Truskawki, truskawki....korzystajmy. Dzisiaj zrobiłam sernik na zimno na serkach homogenizowanych z musem truskawkowym. Składniki: Spód 140 g ciastek kruchych 70 g masła Warstwa serowa: 800 g serków homogenizowanych waniliowych 4 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 500 g truskawek 3/4 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Masło roztopić, wlać
O kuchni z uczuciemfeta Sposób przygotowania Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy. W czasie makaron się gotuje myjemy truskawki i odszypułkowujemy. Połowę miksujemy z listkami Bazyli i miodem na gładki mus. Druga połowę kroimy na 2 lub 4 części w zależności od wielkości owoców. Makaron wykładamy na talerze. Polewamy musem truskawkowym. Fetę kroimy w plastry i układamy na środku talerza. Dodajemy
Pyry na Gaztemu biszkopty i truskawki zostaną przy dnie i nie będa pływać po powierzchni. Następnie wylać resztę jogurtowej masy i ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Resztę truskawek zmiksować na mus, dodać tężejącą galaretkę. Truskawkowy mus wylać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki na kilka godzin aby masy dobrze stężały
Monia miesza i gotujelikierem kokosowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasteczkowy spód i ponownie wstawić do lodówki. Truskawkowe ,,ptasie mleczko": Galaretkę przygotować przy użyciu jednej szklanki wody. Truskawki zblendować na mus dodając sok z cytryny. Białka ubić wraz z cukrem na sztywną pianę. Jogurt połączyć z tężejącą galaretką i musem. Do powstałej masy dodawać stopniowo po łyżce ubitej piany. Gotową wylać
Kuchnia Elliepierwszy raz robiłam zebrę (nawet takiej babki-zebry nigdy nie piekłam). Zdziwienie i podziw w oczach męża - bezcene ;) A do tego ten smak - delikatny, lekko chałwowy, z cudownym musem z białej czekolady i namoczonymi w likierze wiśniami. Bardzo polecam :) SKŁADNIKI: (na tortownicę 21 cm) 500 g twarogu sernikowego 2,5 łyżki żelatyny 50 ml wrzątku 1 szkl śmietany(...)łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 20 dag chałwy 2 łyżki czekolady w proszku lub kakao słodkiego typu Puchatek Mus z białej czekolady 2/3 tabliczki białej czekolady 2/3 szkl śmietany 30% 1 łyżka śnieżki (suchego proszku) Dodatkowo: wiśnie suszone namoczone w likierze wiśniowym (można pominąć) 1. Żelatynę dokładnie rozpuścić we wrzątku - nie może być
Kto ugości moich gości?chcesz możesz jogurt posłodzić. Włóż do lodówki na kilka godzin lub na noc, jeśli chcesz zjeść pudding na śniadanie. Po kilku godzinach bądź następnego dnia zmiksuj maliny na mus. Posłodź według uznania. Mus przełóż na pudding i udekoruj miętą. Smacznego
Ze smakiem i z pasjąmałym i tym dużym, życzę uśmiechu, szczęścia i spełnienia marzeń... SKŁADNIKI: ciasto 140 g mąki pszennej 75 g masła 1 żółtko 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka śmietany mus czekoladowy 250 g mascarpone 100 g gorzkiej czekolady ze skórką pomarańczową (lub bez) krem 250 g mascarpone 330 ml śmietanki 30 % 3-4 łyżki cukru pudru truskawki świeża mięta(...)niej serek mascarpone i wymieszać na gładką masę. Wyłożyć na przestudzony spód. Śmietankę ubić na sztywno razem z cukrem pudrem. Stopniowo wmieszać w nią mascarpone. Wyłożyć delikatnie na czekoladowy mus. Na wierzchu ułożyć pokrojone truskawki i udekorować świeżą miętą. Najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu
Kuchnia w opałachwszystkim dobrze wpływa na nasz układ trawienny i jest lekkostrawna, dzięki czemu warto podawać ją dzieciom. A zwłaszcza w formie takiego deseru. W roli głównej smak truskawek i wanilii, mus nie jest za słodki, ale zdecydowanie sycący, dzięki czemu należy poważnie rozważyć przygotowanie go na śniadanie. Składniki: 8 łyżek kaszy jaglanej 6 sztuk daktyli 2 czubate łyżki gęstego mleka(...)oraz mlekiem kokosowym i ponownie miksuj do uzyskania gładkiej masy. Przełóż do pucharków lub kieliszków, ozdób kawałkami truskawek i płatkami migdałowymi. Zajadaj na ciepło lub, jeżeli wolisz, poczekaj, aż mus ostygnie i nieco stężeje. 2 porcje
Roślinna - blog wegańskimniejsze części. Truskawki wsypać do blendera (kilka sztuk odłożyć na bok i pozostawić do dekoracji), dodać cukier puder i całość zblendować. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywną pianę. Do musu truskawkowego wlać rozpuszczoną żelatynę. Całość za pomocą łyżki wymieszać. Do ubitej śmietany powoli wlewać mus truskawkowy z żelatyną. Całość połączyć ze sobą, najlepiej mieszać na najniższych obrotach miksera. Przygotowaną
Ugotowaćprawie klasyczne również ;) Kiedy naszła mnie ostatnio ochota na sernik postanowiłam trochę pokombinować i stworzyć ciasto będące połączeniem moich ulubionych elementów z innych. Tak powstał przepis na sernik z musem truskawkowym. Spód przygotowałam z zbożowych herbatników przez co oszczędziłam sobie pracy związanej z zagniataniem ciasta. Masa serowa taka jak lubię najbardziej - delikatna i kremowa, dzięki połączeniu twarogu z serem mascarpone(...)Koniecznie bez rodzynek, których nie znoszę. A jako wisienka na torcie - pyszny, gęsty mus z mrożonych truskawek. Sernikowi co prawda trzeba poświęcić nieco uwagi ale nakład pracy jest niewspółmiernie niski w stosunku do perfekcyjnego efektu końcowego
Milion Smakówkawał ciacha z obłędnie słodkim kremem. Niemniej, od czasu do czasu, każdy z nas z przyjemnością sięga po kawałek tortu. Oczywiście, preferencje są różne - krem maślany, śmietanowy, a może mus czekoladowy lub owocowy? Lekki biszkopt lub jakaś cięższa baza, albo dla odmiany beza. Owoce, karmel, orzechy - możliwości dodatków są nieograniczone. Każdy, nawet największy wybredziuch, znajdzie coś dla siebie(...)suchych, wymieszać tylko do połączenia składników. Masę przelać do formy wyłożonej papilotkami. Piec w 180 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić. Truskawki zmiksować blenderem na gładką masę. Mus razem z cukrem i wodą umieścić w garnuszku, podgrzewać, aż syrop osiągnie temperaturę 115 st. C. Białka ubić prawie na sztywno, powoli wlewać gorący syrop. Ubijać kolejne 10 minut
Pożeraczka, czyli raz adobrzenatki pietruszki 4 jabłka truskawki Obrać jabłko, pokroić na małe kawałki, wymyć pietruszkę i włożyc do blendera z 2 łyżkami miodu i sokiem z połowy cytryny. Zmiksować na gładko. Mus zielony gotowy! Truskawki, sok z połowy cytryny, 2 łyżki miodu również potraktować blenderem na gładką masę. Przetrzeć przez sitko , by pozbyc się pestek. Lać najpierw zielone, następnię czerwone. Udekorować listkami
Z Kuchni Do KuchniBlueberry Corner by "jagodzianka" Deser zrobiłam na prośbę mojego syna, na jego urodziny. Aby wykonać mus użyłam niecałe 2 tabliczki czekolady gorzkiej, 3 i … Przeczytaj cały artykuł Post Mus potrójnie czekoladowy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerbardzo tego chcesz - znajdą. Klient nasz pan , nieprawdaż...? Oprócz zwiedzenia magazynów nakarmiono nas największymi bułkami, jakie w życiu widziałam, a także częstowano słodkościami. Był więc mus z białej czekolady - najdelikatniejszy, jaki jadłam (obiecano nam przepisy, więc podzielę się z Wami niebawem); udekorowany był lśniącą polewą i welwetową chmurką (jak na własne potrzeby nazwałam ten typ dekoracji). Kolorowy sprej na bazie(...)wyjątek - być może więc już niedługo ugoszczę taki sprej w domu. Były też całuski, ale z niespodzianką. W polewie z obłędnie słodkiej białej czekolady krył się bowiem dość kwaśny mus malinowy. Pyszności! Jedliśmy również czekoladki - największe wrażenie zrobiły na mnie te białe w kropeczki, szczególnie, że skorupka była niesamowicie cienka! To już naprawdę wyższa szkoła jazdy , jak mawia Tatuś. Były
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszarlotkę. Serdecznie dziękuje za zaproszenie! Świetna akcja :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka, 125 g masła, 4 łyżki cukru Składniki na mus jabłkowy: 1,5 kg jabłek, cukier do smaku - u mnie 3 łyżki 2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: 100 ml mleka, 2 łyżki bułki tartej Składniki na ciasto połączyć i zagnieść(...)pieczenia, boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Większą część ciasta wyłożyć spód i boki tortownicy - do wysokości ok. 4 - 4,5 cm.Włożyć do lodówki na czas powstawania musu jabłkowego. Pozostałą część ciasta należy połączyć z mlekiem i dobrze rozdrobnić widelcem. Ciasto ma mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego - nie może mieć grudek. Odstawić. Jabłka umyć, obrać i pokroić
Plate of Joy