spodu wydrążyć nieco ciasta pozostawiając wyższe boki. Ścięty wierzch drobno pokruszyć. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i wystudzić. Połowę truskawek (200 g) zmiksować na mus. Śmietankę ubić na sztywno. Połączyć z musem truskawkowym i wystudzoną galaretką. Gotowym kremem posmarować spód ciasta ok 4 łyżek. Pozostały krem wstawić do lodówki aby lekko zesztywniał, żeby można z niego było uformować kopiec
Monia miesza i gotujemniejsze o jedną część masy i 1 wafel...ale mniejsza z tym...wyszło jak wyszło i już prawie zjedzone. Owocowe szaleństwo. . 1 opakowanie wafli tortowych 1 szkl. zmiksowanych truskawek ( musu truskawkowego) 8 łyżek wody 3/4 szkl. cukru [ można dać mniej] 10-12 łyżek mleka w proszku (pełnotłustego) sok z 1/2 cytryny 1 kostka masła 1 dżem truskawkowy 15 herbatników maślanych(...)pokruszone herbatniki - 2 opak.] 1 duże opakowanie delicji [25 szt.] Wodę, mus truskawkowy, cukier, masło i sok z cytryny zagotować.Następnie stopniowo dodawać po łyżce mleko w proszku stale mieszając [ ja posłużyłam się robotem]. Herbatniki pokruszyć. Masę podzielić na 3 części , do 1 części dodać pokruszone herbatniki i wymieszać. Pierwszy wafel posmarować 1 częścią kremu. Przykryć drugim waflem
Moje domowe kucharzeniemałą szklaneczkę w wersji wyłącznie truskawkowej (dla synka). Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy obranego banana i obrane brzoskwinie bez pestek. Całość miksujemy dosłownie chwilę do uzyskania jednolitego musu. Mus przelewamy do pucharka. Tworzymy drugą warstwę naszego zdrowego deseru. Do misy przekładamy truskawki i obranego banana, znów miksujemy. Warstwę truskawkową przelewamy na wcześniej przygotowaną brzoskwiniowo-bananową. Pucharek zdobimy truskawką
Słodkie okruszkiNieco ponad miesiąc temu obiecałam przyrządzić jakieś biało-czerwone danie z okazji Euro. Do tematu podchodziłam dwukrotnie. Pierwszej próby nie udało mi się sfotografować ;) A efekty drugiej widzicie obok :) Mus truskawkowy z dodatkiem mięty (pomysł podpatrzony u superwspólnika blogowego ;)) bardzo nawiązuje do letnich, wakacyjnych klimatów. Na górze zaś spora porcja bitej śmietany. Chodziło o to, aby deser był w "barwach(...)mięty Wykonanie: Truskawki umyć, osuszyć, pozbawić szypułek. Zmiksować blenderem z dodatkiem 2-3 łyżek cukru oraz mięty. Schłodzoną śmietanę ubić mikserem (dodałam 1 łyżeczkę cukru pudru). Do naczynia przełożyć mus truskawkowy, a następnie bitą śmietanę
zadanie-gotowaniemożna znaleźć na blogu ... - link wkrótce. Składniki na 1 porcję: 1/3 szkl. płatków owsianych górskich 2/3 szkl. gorącej wody - wrzątek z czajnika 2 łyżki jogurtu naturalnego - gęstego 4 łyżki musu truskawkowego - zblendowane mrożone lub świeże truskawki 1 łyżeczka nasion chia 1 łyżeczka miodu płynnego - jeśli łasuchowi słodycz truskawek nie wystarczy kilka truskawek - do ozdoby Odmierzoną ilość płatków owsianych wsypać(...)miseczki. Zalać wrzątkiem. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Po tym czasie zawartość miseczki docisnąć małym talerzykiem i odsączyć z nadmiaru wody. Dołożyć jogurt, mus truskawkowy oraz nasiona chia i razem wymieszać. Odstawić na 10 minut, aby nasiona napęczniały. N astępnie całość podgrzać 1 minutę w mikrofali. Ozdobić truskawkami. Owsiankę k onsumować ciepłą
Grunt to przepis!porcje 1 mały kubeczek jogurtu greckiego 1 mango ,miękkie dojrzałe Mango obieramy ze skórki i oddzielamy od pestki .Zostawiamy 1/ 4 owocu na wierzch każdego deseru .Resztę blendujemy na mus. W słoiczkach układamy : jogurt mus mango jogurt pokruszone ciasteczka – niekoniecznie ,ale dzieci lubią owoce mango pokrojone w kostkę
Ladylaura.wymiarach 25x 35 cm wyłożyć papierem, wylać ciasto na nią i piec około 25 min lub do tzw. suchego patyczka w temp. 170C. Po upieczeniu odstawić do ostudzenia. Mus jogurtowy; 500 ml śmietany kremówki ( 30 lub 36%) 500 ml jogurtu greckiego 10 dag cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl. wody ( ok 70 ml) Połowę jogurtu lekko podgrzać, mieszając zdjąć(...)słodzonej herbaty ( poncz) 1 szkl. dżemu truskawkowego 2 galaretki truskawkowe 40 dag truskawek pokrojonych w plasterki Do foremki wkładamy biszkopt, ponczujemy herbatą, następnie smarujemy dżemem. Na dżemie równo rozprowadzamy mus jogurtowy i wkładamy do lodówki aż stężeje. Po tym czasie na wierzchu układamy plasterki truskawek, jeden obok drugiego lekko zachodząc na siebie. Galaretki rozpuszczamy w połowie wody. Studzimy. Tężejącą galaretkę
Radość kipiąca uśmiechem.misy miksera i zmiksuj na gładką masę. Następnie wlej śmietanę kremówkę i miksuj do uzyskania gęstego kremu. Do gotowego kremu wlej lekko ciepłą żelatynę i zmiksuj do połączenia składników. Mus truskawkowy: 1 kg truskawek 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki żelatyny Przygotowanie: Żelatynę namocz w minimalnej ilości wody, odstaw do napęcznienia, a następnie rozpuść w kuchence mikrofalowej i zostaw do ostygnięcie(...)ozdoby), wylej na nie 2/3 masy i przykryj drugim blatem ciasta. 1/3 masy wyciśnij na wierzchu za pomocą worka cukierniczego i delikatnie wylej na wierzch tężejący mus truskawkowy. Ozdób pozostałymi truskawkami. Schłódź w lodówce. Po około 2-3 godzinach możesz ściągnąć rant tortownicy i przełożyć tort na paterę. Opcjonalnie można polać polewą czekoladową. Gotowe :) Ciasto należy przechowywać w lodówce. Najlepiej
Kulinarna (nie)codziennośćschłodzić w lodówce. Następnie zmiksować resztę truskawek z połową mleka, dodać połowę lodów i ponownie zmiksować do połączenia składników. Przelać do szklanek lub kieliszków. Na wierzch delikatnie nałożyć mus truskawkowy i ponownie schłodzić w lodówce. Pozostałe mleko zmiksować z resztą lodów i delikatnie wylać na mus truskawkowy. Można udekorować bitą śmietaną i truskawkami. Smacznego J Zachęcam do skorzystania z przepisów
Kulinarna (nie)codziennośćnasionka w mleku przez pierwsze 30 min co jakiś czas. 2. Kiedy nasiona z pęcznieją i utworzy się gęsty pudding możemy przystąpić do tworzenia pianki truskawkowej. Truskawki blendujemy na mus. Białko jajka ubijamy na sztywno pod koniec dosypując 1-2 łyżki cukru. Mieszamy delikatnie z musem truskawkowym. wykładamy porcje na pudding chia i schładzamy chwile w lodówce. Podajemy posypane płatkami
Gotowanie...to proste !godziny. Truskawkowe serniczki: 400 gram świeżych truskawek 250 gram chudego twarożku 1 łyżka ksylitolu 1 łyżki żelatyny + 30 ml wrzątku Przygotowanie: Truskawki zmiksuj z twarożkiem i ksylitolem na gładki mus. Żelatynę rozpuść we wrzątku, ostudź. Następnie wlej żelatynę cienkim strużkiem cały czas mieszając. Odstaw na 15 minut do całkowitego schłodzenia masy (np. do lodówki). Wyciąg gotowe babeczki(...)mus z lodówki. Przelej masę do babeczek i ozdób całymi truskawkami i orzechami włoskimi. Schłódź około 2 godziny w lodówce. Gotowe Po więcej zdrowych przepisów zapraszam na stronę akcji "Truskawkowe Pole & Naturalnie Zdrowe", jak i do samego sklepu internetowego po produkty na http://www.naturalniezdrowe.com.pl
Kulinarna (nie)codziennośćGotować na małym ogniu, często mieszając, aż kuleczki tapioki zrobią się miękkie i przezroczyste. Truskawki umyć i drobno pokroić, następnie rozgnieść je przy pomocy widelca, aż powstanie owocowy mus. Podobnie przygotować jeżyny i dodać do nich jogurt, wymieszać. Na dno słoiczków lub pucharków, przelać mus z truskawek. Następnie przełożyć pudding z tapioki, a na wierzch wylać jeżynowy jogurt. Udekorować
Kuchnia w opałachstopni. 2. Pianka bananowa: Masło przekładam do garnuszka i rozpuszczam. Odstawiam do przestudzenia. Galaretki cytrynowe rozpuszczam w 1 szklance wrzątku, studzę. Banany obieram i miksuję blenderem na gładki mus. Do musu bananowego dodaję tężejącą galaretkę oraz przestudzone masło. Wszystko razem miksuję. Masę wykładam na upieczony biszkopt. Wyrównuję i odstawiam do stężenia. 3. Ptasie mleczko: Galaretki pomarańczowe rozpuszczam w 2 szklankach
Tradycyjna kuchnia Kasimiski wsypać galaretkę truskawkową, dodać żelatynę, zalać 500 ml gorącej wody, dobrze wymieszać i schłodzić. Truskawki umyć, odszypułkować i osączyć na sicie. 200 g truskawek zmiksować na mus i przetrzeć przez sito, aby usunąć pestki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać jogurt grecki, mus truskawkowy i tężejącą galaretkę. Połowę kremu przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce przez kilka minut
Zakątek rozkoszy kulinarnychPrzepyszny deser, bezglutenowy, wegański, z musem ze świeżych truskawek. Prosty i szybki do zrobienia. Najlepiej smakuje schłodzony w lodówce. Bardzo posmakował dzieciom, które wyjadały zwłaszcza te przezroczyste kuleczki tapioki. Polecamy wszystkim! 0,5 szklanki tapioki 250 ml. wody 250 ml. domowego mleka kokosowego 1 łyżka cukru waniliowego garść truskawek + łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tapiokę zalać wodą i mlekiem(...)gotować na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Gotowa tapioka powinna mieć przezroczyste kulki i powinna być gęsta. Przełożyć ją do filiżanek/szklanek. Truskawki zmiksować z cukrem na mus. Zalać nim przestudzoną tapiokę. Wierzch można udekorować kawałkami truskawek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie