twardą część mleka kokosowego, które zostało schłodzone w lodówce przynajmniej 48 h przed pieczeniem. Wrzucić do miski i zmiksować aby powstała ‚bita śmietana’. Awokado obrać i zblendować na gładki mus. Dodać roztopioną gorzką czekoladę, olej, miód. Wszystko jeszcze raz wymieszać. Mus wlać do miski z mlekiem kokosowym dokładnie połączyć składniki. Wstawić do lodówki. Wystudzone ciasto przekroić na pół za pomocą
Jaglusiazawiera cukru, masła i mąki pszennej! Mam nadzieję, że ten deser posmakuje Wam tak bardzo jak mi. Spód to zmodyfikowane brownie bananowe z dodatkiem kakao, masa to pyszny mus o smaku białej czekolady. Jeśli nie posiadacie odżywki białkowej, można dodać olejek waniliowy, kokosowy lub inny ulubiony. Sok malinowy również dobrze się spisze :) Spód: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej(...)gładką masę, na koniec delikatnie wymieszać proszek. Przelać do keksówki lub tortownicy o śr. 18 cm. Piec 30 minut w 180*C lub do suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić. Mus : 2 opakowania serków homogenizowanych np Bieluch, łącznie 400 g 200 g jogurtu naturalnego 1 miarka odzywki białkowej o smaku białej czekolady (lub waniliowa) 2 łyżeczki żelatyny + woda do zalania
Chocolate Muffin Blogszklanki mleka 1/4 szklanki soku z cytryny skórka otarta z 1 cytryny 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 1/2 szklanki mąki pszennej KREM: 1 szklanka musu z malin (z ok 500 g) 1/3 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki kremówki 30% 1 opakowanie galaretki malinowej 1 szklanka wody 50 g gorzkiej czekolady posypka czekoladowa Białka ubijać(...)się rozpuścić. Całe maliny przełożyć do garnka razem z cukrem. Podgrzewać na małym ogniu, aż puszczą sok i zaczną się rozpadać. Gorące przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Musu powinna być 1 szklanka. Połączyć z galaretką i odlać od tego 1/4 szklanki, którą wylałam do pojemnika z równym dnem. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno i cały czas miksując
https:KKuchniaMniamwyjmuję dzień wcześniej z zamrażarki i przekładam do wysokiego naczynia. Truskawki posypuję ksylitolem i zostawiam na noc w lodówce do rozmrożenia. Następnego dnia dodaję jogurt i blenduję na gładki mus. Podaję gdy mus nabierze temperatury pokojowej. Przed podaniem posypuję płatkami migdałowymi i robię mały kleks z jogurtu
słodkie i nie tylko historie kulinarnepiec ciasto przez 45 minut w 150 stopniach. Gotowy sernik powinien mieć ściętą powierzchnię choć w środku może się jeszcze wydawać dość luźny. Po upieczeniu ciasto schłodzić. Składniki na mus czekoladowy: 100g czekolady mlecznej u mnie Goplana 100g czekolady gorzkiej również Goplana 1 łyżka likieru amaretto 3 łyżki wody 30g miękkiego masła 3 jajka 50g cukru pudru 100ml śmietany kremówki(...)drugiej misce ubić śmietanę kremówkę na sztywno, następnie dodać ją do przestudzonej masy czekoladowej. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać aby nie zakłócić struktury pianki. Powstały mus czekoladowy wyłożyć na wystudzony sernik, wyrównać. Ciasto najlepiej schłodzić przez całą noc w lodówce. Przed podaniem dowolnie udekorować. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style
W garach u Gosizalej nią posiekane kawałki czekolady. Dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia czekolady. Odstaw masę do przestygnięcia. Gdy masa przestygnie, zacznij ją miksować na małych obrotach dolewając pozostałą 1/3 szklanki śmietanki. Mus przelej do kieliszków i wstaw na 2 godziny do lodówki. Tuż przed podaniem udekoruj mus truskawkami, bitą śmietaną i wiórkami czekolady. Składniki 2 żółtka 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki
Eat me! Fit me!żurawina) świeże owoce (u mnie mango maliny, borówki i czerwona porzeczka) Sposób przygotowania: Mango myjemy i kroimy w kostkę. Zostawiamy trochę do posypania wierzchu deseru resztę miksujemy na gładki mus. Mango łączymy z nasionami z połowy laski wanilii i jogurtem naturalnym do połączenia składników. Suszone owoce kroimy na mniejsze kawałki. W szklankach lub pucharkach układamy kolejno warstwy: bakalie, płatki, mus
Pyry na Gazszanować się i okazywać miłość powinno się bliskiej osobie codziennie, nie tylko od święta he. Warstwa dolna, to śmietanka, mleko, żelatyna i syrop truskawkowa poezja od Ogórdka Dziadunia , wierzch mus truskawkowy i starta biała czekolada. Pyszny, już nie mogę doczekać się naszych, pysznych truskawek oj... rozmarzyłam się :-). Miłego dzionka Wam życzę :-). Składniki na 4 porcje: 350 ml śmietany(...)się rozpuści. Odstawiamy na chwilę, żeby nam wszystko się przestudziło. 4.Rozlewamy do szklanek/pucharków i wstawiamy do lodówki. 5. Jak deser nam się zastygnie, blendujemy truskawki na mus (jeśli chcecie wersję bardziej słodką, to truskawki można posłodzić), wykładamy na górę. Ścieramy na tarce białą czekoladę i dekorujemy :-). Smacznego
kruche babeczkikońcu wystarczy tylko położyć jedną część na drugiej. Moje warstwy jabłkowe są dość wysokie, ponieważ jabłka uwielbiamy, ale można te warstwy zrobić niższe. W oryginale jabłka zostały zastąpione musem jabłkowym, dla mnie jednak kawałki jabłek to prawie obowiązek Same blaty też wyszły przepyszne, a dzięki bułce tartej nie rozmiękły. Ciacho robiłam na szybko po pracy i trochę się bałam(...)usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w dowolnie drobne kawałki. Wrzucamy do garnka, zalewamy łyżką wody i smażymy do porządanej miękkości. Ja lubię jak część jabłek rozpadnie się na mus, a część pozostanie w całości, ale będą bardziej miękkie od jabłek świeżych. W trakcie gdy jabłka się smażą szykuje ciasto kruche. Mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia wrzucam do jednaj
RelaxtimeMus czekoladowy z owocem granutem Zapraszam na przepyszny deser, mus czekoladowy z owocem granatu. Wstyd się przyznać, ale moda na owoc granatu jakoś nas do tej pory ominęła i jak ostatnio poczytałam o jego przeciwutleniających własciwościach, postanowiłam to zmienić. Nie będę się teraz rozpisywać o pochodzeniu, zaletach, czy składzie granatu, wspomnę tylko coś na temat jego wyglądu
dolcevitainmykitchenDziś prezentuję deser, który powinien spodobać się wszystkim miłośnikom twarogu i maku. By nie było jednak zbyt ciężko, całość podana jest na musie malinowym, który idealnie orzeźwia cały deser. Składniki na 4 porcje: 40 g maku 150 ml mleka 100 g cukru + ewentualnie cukier do malin 1 op. cukru wanilinowego 300 g twarogu 1 cytryna 300 g mrożonych malin Maliny(...)przestudzoną masą makową. Kilka malin odkładamy do dekoracji, resztę blendujemy razem z sokiem z połowy cytryny oraz dosładzamy cukrem, gdyby maliny były zbyt kwaśne. Na dno pucharków przekładamy mus malinowy, na środek kładziemy kopczyk z makowego twarogu. Przystrajamy odłożonymi malinami
Smaki Na TalerzuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kremowy, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem musu malinowego. Smakuje doskonale. Możemy przygotować go teraz z mrożonych owoców, które zgromadziliśmy latem w zamrażalce Przepis zaczerpnęłam z bloga Dorotki . Polecam Post Sernik z musem malinowym pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeLekko cytrynowy deser z serka mascarpone z musem z truskawek. Chłodny i orzeźwiający. 250 g sera mascarpone 0,5 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki wody 5 łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody(...)żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami cukru. Dodać pozostałą część wody z rozpuszczoną żelatyną. Powstały mus wylać na serek i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin
Bulliomalinowe nadzienie w gorzkiej czekoladzie smakuje naprawdę wybornie. To połączenie sprawia, że czekoladka nie jest zbyt słodka tylko lekko orzeźwiająca. Zresztą podobne smaki proponowałam wam przy deserze z musem czekoladowym (przepis tutaj ). Czekoladki to łatwy wyrób jednak dość pracochłonny. Świetnie jest je zaplanować, kiedy macie w kuchni kilka innych rzeczy do zrobienia i nie ma wyjścia przed spędzeniem w niej(...)Białą czekoladę roztapiamy na najmniejszym gazie. Najlepiej ciągle ją mieszać, ponieważ bardzo łatwo może się przypalić. Jak tylko wszystkie kawałki się roztopią, zdejmujemy ją z gazu i łączymy z musem malinowym. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego lub woreczka foliowego i wstawiamy do lodówki. Krem będzie na początku dość płynny ale po około godzinie w lodówce delikatnie zgęstnieje. Nie będzie twardy
Relaxtimetworząc beziki. Bezy piekę w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 45 minut w termoobiegu. Wysuszone wyciągam z piekarnika i studzę. 4. Mango miksuję za pomocą blendera na gładki mus, który dodatkowo przecieram przez sito. Mus z mango, sok z cytryny, cukier, masło i żółtka umieszczam w metalowej misie i dokładnie mieszam. Misę kładę na garnku z gotującą się wodą
Mango Papaja