mus - 6353 przepisów (strona:164/424)

Muffinki z budyniem i kremem jeżynowym 235

włożyć do garnuszka i podgrzewać na małym ogniu. Zmiksować i przetrzeć przez sito. Można wszystkie jeżyny jednocześnie przetrzeć- te do budyniu i kremu. Do budyniu będzie ok 1/3 szklanki musu, a do kremu 2/3 szklanki. Odlać z od mleka ćwierć szklanki, w której rozetrzeć żółtko z mąkami. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Odstawić(...)Wystudzić. KREM: żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wody i przestudzoną wlać cienkim strumyczkiem do przetartych jeżyn. Dodać cukier. Zimną śmietankę ubić i połączyć z wystudzonym, gęstym musem jeżynowym. Kiedy zacznie tężeć nakładać na muffinki za pomocą rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdy. Na czubku wcisnąć dodatkowe jeżyny. Smacznego :) Kategoria: Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z kremem , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Beza Pavlovej w przaśniej letniej sukience 195

Dodać do niej serek mascarpone i zmiksować. Pozostałe owoce umyć i osuszyć. Teraz czas na zabawę. Na bezę wykładamy bitą śmietanę i robimy w niej zagłębienie, do którego wlewamy mus z mango. Tyle ile nam się zmieści. Staramy się zakryć to miejsce śmietaną i układamy na wierzchu owoce. Krojąc Pavlową sos mango powinien wypływać ze środka - ot taka mała ekstrawagancja(...)racji tego, że dość dużo musu nam powstało, to polecam dodatkowo polać nim każdy kawałek ukrojonej bezy

Karczma Honorietty
Sernik czekoladowy z musem malinowym (na zimno) 245

Uwielbiam serniki, co widać już chyba na moim blogu:) Najłatwiejsze przepisy są na serniczki na zimno. Połączenie gorzkiej czekolady z delikatnym musem malinowym jest po prostu nieziemski. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem 214

patelni, wlewamy piwo i zagotowujemy. Gotujemy przez około 1 minutę, na koniec doprawimy solą oraz pieprzem, odstawimy z ognia. Przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy resztę masła i miksujemy na mus. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, odciśniętą bułką i przyprawami : solą, pieprzem, oregano. Folię aluminiową  smarujemy olejem przy użyciu pędzla i układamy na niej mięso mielone. Mięso delikatnie wałkujemy(...)prostokąt o grubości około 1 cm. Na mięsie układamy mus z wątróbki, aby z jednego boku było więcej wolnego miejsca, wzdłuż wykładamy kapary oraz suszone morele. Pomagając sobie folią zwijamy roladę, dość mocno ją dociskając. Oba końce rolady zwijamy, aby zapobiec wyciekaniu farszu. Wkładamy roladę do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 1 godziny w 200 stopniach

Symfonia smakowa
Arbuzowo -miętowe ciasto bez pieczenia 142

Magdy . Razem ze mną  ciasto robiły Iwonka .... Krem miętowy: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu waniliowego łyżka cukru 150 g landrynek miętowych 1/2 szkl.wody 200 g masła Mus arbuzowy: 1 kg miąższu z arbuza 2  galaretki truskawkowe Dodatkowo biszkopty Landrynki miętowe umieścić w rondelku o grubym dnie, zalać wodą i powoli gotować mieszając aż się rozpuszczą [około(...)gotującego się budyniu i dokładnie wymieszałam] . Wyłożyć na biszkopty ułożone w foremce . Ułożyć warstwę biszkoptów[ mi troszkę zabrakło].  Z arbuza usunąć pestki i za pomocą blendera zmiksować. Mus przelać do garnka i doprowadzić do wrzenia. Wsypać galaretki, wymieszać i odstawić do przestudzenia. Tężejącą masę wylać na biszkopty.Odstawić do lodówki do stężenia

Moje domowe kucharzenie
Torcik śmietankowo- jagodowy 223

litra jagód. Wykonanie: W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretki: galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 2 szklankach wody, galaretki owoce leśne rozpuszczamy w 3 szklankach wody. 1/4 litra jagód blenderujemy na mus. Kremówkę ubijamy razem ze śnieżkami. Do ubitej śmietanki dolewamy powoli tężejącą galaretkę cytrynową oraz jagodowy mus. Krem dokładnie mieszamy. Na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę układamy biszkopty.   Na biszkopty nakładamy

paapilotkaa
Jeżynowy deser z jogurtową chmurką 159

wylizania łyżkę po kremie Malwince, usłyszałam: Mama! Pycha! Składniki: SPODY: 100g herbatników pełnoziarnistych 50g rozpuszczonego masła CHMURKA: 2 x 200g jogurtu greckiego light krem jogurtowy  taki  MUS: 300g jeżyn 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzątku (lub 1/2 galaretka rozpuszczona w 1/2 szklanki wody, smak dowolny) 3 łyżki cukru pudru DEKORACJA: 6 łyżek bitej śmietany 3 ciasteczka(...)masło, wymieszać. Rozdzielić równo do 6 pucharków. Schłodzić w lodówce. CHMURKA: Jogurty ubić mikserem,  aby stały się puszyste i napowietrzone. Dosypać proszek, zmiksować dokładnie. Rozłożyć chmurkę do pucharków. MUS: Jeżyny zmiksować z cukrem, dolać galaretkę lub żelatynę, schłodzić. Zimną, tężęjącą masę wylać na chmurkę. Schłodzić dokładnie. DEKORACJA: Deserki ozdobić bitą śmietaną, połówkami kruchych ciastek i tartą czekoladą. Posypać owocami

Cakes By Kejt
Domowe lody brzoskwiniowe 148

tyle bo są malutkie :)) PRZYGOTOWANIE: Do miski wlej jogurt, sok i rozdziabany twaróg oraz 5 pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Zmiksuj blenderem. Na tarce o małych oczkach utrzyj pozostałe brzoskwinie (mus). Do pojemników najpierw przełóż po łyżeczce musu, jeśli trzeba dodaj wiece i na koniec dolej masy na lody :) Mrozimy około 4-6 godzin

ClauditteMissCooking
Lody brzoskwiniowe na patyku 211

przełożyć do naczynia żaroodpornego skórką do dołu, zasypać cukrem waniliowym, przykryć, piec w 180-200 stopniach do zmięknięcia, ostudzić - ostudzone owoce pozbawić skórki, wraz z syropem rozdrobnić blenderem na mus - do musu dodać cukier puder i serek, dokładnie wymieszać - masę przełożyć do foremek, zamrażać przez kilka godzin

Smakołyki Bereniki
Puszysty biszkopt z truskawkową pianką 286

sztywno, pod koniec ubijania powoli wlewając przestudzoną galaretkę. Masę wylać na ciasto, wstawić na 10 minut do lodówki. Następnie ułożyć biszkopty, jeden obok drugiego, lekko je dociskając. Schłodzić. Mus truskawkowy:  600g truskawek (mogą być mrożone),  2 galaretki truskawkowe (150g) użyłam Master Cook . Owoce zmiksować blenderem, następnie mocno podgrzać. Dodać sypie galaretki, dokładnie wymieszać i ostudzić. Zimny mus wylać

Z miłości do słodkości
Proste muffinki jagodowe 243

kremu. Masło wyciągamy z lodówki, żeby nieco zmiękło, można pokroić je na mniejsze kawałki. Jagody miksujemy w blenderze i gotujemy na małym ogniu. W mleku rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną. Kiedy mus jagodowy zacznie się gotować wlewamy do niego mleko z mąką i energicznie mieszamy, aż pojawią się pierwsze bąbelki. Zestawiamy z ognia, przelewamy do szklanej miski i odstawiamy do ostudzenia. Kiedy(...)masa nie jest już gorąca można ją wstawić do lodówki. Masło miksujemy z cukrem pudrem na puszystą masę, kiedy mus jagodowy jest już całkiem zimny dodajemy go po łyżce do masła i dokładnie miksujemy. Upieczone babeczki odstawiamy do ostudzenia, nie wolno nakładać na nie kremu jeśli nie będą zupełnie zimne. Do zrobienia różyczek, które widać na zdjęciu użyłam tylki

Ciastkozercy
Owocowe ciasto piankowe 222

minut. Sprawdzamy wykałaczką czy ciasto jest już upieczone. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Zabieramy się za masę owocową. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i odstawiamy do ostygnięcia. Owoce miksujemy na mus.Śmietankę ubijamy na sztywno. Żelatynę i cukier puder mieszamy lub miksujemy z musem owocowym. Następnie dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Masę wylewamy na biszkopt i odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki żytnie z nadzieniem kokosowym i jagodami 178

nadzieniem :) Twarożek kokosowy to jedno z moich ulubionych wypełnień do naleśników. Jeśli lubicie słodkości, możecie go dowolnie zmodyfikować. Mamy sezon na jagody, więc zdecydowałam się podać naleśniki z orzeźwiającym musem z tym owoców. Oczywiście w wyborze dodatków obowiązuje pełna dowolność :) Naleśniki :   100 g mąki żytniej 2 jajka 130 ml mleka 140 ml wody 1/3 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy(...)Składniki na naleśniki dokładnie zmiksować. Przesmarować patelnię masłem przed pierwszym naleśnikiem i wylać chochelkę ciasta. Smażyć, aż jedna strona będzie sucha, przewrócić i smażyć jeszcze chwilę. Jagody zmiksować na mus. Twarożek wymieszać z jogurtem i wiórkami. Na jeszcze ciepły naleśnik nałożyć nadzienie, złożyć na pół, polać sosem jagodowym i jogurtem naturalnym. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik z musem malinowym 127

serowa: 1000 g twarogu tłustego 200 g masła 250 g drobnego cukru 4 duże jajka, oddzielnie białka i żółtka 50 g kaszy manny 2 łyżki mąki ziemniaczanej aromat cytrynowy Mus malinowy: 300 g malin (u mnie były to mrożone maliny, wcześniej rozmrożone) 100 g cukru pudru (lub mniej albo więcej, do smaku) 5 łyżek żelatyny rozpuszczonej w małej ilości gorącej(...)sztywno i delikatnie wmieszać do masy serowej. Masę przełożyć na przygotowany spód. Piec przez około 60 minut w temperaturze 170°C. Wystudzić w wyłączonym i lekko uchylonym piekarniku. MUS MALINOWY: Rozmrożone maliny dokładnie zblendować nie odlewając odcieku po rozmrażaniu (toż to cały smak). Można przetrzeć je przez sitko, aby pozbyć się pesteczek, jednak dla mnie pestki stanowią o całym uroku

Cakes By Kejt
Biszkopt z musem truskawkowym 178

Pyszność nad pysznościami. A jako, że w chwili obecnej nawet nasza zamrażarka została obżarta z truskawek, pora przypomnieć sobie moje ukochane, gorące lato i pyszny biszkopt przekładany kremem i musem z truskaweczek. Orzeźwiający, słodki, ale z kwaskowatą nutką z owoców. Na niedzielę dla gości jak i na co dzień dla domowych łasuchów. Składniki: (23 cm) BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki(...)tortowej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształu KREM: 2 tabliczki czekolady (u mnie jedna gorzka a jedna mleczna) 330 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone  MUS: 300 g truskawek (świeże lub rozmrożone) 3 galaretki truskawkowe Przygotowanie:  Białka oddzielić od żółtek, ubić bardzo dokładnie ze szczyptą soli. Do piany dodawać stopniowo cukier, a kiedy piana stanie

Cakes By Kejt

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję