bitej śmietany, lub jogurtu naturalnego i dużej ilości truskawek. Spód deseru tym razem Truskawkowy zawrót głowy (deser truskawkowy): Składniki: spód: 5 łyżek crunchy z czekoladą, zalane 3 łyżkami galaretki Mus truskawkowy: 50 dag truskawek, 1 galaretka truskawkowa Winiary 2 łyżeczki żelatyny 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru pudru Do dekoracji: świeże truskawki i listki melisy Przygotowanie: Galaretkę i żelatynę(...)Kenwood) tak długo aż masa stanie się aksamitnie gładka, dodajemy jogurt i łączymy ze zmiksowanymi truskawkami. Gdy galaretka zaczyna tężeć wlewamy ją do truskawkowej masy, dokładnie łączymy z z musem truskawkowym, przekładamy na spód. W masie truskawkowej zatapiamy całe truskawki. Gdy masa jest lekko stężała na jej powierzchni układamy plasterki truskawek. Przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na kilka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDlatego przygotowując tort dla koleżanek mojej córki postawiłam na prostotę i smaki, które chyba każde dziecko lubi - czyli popularne batoniki Kinder Bueno i krem truskawkowy, bez żadnych żelek, musów czy chrupek. Początkowy miał być tylko krem Kinder Bueno, ale bałam się, że może być zbyt słodko dlatego postanowiłam dać warstwę o smaku truskawkowym i to połączenie sprawdziło się idealnie(...)wody 2 łyżki cukru pudru Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Truskawki umieszczamy w garnku, dodajemy kilka łyżek wody i zagotowujemy, gorące blendujemy na gładki mus. Ponownie podgrzewamy doprowadzając do wrzenia. Wtedy zdejmujemy je z ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy aby się rozpuściła. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy razem z cukrem pudrem, a gdy będzie
Cynamonowe szczęścieobrać, pokroić w kostkę i gotować w mleku do miękkości razem z cukrem, cynamonem i skórką z pomarańczy. ? Po ugotowaniu marchewki wyjąć cynamon i zmiksować ręcznym blenderem na gładki mus. ? Mus zagotować, wlać mleko z mąką ziemniaczaną cały czas ubijając trzepaczką rózgą. ? Rozlać do pucharków, posypać mielonym cynamonem. Przepis pochodzi z bloga Jadłonomia. Zamiast startej skórki z pomarańczy dałam kandyzowaną
To co kochamPrzepis na ten aromatyczny mus z mintaja pochodzi z warsztatów kulinarnych AEP Makro – Pasztety, w których jakiś czas temu uczestniczyłam. Roladki rybne w liściach kapusty włoskiej prezentują się bardzo dobrze i smakują wyśmienicie! Składniki: ? 40 dkg filetu z mintaja ? 1 jajko ? 3 łyżki śmietany ? sól, biały pieprz ? 10 dkg szyjek rakowych z zalewy – 1 słoiczek ? 6 liści(...)posiekaną szalotkę i czosnek. ? Paprykę pokroić w kostkę, dodać do szalotki i poddusić. ? Wlać śmietanę, pogotować chwilę, aby trochę odparowała. Doprawić solą i pieprzem. ? Zmiksować i przetrzeć przez sito. ? Mus podawać pokrojony w plastry z sosem paprykowym
To co kochamDelikatny ser i czekoladowa śliwka! W sezonie śliwkowym koniecznie pieczemy sernik z musem śliwkowym. Sernik ten powstał na bazie przepisu Senika z malinami i wyszedł równie pyszny. To, że nie jest wysoki, było celowe. Miał to być bardziej cieniutki batonik sernikowy i taki właśnie wyszedł. Kwaskowy i aromatyczny! Składniki: ? 1 kg sera białego mielonego, u mnie Piątnica ? 3 łyżki mąki(...)sekund, cały czas miksując. ? Na koniec dodać śmietankę. ? Sernik piekłam w prostokątnej tortownicy z odpinaną obręczą, wyłożonej folią aluminiową. ? Na powierzchnę sera nakładać delikatnie po łyżeczce śliwek. Wykałaczką rozprowadzić mus rysując wzorki na serniku. ? Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. ? Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. ? Po tym czasie zostawić
To co kochamzapraszam na kolejne szkolenia – terminy możecie zobaczyć TUTAJ . . W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: * CIASTA NOWOCZESNE NA BAZIE CIAST BAZOWYCH ( np. szpinakowe biszkopty, bezglutenowe brownie, daquoise ) * WYPIEKI Z DODATKIEM MUSÓW I KREMÓW W NOWOCZESNYM WYDANIU ( np. mus jaśminowym, panna cotta mango, bawareze miętowe ) * MONODESERY * DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie * NOWOCZESNE DEKORY: chrupki – jadalne gąbki – dekoracje na bazie
Ostra na Słodkonajlepszych pomysłów na pyszne ciasta z jabłkami w roli głównej. Mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); NAJLEPSZE CIASTA Z JABŁKAMI 1. Makowiec z musem jabłkowym przepis na: Przepiski 2. Jabłecznik królewski z bitą śmietaną przepis na: Alle Dobre (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Ciasto orzechowe z musem jabłkowym przepis na: Kulinarne Cuda 4. Szarlotka z budyniem
BabskiePorady.pl - PrzepisyProste w przygotowaniu puree (mus) z dyni, które wykorzystasz do słodkich wypieków, np. serników, ciast, muffinków, a także do zup lub innych potraw. Kremowe puree z dyni możesz przygotować na dwa sposoby: ugotować lub upiec. Jeśli okaże się, że puree jest zbyt wodniste, odciśnij je na sitku bądź przez gazę, jeśli za suche – dodaj odrobinę wody. Zapraszam po szybką(...)Sprawdzaj miękkość dyni już po 25 minutach. Miękką i upieczoną dynię wyjmij od razu z piekarnika, wystudź, zdejmij skórkę. Kawałki miękkiej dyni ułóż w misce i zmiksuj na gładki mus za pomocą blendera. Puree z dyni możesz przechowywać w lodówce do 3 dni. Zamknij je w szczelnie zamkniętym słoiku. Możesz je także poporcjować w woreczkach i zamrozić. Smacznego Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnicieszy oko. Jeśli chodzi o wypieki z dyni to na blogu znajdziecie ich całe mnóstwo. Ciasto z dyni jest wilgotne i smaczne. Najczęściej piekę ciasto z dodatkiem dyniowego musu . Dyniowa babka marmurkowa , czy dyniowa tarta to proste wypieki z dodatkiem dyniowego musu. Dyniowe wypieki mają ten sam mianownik – przepiękny kolor! Przetestowałam dynię z większością składników. To warzywo świetnie pasuje
codojedzeniaszklanki mąki tortowej 1 kostka masła 200g 1 jajko 1/4 szklanki ksylitolu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 kg kwaskowych jabłek (lub 800 g musu jabłkowego) cynamon - ile lubicie :) PRZYGOTOWANIE Z podanych składników zagniatamy ciasto - do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, proszek do pieczenia, słodzidło i pokrojone w kostkę zimne masło (możemy wykorzystać malakser/termomix itp). Robimy z ciasta(...)wkładamy na godzinę do lodówki. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odstawiamy na kwadrans i odciskamy sok. Mieszamy z cynamonem. Do szarlotki można wykorzystać mus jabłkowy wymieszany z cynamonem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Kiedy ciasto się schłodzi dzielimy je na pół. Jedną połówkę wkładamy do zamrażarki, a drugą wyklejamy dno blaszki (po kawałku ciasta
Moje Kuchenne RewelacjeTort z kremem kinder bueno i musem malinowym, który zrobiłam z okazji urodzin córeczki przyjaciela męża. Jego córeczka uwielbia kotki, stąd pomysł na taki uroczy torcik kot. Niestety nie nagrałam tutorialu do tego tortu, ale robiłam go podobnie jak Tort Jednorożec, gdzie znajdziecie film, na którym pokazałam co i jak zrobiłam. Polecam również tort kotek z kremem oreo. P.S. Pracę(...)Kilka dni przed zrobieniem tortu robimy dekoracje z masy cukrowej, aby zdążyły wyschnąć. 1 dzień: Pieczemy biszkopt, rozpuszczamy batoniki Kinder Bueno w śmietance. 2 dzień: Robimy krem kinder bueno, mus malinowy i składamy tort (przekładamy biszkopt kremami). 3 dzień: Tynkujemy i dekorujemy tort kremem maślanym. 4 dzień: Tort z kremem kinder bueno podajemy gościom. Tort najlepiej smakuje
Słodki Pomysłkokosowego lub masła klarowanego . Chociaż tutaj tłuszcz dodaje się już po zdjęciu budyniu z palnika, więc wydaje mi się, że spokojnie można równie dobrze użyć nierafinowanego oleju kokosowego lub musu kokosowego . W celu uzyskania smaku białej czekolady, można zaś skorzystać z tłuszczu kakaowego lub czekolady z tego przepisu . Jeśli podobają Wam się treści prezentowane na moim blogu i chcecie okazać(...)dodajcie 20 g czekolady gorzkiej lub niskowęglowodanowej w roli tłuszczu smak kawowy – dodajcie 1 łyżeczkę kawy rozpuszczalnej do gotującego się mleka smak kokosowy – dodajcie 20 g musu kokosowego w roli tłuszczu smak białej czekolady – użyjcie 20 g tłuszczu kakaowego lub gotowej białej czekolady w roli tłuszczu. Smak owocowy można uzyskać także dodając do mleka odrobinę Bolero (napój
Modern Cave GirlŚmietana kremówka – 25 dag Jogurt naturalny – 35 dag Cukier waniliowy – 1 op Cukier –10 dag Truskawki oczyścić z szypułek, dokładnie umyć i zmiksować z cukrem drobnym kryształem na mus. Jogurt zmiksować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć ze zmiksowanym jogurtem. Do schłodzonych szklaneczek wlać mus, następnie biały krem jogurtowy i schłodzić. Ozdobić truskawkami
przepisy- MilkiSkładniki:1 jajko30 g płatków owsianych20 g odżywki białkowej100 g musu dyniowego1 łyżeczka cynamonuSzczypta proszku do pieczenia1/2 kubeczka skyru1 banan1 łyżka #nutlove crispy cookiePrzygotowanie:Płatki zmielić i wymieszać z odżywką, musem dyniowym, cynamonem, proszkiem … Czytaj dalej Proteinowy omlet dyniowy z nutlove
czarrna od kuchnichociaż raz w życiu (chociaż myślę, że na jednym razie się nie skończy! 🤪). WSKAZÓWKI: Opcjonalnie dodaj do deseru borówki i sezam - bardzo pasują :) Jeżeli chcesz mieć bardzo, bardzo "chałwowy" mus możesz dodać więcej tahini lub do gotowego musu dodać pokruszoną w rękach chałwę. Przed podaniem deser należy schłodzić w lodówce przez min. 1h. Składniki na 3-4 porcje
Czarnawisienka