mus - 6353 przepisów (strona:147/424)

Pan Cakes z musem owocowym 161

muszą nam się kojarzyć tylko z kanapkami:) Warto poświęcić chwilkę czasu i przygotować dla domowników pyszne Pan Cakes z ich ulubionymi dodatkami. Ja zrobiłam placuszki pszenno-żytnie z dodatkiem musu owocowego. Pycha!  Składniki:   szklanka mąki pszennej,  szklanka mąki żytniej,  2 łyżeczki proszku do pieczenia,  3 jajka,  szklanka mleka,  szczypta soli,  50g stopionego(...)rozprowadzić na całej powierzchni i nakładać łyżką porcje ciasta tworząc małe, okrągłe placuszki. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.  Podawać ułożone w wieżę, polane musem owocowym i udekorowane kawałkami owoców

Z miłości do słodkości
Pieczone brzoskwinie z kremem malinowym i jagodami 258

garnuszka, wlać sok z cytryny i podgrzewać na małym ogniu, aż całkiem się rozpadną. Przełożyć na sito i przetrzeć. Żelatynę zalać zimną wodą, a kiedy napęcznieje rozpuścić. Wlać do musu malinowego. Żółtka utrzeć z cukrem w misce, którą umieść na garnku ze spokojnie gotującą się wodą. Żółtka ucierać, aż będą puszyste i bardzo ciepłe. Najlepiej sprawdzając palcem, nie może parzyć(...)przestudzonej masy żółtkowej wlać mus malinowy, a następnie połączyć z mascarpone. Kiedy krem zgęstnieje, przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na upieczonych i wystudzonych brzoskwiniach. W krem powciskać świeże jagody i posypać czekoladowymi płatkami do dekoracji. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Dania bez glutenu , Desery , Na specjalne okazje , Wykorzystanie żółtek Tagged: brzoskwinie , jagody , maliny , mascarpone

https:KKuchniaMniam
galaretka z czerwonej porzeczki 204

zasypać cukrem, zalać sokiem wyciśniętym z cytryn i doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez kilka minut aż owoce się rozpadną. Przełożyć na sito i przetrzeć. Następnie ten mus owocowy przełożyć z powrotem do rondla, zagotować, wsypać żelfix i mieszając gotować około 2 minut. Gorący mus przełożyć do wyparzonych suchych słoiczków, od razu zakręcić i odwrócić do góry dnem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mus porzeczkowy 154

Dziś proponuje już ostatni  przepis z cyklu "porzeczkowe szaleństwo" :)    Mus porzeczkowy    Składniki :(na 4 średnie porcje) 1 1/2 szklanki czerwonej porzeczki, 1 1/2  szklanki wody, 1/2 szklanki kaszy manny, Cukier do smaku    Sposób wykonania: Porzeczkę oczyszczamy i myjemy. Osączamy z wody. Do garna wlewamy wodę. Dokładamy do niej porzeczki. Razem gotujemy około(...)przez sito. Do powstałego płynu porzeczkowego wsypujemy kaszę oraz cukier do smaku. Razem gotujemy do zagęszczenia. Po zdjęciu z ognia kaszkę miksujemy, aby stała się puszysta i jednolita. Otrzymany mus przekładamy do przygotowanych pucharków lub szklaneczek. Pozostawiamy do przestygnięcia. inspiracja z tej strony

Smaki Natalii
Mus jogurtowy z crunchy i owocami 133

maliny) (*) 1 łyżeczka żelatyny Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i po ostudzeniu zmiksować (do puszystości) z jogurtem. (Można dodać kawałki owoców lub zmiksować je razem z jogurtem.) Mus układać warstwowo i na przemiennie z płatkami. Deser schłodzić w lodówce. (*) Owoce dodać do musu, układać z crunchy lub obłożyć nimi wierzch

Di gotuje
Najprostszy deser z musem truskawkowym 151

serdecznie zachęcam. Jego przygotowanie jest bajecznie proste i zajmie Wam tylko kilkanaście minut. Albo może poproście Wasze pociechy o pomoc ? Na pewno Wam nie odmówią. Najprostszy deser z musem truskawkowym Czas przygotowania:  15 minut + chłodzenie Składniki 400 g jogurtu typu greckiego 200 g serka mascarpone 4-5 łyżek cukru pudru 500 g truskawek Wykonanie: Serek mascarpone ubijamy(...)cukrem pudrem. Następnie mieszamy z  jogurtem. Truskawki płuczemy, zdejmujemy szypułki. Owoce wrzucamy do blendera i miksujemy.  Do pucharków lub szklanek przekładamy masę jogurtową, na wierzchu wylewamy mus. Wkładamy do lodówki, aby deser się schłodził

Kulinarne przygody Gatity
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 132

masy. Jeśli zbyt szybko się ścina, to zmniejszamy nieco temperaturę, ale cały czas przygotowujemy wszystko na parze. Odkładamy do wystygnięcia. Truskawkowa warstwa: Truskawki czyścimy i pozbawiamy szypułek. Blendujemy na mus. Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody i studzimy. Wystygniętą łączymy z truskawkowym musem i wstawiamy do lodówki, by stężała. Nektarynki obieramy i pozbawiamy pestek. Kroimy w półksiężyce, plasterki czy kostkę

Karczma Honorietty
Deser panna cotta z musem owocowym 164

serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 200 ml mleka pół laski wanilii 4 łyżki cukru 3 łyżeczki żelatyny na mus owocowy garść truskawek garść białych porzeczek do dekoracji wiśnie Mleko z wanilią i cukrem zagotować, dodać żelatynę i mieszać aż żelatyna się rozpuści. Serek ze śmietanką zmiksować za pomocą blendera, Dodać mleko z wanilią, cukrem i żelatyną, i wymieszać. Wylać(...)foremek silikonowych. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Truskawki i porzeczki zmiksować dodając cukier od smaku. Polać musem gotowe deserki, Udekorować wisienkami i porzeczkami

Gotowanie jest łatwe
Lody truskawkowe 125

Dzisiaj lody truskawkowe na bazie kremu angielskiego. Z mlekiem, jajkiem i śmietanką. Słodkie, kremowe, z musem truskawkowym. Im więcej musu tym lody bardziej aromatyczne. Robiłam w maszynie do lodów, ale można oczywiście bez maszyny, tylko w czasie mrożenia trzeba mieszać od czasu do czasu.  0,5 litra mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 5 żółtek

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Lody sorbetowe + film 149

Truskawki kroimy na połówki, przekładamy do miseczki i blendujemy na jednolitą masę. Tak samo postępujemy z kiwi oraz morelami, przy czym każdy owoc miksujemy w osobnym naczyniu. Do każdego musu owocowego wlewamy po łyżce wystudzonego syropu ( można więcej wtedy sorbet będzie słodszy ). Do pojemniczków wlewamy pierwszą warstwę zmiksowanych owoców około 1/3 wysokości naczynia ( u mnie są to truskawki ). Pojemniczki wstawiamy(...)zamrażalnika na około 40 minut. Po tym czasie do pojemniczków wlewamy kolejną warstwę musu tym razem jest to kiwi i ponownie całość wstawiamy do zamrażalnika na 40 minut. Ostatnią warstwą sorbetu są zmiksowane morele lub brzoskwinie, które wylewamy na warstwę kiwi. Do pojemniczków wbijamy patyczki i wstawiamy je do zamrażalnika na 4 godziny.   Artykuł Lody sorbetowe + film pochodzi

Smakowite Dania
Mus czekoladowy 217

Każdy lubi czekoladę. A mus czekoladowy to już poezja! Delikatny, puszysty i słodki. Z dopełnieniem z bitej śmietany i malinką stanowi deser doskonały, a przy tym szybki i prosty w przygotowaniu.  Przy okazji chciałam Was bardzo przeprosić, że było mnie ostatnio tu mniej. Niestety w najbliższym czasie tak będzie, szczególnie na początku lipca. Później postaram się być już bardziej(...)ubitej śmietany, delikatnie wymieszać. Przełożyć do kubeczków/ miseczek/ szklaneczek. Schłodzić. Resztę kremówki ubić, pod koniec ubijania wsypać śmietan - fix i cukier puder, ubitą przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować mus. Dołożyć po malince i znów wstawić do lodówki

Cakes By Kejt
Kopiec kreta w wersji truskawkowej 244

spodu wydrążyć nieco ciasta pozostawiając wyższe boki. Ścięty wierzch drobno pokruszyć. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wystudzić. Połowę truskawek (200 g) zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć z musem truskawkowym i wystudzoną galaretką. Gotowym kremem posmarować spód ciasta ok 4 łyżek. Pozostały krem wstawić do lodówki aby lekko zesztywniał, żeby można z niego było uformować kopiec

Monia miesza i gotuje
Wafle truskawkowe 160

mniejsze o jedną część masy i 1 wafel...ale mniejsza z tym...wyszło jak wyszło i już prawie zjedzone. Owocowe szaleństwo. . 1 opakowanie wafli tortowych 1 szkl. zmiksowanych truskawek ( musu truskawkowego) 8 łyżek wody 3/4 szkl. cukru [ można dać mniej] 10-12 łyżek mleka w proszku (pełnotłustego) sok z 1/2 cytryny 1 kostka masła 1 dżem truskawkowy 15 herbatników maślanych(...)pokruszone herbatniki - 2 opak.] 1 duże opakowanie delicji [25 szt.] Wodę, mus truskawkowy, cukier, masło i sok z cytryny zagotować.Następnie stopniowo dodawać po łyżce mleko w proszku stale mieszając [ ja posłużyłam się robotem]. Herbatniki pokruszyć. Masę podzielić na 3 części , do 1 części dodać pokruszone herbatniki i wymieszać. Pierwszy wafel posmarować 1 częścią kremu. Przykryć drugim waflem

Moje domowe kucharzenie
Zdrowy deser owocowy i maślane placuszki + recenzja blendera Silvercrest 275

małą szklaneczkę w wersji wyłącznie truskawkowej (dla synka). Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy obranego banana i obrane brzoskwinie bez pestek. Całość miksujemy dosłownie chwilę do uzyskania jednolitego musu. Mus przelewamy do pucharka. Tworzymy drugą warstwę naszego zdrowego deseru. Do misy przekładamy truskawki i obranego banana, znów miksujemy. Warstwę truskawkową przelewamy na wcześniej przygotowaną brzoskwiniowo-bananową. Pucharek zdobimy truskawką

Słodkie okruszki
Mus truskwkowy z miętą i bitą śmietaną. 181

Nieco ponad miesiąc temu obiecałam przyrządzić jakieś biało-czerwone danie z okazji Euro. Do tematu podchodziłam dwukrotnie. Pierwszej próby nie udało mi się sfotografować ;) A efekty drugiej widzicie obok :) Mus truskawkowy z dodatkiem mięty (pomysł podpatrzony u superwspólnika blogowego ;)) bardzo nawiązuje do letnich, wakacyjnych klimatów. Na górze zaś spora porcja bitej śmietany. Chodziło o to, aby deser był w "barwach(...)mięty Wykonanie: Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem z dodatkiem 2-3 łyżek cukru oraz mięty. Schłodzoną śmietanę ubić mikserem (dodałam 1 łyżeczkę cukru pudru). Do naczynia przełożyć mus truskawkowy, a następnie bitą śmietanę

zadanie-gotowanie

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję