej warstwy mielona wanilia ok 1/2 łyżeczki 1 łyżeczka japońskiej herbaty matcha owoce i zioła
AZgotuj!użyć owsianych) 1/2 szklanki napoju roślinnego (u mnie ryżowo-kokosowy) 1/2 opakowania naturalnego jogurtu kokosowego (Jogurty Magdy) 1/2 dużego, dojrzałego banana 1 czubata łyżeczka kakao 1 płaska łyżeczka musu kokosowego Przygotowanie: Banana rozgnieć widelcem na mus. Następnie wszystkie składniki wymieszaj dokładnie ze sobą w słoiku lub dowolnym pojemniku z pokrywką. Zamknij naczynie i wstaw do lodówki
Zdrowie na języku :Pspodzie ułożyć biszkopty. Galaretki truskawkowe oraz żelatynę rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej, gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Połowę ilości truskawek zmiksować z cukrem pudrem na gładki mus. Drugą połowę truskawek pokroić na mniejsze kawałki. Serek mascarpone ( lub ser z wiaderka ) umieścić w naczyniu i chwilę miksować ( około 1 minutę ). Dodać mus truskawkowy i zmiksować do połączenia. Powoli wlewać wystudzone
Opowieści z piekarnikaPrzepis idealny na teraz? Mrożony i z truskawkami! I taki mam dziś dla Was – mrożone kwadraty z truskawkowym musem z dodatkiem nasion i kokosowym spodem. Niesłodki, zimny deser z truskawkami. Sprzymierzeniec w upałach i doskonały pomysł na przerobienie nadmiaru truskawek. Niskokaloryczny, bezglutenowy, wegański, mrożony smakołyk na powitanie lata. Jak znosicie upały? Emi w basenie u dziadków, ja w klimie(...)pracy, jakoś trzeba sobie radzić.. chociaż wolałabym opcje z basenem:) Print Mrożona kostka truskawkowo-kokosowa Najlepszy deser na lato i upały – mrożony mus truskawkowy na kokosowym spodzie Prep Time 10 minutes Cook Time 10 minutes Mrożenie 2 hours Ingredients SPÓD 2 szklanki wiórków kokosowych 50 ml mleczka kokosowego 3 łyżki oleju kokosowego 1 szczypta soli WIERZCH 2 szklanki
Cooking for Emilypoczątek polecam do wysokiego tortu stabilniejszy biszkopt lub ciasto. Mój zwykły biszkopt nie do końca udźwignął ciężar kremów i dekoracji. Zwracajcie uwagę na jakość śmietanki. Ja dopiero przy musie wiśniowym zorientowałam się, że coś jest nie tak. Kremy w smaku wyszły pyszne, ale nie tak bardzo lekkie i puszyste jak powinny. Do dziś nie wiem co było(...)Kilka dni przed zrobieniem tortu robimy dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. Dzień 1: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy cukierki z czekoladą w śmietance. Dzień 2: Robimy krem truflowy, mus wiśniowy i oreo, składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). Dzień 3: Tynkujemy i […] Artykuł TORT JEDNOROŻEC pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłsztywno, cały czas miksując powoli wlewać gorący syrop aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. 3. Połowę truskawek pokroić w małe kawałki a pozostałe truskawki zblendować do postaci musu. 4. Śmietanę ubić na sztywno, dodać mus, kawałki truskawek i bezę. Całość dokładnie wymieszać szpatułką, przełożyć do formy o wymiarach 28 cm x 14 cm wyłożonej folią spożywczą i wstawić
Szalona Kuchnia Ewelinywkładamy na kilkanaście minut do lodówki. Następnie wlewamy warstwę ananasową-mango i także wkładamy do lodówki. Czynność powtarzamy aż będą 4 warstwy i nasz tropikalny deser będzie gotowy. MUS CZEKOLADOWY Z KONFITURĄ WIŚNIOWĄ – śmietanka OSM Krasnystaw 30% mocno schłodzona 300 ml – czekolada gorzka z mleczną pół na pół, 100 gramów – konfitura wiśniowa Stovit lub dżem truskawkowy Stovit(...)Następnie stopniowo dolewamy wystudzoną czekoladę do śmietany i etapowo wprowadzamy, łącząc ze sobą składniki. Rozdzielamy masę do pucharków i wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie na każdą porcję musu wykładamy łyżkę np. wiśniowej konfitury lub dżemu STOVIT i łyżeczkę białej, bitej śmietany. Posypujemy całość odrobiną tartej czekolady
Słodkie okruszkiserek mascarpone oraz ziarna wanilii, całość wymieszaj dokładnie. Do przecedzonej i lekko wystudzonej kaszy jaglanej dodaj kilka kropel esencji migdałowej, całość wymieszaj dokładnie. Truskawki umyj i zblenduj na gładki mus. Na dno słoika lub szerokiej szklanki wyłóż kasze jaglaną, następnie krem serowy oraz mus truskawkowy. Deser z kaszy jaglanej i truskawek udekoruj podprażonymi orzeszkami nerkowca. Deser przechowuj w lodówce. Smacznego
365 dni dookoła kuchnicukru 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 250 ml śmietany kremówki Truskawki umyć i usunąć z nich szypułki. Dodać do nich cukier i zmiksować na gładki mus. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i stopniowo dodawać do niego mus truskawkowy. Na końcu ubić śmietanę kremówkę i wymieszać ją z pozostałą masą. Lody przelać do pojemnika i włożyć
My simple kitchen