mus - 6353 przepisów (strona:177/424)

Słodka przekąska dla łasuchów--- Dolce delizia per i buongustai 139

Miękką marchewkę przestudzić i zmiksować .Zmiksowana zasypac cukrem i dodac skórkę z dwoch cytryn.Z cytryn wycisnąć sok i dodac go do marchwi.Sok z pomarańczy i zmielone migdały dodać do musu..Dodac whisky.Gotować na wolnym ogniu ok.20 minut ,mieszając od czasu do czasu.Tak przygotowany mus  rozsmarowujemy na papierze do pieczenia i suszymy na słońcu,lub w piekarniku

w mojej kuchni
Fałszywe foie gras ---- False foie gras ricetta 138

blendera i zmiksować. Przełożyć masę do żaroodpornych naczynek  Piec w kąpieli wodnej w pod przykryciem z folii aluminiowej około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 150°C. Wystudzić mus w temperaturze pokojowe, a następnie wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować gelee. Zmiksować ogórki i odcedzić sok. 100 ml soku wymieszać z żelatyną i rozpuścić w mikrofali. Do reszty(...)peso dei vasi resistenti al calore cuocere in un bagno d'acqua , coperto con un foglio di alluminio per circa 30 minuti in un forno preriscaldato a 150 ° C. Mus lasciate temperatura ambiente freddo , poi in frigorifero . A questo punto , preparare gelee . Mescolare il cetriolo e drenare il succo . 100 ml di succo di mescolano e si dissolvono la gelatina

w mojej kuchni
Tarta kremowo-truskawkowa z czekoladą 132

szklanki truskawek 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny lub śmietan fix płatki czekolady do ozdoby. Żelatynę rozpuszczamy w dwóch łyżkach wody. Czekamy aż napęcznieje. Truskawki myjemy, miksujemy na mus, dodajemy cukier. Odkładamy 2 łyżki musu do ozdoby. Dodajemy serek homogenizowany, żelatynę lub śmietan fix. miksujemy około minuty. Nadzienie jest gotowe. Napełniamy nim tartę i wkładamy na pół godziny

Humanistka w kuchni
Mus kawowy 200

śmietany 30%  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Studzimy. Serek ubijamy z cukrem pudrem na gładką masę. Dodajemy kawę i czekoladę. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy. Mus wkładamy do pucharków najlepiej na całą noc.  Zajadamy

Humanistka w kuchni
Mus czekoladowy z awokado i bakaliami 210

Taki mus , odkąd go odkryłam, jadam od czasu do czasu jak akurat mam dojrzałe awokado i ochotę na słodkie. Do tej pory robiłam bez dodatków, teraz dodaję bakalie i jest to jeszcze lepsza opcja niż mus czysty. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Deser czekoladowo - owocowy z kaszą jaglaną :) 144

następnie dodajemy miód i odstawiamy do ostygnięcia. Awokado obieramy, banana dzielimy na mniejsze części , wrzucamy do blendera dodajemy kakao i blendujemy na gładką masę.  Truskawki blendujemy na gładki mus. Następnie układamy warstwy z podanych składników w szklance : kasza, krem czekoladowy, jogurt , mus truskawkowy itd.  Możemy jeszcze z wierzchu przyozdobić kawałkami banana. Smacznego! K ;) * przepis znalazłam na blogu zdrowo

Cukier&Puder
PANNA COTTA I SYCYLIJSKIE POMARAŃCZE 152

wymaga dużego nakładu pracy, co staje się jego kolejnym plusem. Możemy go przygotować w pucharkach, lub foremkach inwencja twórcza jest dowolna. Należy tylko pamiętać, aby podać go z musem, z ulubionych owoców, co nada mu odpowiedniego charakteru. SKŁADNIKI:   250 ml śmietanki 30 % 250 ml mleka 60 g drobnego cukru 1 laska wanilii 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki gorącej wody(...)masa będzie lekko tężeć, wymieszać ją ponownie (pozwoli to ziarenkom wanilii, równomiernie się w deserze rozłożyć) i rozlać do foremek. Schłodzić 4 godziny (lub dłużej) w lodówce. Podawać z musem z ulubionych owoców

Kuchnia w opałach
Pyszne drożdżowce - czyli znów dwa w jednym 179

jabłuszkiem Drożdżowa rolada jagodowa Składniki: kg mąki 80 g drożdży 2 kubki mleka 2 żółtka 3 jajka 5 łyżek cukru odrobina kurkumy cukier waniliowy 100 g margaryny (stopionej) słoiczek musu jabłkowego 1/2 małego słoiczka dżemu jagodowego Wykonanie: Drożdże rozdrabniamy do pojemniczka i dodajemy kubek letniego mleka oraz 2 łyżki cukru. Mieszamy odkładnie i odstawiamy na 15-20 minut, aby podwoiły(...)wyrośnięcia.  Ciasto dzielimy na dwie części, przy czym ta na bułeczki może być większa. Tą większą cześć bierzemy w obroty :), odrywamy po kawałku i delikatnie rozpłaszczamy, nadziewamy łyżeczką musu jabłkowego i dokładnie zlepiamy. Tworząc kulki. Układamy na blachę wysmarowaną lekko olejem. Odstawiamy do wyrośnięcia, ja odstawiam na ok.30 minut. Część ciasta mniejszą rozwałkowujemy na prostokąt i smarujemy dżemem. Następnie

Moje pyszne gotowanie
Pasztet z kaczki i wątróbki drobiowej ze śliwką 259

pojemnika blendera wkładamy ugotowane i pozbawione kości mięso kaczki oraz usmażoną wątróbkę z cebulką i gruszką. Dodajemy dwa żółtka, sól oraz pieprz i blenderujemy całość na gładki mus. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i powoli, stopniowo dodajemy do musu. Taką puszystą masę przekładamy do keksówki  ( o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Najpierw 2/3 przygotowanej

Mango Papaja
Sernik z bananami light 422

Następnie zmniejszamy temp. Do 50 stopni, włączamy termoobieg i zostawiamy sernik na godzinę w piekarniku. Po wystygnięciu wstawiamy do lodówki na całą noc. Ja dodatkowo ozdobiłam go musem z poziomek. Mrożone poziomki zmiksowałam (ok. 30 dag) dodałam 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzącej wody, wymieszałam i gdy mus zaczął tężeć przełożyłam na powierzchnię sernika, wyrównałam i ponownie wstawiłam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
GALARETKA Z OWOCAMI W CZEKOLADZIE 105

foremkach do lodu. Będą równie smaczne, choć bardziej pracochłonne i wymagające od Was więcej cierpliwości. Ale warto :) SKŁADNIKI: 150 g gorzkiej czekolady 1 galaretka (u mnie pomarańczowa) 1/2 szkl musu owocowego (u mnie zblendowane maliny, borówki i nektarynka) A jak to zrobić: Galaretkę rozpuścić w 1 1/2 szkl gorącej, ale nie wrzącej wody. Odstawić aby lekko stężała. Czekoladę roztopić(...)dokładnie wysmarować wewnątrz czekoladą, odstawić na 5 minut do lodówki. Jeśli patrząc pod światło zauważymy "prześwity", nałożyć jeszcze jedną warstwę czekolady i znów chwilę schłodzić. Nałożyć na dno warstwę musu owocowego i przykryć go tężejącą galaretką, pozostawiając około 2 milimetry do końca formy. Odstawić do lodówki. Gdy galaretka dobrze stężeje, zalać całość czekoladą i dokładnie wyrównać z brzegiem formy. Odstawić

Kuchnia w opałach
Deser z musem truskawkowym 334

Lekko cytrynowy deser z serka mascarpone z musem z truskawek. Chłodny i orzeźwiający. 250 g sera mascarpone 0,5 szklanki śmietany 18% 2 łyżeczki żelatyny 0,5 szklanki wody 5 łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody(...)żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami cukru. Dodać pozostałą część wody z rozpuszczoną żelatyną. Powstały mus wylać na serek i ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin

Bullio
Cool smoothie 232

truskawkowego banan 2 kiwi 4 łyżki musli owsianego słonecznik do posypania Jogurt zblendowałam z plastrami banana. Przelałam do 1/2 wysokości szklanek. Osobno zblendowałam obrane i pokrojone kiwi. Na truskawkowy mus kolejno, posypałam musli owsiane. Wylałam mus z kiwi. Posypałam ziarna słonecznika. Do spożycia od razu. Lub po schłodzeniu. Podzielę się. Nie będę taka

bastalena
Poranna rozgrzewka 213

spożywamy od 30 minut do 60 minut po obudzeniu.               Poniżej moja propozycja na poranną rozgrzewkę ciała i zmysłów.  Kasza jaglana z musem owocowym + gorąca czekolada Kasza:  pół szklanki kaszy jaglanej; 375 ml mleka; szczypta cynamonu; centymetrowy pasek świeżego imbiru (starty); 10 g orzechów włoskich;  10 g żurawiny. Mus owocowy

Życie na widelcu
Ciasto brzoskwiniowe warstwowe 413

Bardzo smaczne i lekkie ciasto. Nie jest trudne w wykonaniu, ale czasochłonne, bo galaretka, serek i mus brzoskwiniowy muszą stężeć. SKŁADNIKI NA BISZKOPT 4 jajka 120 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 120 g mąki tortowej 2 łyżki wody  NA GALARETKĘ Z BRZOSKWINIAMI około 1/2 słoika dżemu brzoskwiniowego 2 galaretki brzoskwiniowe 1 duża puszka brzoskwiń NA KOLOROWE WARSTWY(...)drugiej puszki. Wszystko zblendować razem. Z odsączonego z brzoskwiń soku przygotować galaretkę. Ostudzić i dodać ją do masy owocowej. Uruchomić blender i uzyskaną masę włożyć do lodówki. Tężejący mus brzoskwiniowy nałożyć na warstwę z serka. Dekoracja: Rurki wraz z migdałami zmielić na proszek w blenderze lub maszynce. Posypać górę ciasta. Na każde ukrojone ciasto można położyć kawałek rurki

Passions hobbies life