mus - 6353 przepisów (strona:139/424)

Deser jogurtowo-bananowy z chia 147

dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin aby napęczniały, ja przygotowałam sobie wieczorem i odstawiłam na noc do lodówki. Banany obrać ze skórki. Obrane banany zmiksować z dodatkiem kakao na mus. Do pucharków nakładać na przemian jogurt z chia i mus bananowy. Ostatnią warstwa ma być jogurt z chia. Udekorować pestkami granatu i listkiem mięty. Można od razu podawać lub jeszcze

Monia miesza i gotuje
Truskawkowe chia 164

pomysłów na  nasiona chia , natomiast według mnie najlepiej smakują po prostu namoczone w mleku i jogurcie greckim przez noc, z dodatkiem skórki z cytryny i miodu. Podane z musem truskawkowym i świeżymi owocami. To takie proste a zarazem smaczne rozwiązanie, idealne na dobre rozpoczęcie dnia. Składniki: 3 łyżki nasion chia  3 łyżki jogurtu greckiego  3/4 szklanki mleka(...)truskawek Nasiona mieszam z mlekiem i odstawiam na całą noc do lodówki. Kiedy nasiona wchłoną płyn mieszam je z jogurtem naturalnym, skórą cytryny oraz syropem klonowym. Truskawki miksuję na mus. Na dnie naczynia układam truskawki, następnie nakładam pudding chia. Dekoruję pokrojonymi truskawkami i podaję od razu... lub zakręcam słoik i zabieram do pracy! :) Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Najmodniejszy tort urodzinowy - unicorn 467

Jeden z najmodniejszych tortów urodzinowych. Zrobienie go było czystą przyjemnością. Ciasto to tradycyjny biszkopt a przełożony jest musem z mango.  Polecam Wam bardzo ! Biszkopt (19 cm średnicy) 5 jajek  (osobno żółtka i białka) 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Mąki wymieszać i przesiać.  Białka ubić na sztywną pianę(...)masy cukrowej i pomalowałam tak jak róg. Poncz to woda z sokiem z cytryny i posłodzona do smaku. Wykonanie. Pierwszy blat biszkoptu ułożyć na podstawce i delikatnie nasączyć. Posmarować musem z mango i przykryć blatem biszkoptowym. Z kolejnym postępować tak samo. Złożony tort wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.  Schłodzony tort posmarować z wierzchu kremem na bezie

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Owocowe miksowanie – odsłona 2 – mus z mango, banana i brzoskwini 105

mango 1 banan Wykonanie: Mango i banana obrać ze skórki, pokroić na małe kawałki. Brzoskwinie odsączyć z syropu, również pokroić w kawałki. Owoce przełożyć do blendera. Mocno zmiksować. Powstały mus przełożyć do szklaneczek/filiżanek. Artykuł Owocowe miksowanie – odsłona 2 – mus z mango, banana i brzoskwini pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Jabłecznik i chwile w rodzinnym mieście 167

folią spożywcza i wkładamy do lodówki na 30 minut. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, umieszczamy w rondelku, dodajemy goździki i łyżeczkę masła. Dusimy pod przykryciem aż z jabłek powstanie mus. Słodzimy miodem i odstawiamy do wystygnięcia. Schłodzone ciasto dzielimy na 2 części. Pierwszą wałkujemy na kształt formy, w której chcemy piec jabłecznik. Wylepiamy ciastem formę, nakłuwamy widelcem w wielu miejscach(...)przygotowane ciasto wykładamy jabłkowy mus. Drugą część ciasta rwiemy na drobne kawałeczki i posypujemy wierzch. Jabłecznik pieczemy w 180C przez ok. 50-60minut. Wystudzone ciasto oprószamy cukrem pudrem. Jabłecznik wspaniale smakuje w wersji na ciepło z gałką lodów waniliowych. Artykuł Jabłecznik i chwile w rodzinnym mieście pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Sernik ricotta z nutką mięty – bardzo kremowy! 147

wyłącznie smak sernika, aby nie rozpraszały ich smakowo żadne dodatki… I taki mi się udał. Sernik z delikatną ricottą, którą nadała mu właśnie niesamowitej lekkości, jest niczym mus serowy! Idealnie wpasowuje się także w wiosenną porę roku. Smakowo świeżości dodaje mu cytryna i nutka mięty, którą delikatnie urozmaiciłam swój wypiek. Składniki 500 g twarogu półtłustego 500 g serka ricotta(...)Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. Ciasto schłodzic w lodówce. Sernik można udekorowac dowolnie, np. ozdobnym, zielonym cukrem i wiórkami kokosowymi. Sernik jest niezwykle kremowy i delikatny. Konsystencją przypomina mus! Jeden z delikatniejszych serników. Smacznego!   Mój przepis bierze udział w akcji: Artykuł Sernik ricotta z nutką mięty – bardzo kremowy! pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
bezowe bounty 175

Lubicie batoniki Bounty? Ja muszę przyznać, że nie potrafię im się oprzeć. A to ciasto właśnie przypomniało mi ich smak. Cienkie warstwy koksowej bezy przełożyłam musem z deserowej czekolady. Było to dość słodkie, jeśli wolicie to możecie użyć czekolady gorzkiej. Nie wychodzi wysokie ale solidny kawałek na pewno zaspokoi Waszą ochotę na słodycze.  *foremka 25*34 cm Składniki(...)blaty koksowe: 6 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 150 g kokosu szczypta soli łyżka mąki ziemniaczanej łyżka soku z cytryny na mus czekoladowy: 180 g czekolady deserowej 330 ml śmietanki 30% dodatkowo: kilka plastrów ananasa z puszki Białka posolić i ubić na sztywno. Kiedy będą ubite zacząć dosypywać po łyżce cukru. Na końcu wsypać mąkę ziemniaczaną i kokos oraz

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Rolada biszkoptowa nadziana startymi jabłkami 194

wanilinowym 1/2 szklanki przegotowanej, schłodzonej wody nadzienie 3 średniej wielkości jabłka 1 galaretka o smaku agrestowym (sam proszek!) 1/2 szklanki wody do dekoracji cukier puder Na samym początku przygotować mus ze startych jabłek : owoce umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do rondelka przełożyć starte jabłka i wlać 1/2 szklanki wody. Masę gotować kilka minut na małym ogniu(...)patyczka i zrumienienia biszkoptu). Gorący biszkopt przełożyć do góry nogami na ręcznik kuchenny, oderwać papier do pieczenia i delikatnie zrolować ciasto. Pozostawić w takiej pozycji do ostygnięcia. Przygotowanym stężonym musem ze startych jabłek posmarować rozwiniętą roladę biszkoptową. Całość ponownie zrolować. Najlepiej, aby zawinięcie było na samym spodzie, ponieważ dzięki temu rolada się nie rozleci. Roladę zawinąć w folię przezroczystą

Ugotować
Smaki Wisły. Cztery Pory Roku - spotkanie pierwsze 166

sera koziego bidgot - kwaśną czerwoną kapustę z pulpetami z jesiotra i makreli pierogi z burakami, twarogiem i miętą wołowinę na słodko-kawśno pszenicę gotowaną w mleku z miodem, z musem z rabarbaru i karmelem z tataraku Wszystkie potrawy smakowały wyjątkowo i niebanalnie. Mój hit to wołowina, pierogi i oczywiście deser, czyli gotowana pszenica z musem rabarbarowym i karmelem. Kolejne spotkanie

kolorowotorcikowo
Mus z białej czekolady z owocami 185

Wcześniej na blogu był już przepis na mus z czekolady i orzechów laskowych, ostatnio postanowiłam zrobić coś podobnego ale przy użyciu białej czekolady i z dodatkiem serka mascarpone bo akurat był w lodówce. Wyszło naprawdę pysznie, nawet mój narzeczony co się zarzekał, że nie lubi białej czekolady się dopominał o jeszcze jedną porcję.  Spróbujcie koniecznie tego przepisu: Mus czekoladowy

Delusional Trine
Granola czekoladowa z orzechami 144

szklanki płatków owsianych (ok. 330 g), - 100 g orzechów laskowych, - pół tabliczki gorzkiej czekolady (ok. 50 g). Sposób przygotowania 1. Banany z dodatkiem kakao blendujemy na gładki mus. 2. Mus bananowo-czekoladowy mieszamy z płatkami owsianymi. 3. Przygotowaną masę rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4. Granolę pieczemy w 150 stopniach C przez ok. 30-40 min. (warto

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Bellanuna, Festiwal Najlepszych Restauracji Restaurant Week 199

zapiekane z serem haloumi na puree z pieczonego selera i kwaśnej śmietany Deser Małdrzyki z sorbetem jabłkowym na cydrze Wesele (ul. Rynek 20-23) Przystawka Roladka z grillowanej cukinii mus z pieczonego buraka i kozi ser Danie główne Gołąbek z nadzieniem z kaszy gryczanej i borowików , sos paprykowy i szparagi Deser Ciasto marchewkowe z lukrem pomarańczowym Lukr (ul. Kopisto 1/198(...)Przystawka Krem z cukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni Danie główne Kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim Deser Biszkopcik z musem mango, białą czekoladą i pudrem miętowym Garden (ul. Kopisto 1) Przystawka Zapiekana cukinia ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem serwowana na sosie z pieczonej papryki Danie główne Kremowe risotto ze szparagami Deser

Qlinarnie i Qlinarnie
Tapioka z jeżynami 140

przyrządzać. Ponieważ tapioka jest totalnie neutralna w smaku, to mamy duże pole do działania. Możemy tworzyć różne kombinacje smakowe: z miodem i zieloną herbatą, albo z cytrusami, albo z musem o dowolnym smaku. Czytaj więcej

Tylko pysznie
Gofry z musem z mango 179

Pyszny deser, cudowne śniadanie co wolicie? jak wolicie zajadać gofry? Mnie smakują i rano i po południu, zawsze są znakomite. Mus z mango nadaje im charakteru, popróbujcie bo warto. Jeśli dodacie mąki pełnoziarnistej gofry będą całkiem zdrowe. Gofry z musem z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lody brzoskwiniowe 278

lody będą strzałem w dziesiątkę Składniki na lody: 1 puszka brzoskwiń w syropie ( 450g ) 200ml śmietanki 30% Przygotowanie lodów: Brzoskwinie razem z syropem rozdrabniamy za pomocą blendera na gładki mus. Śmietankę ubijamy na sztywno i ciągle miksując na małych obrotach, wlewamy brzoskwiniowy mus. Mieszamy do połączenia się całości. Gotową masę przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zamrażalnika. Po godzinie

NiePieprz.pl