mus - 6353 przepisów (strona:151/424)

Sernik śliwkowy 175

zdecydoanie sernik! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 2 opakowania cukru wanilinowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% Mus śliwkowy • 1 szklanka wydrylowanych śliwek • 3 łyżki cukru Wykonanie: Sernik • Sery delikatnie zmiksować z mlekiem skondensowanym, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały(...)serowej i wymieszać dokładnie. • Wlać masę serową do tortownicy wyłożonej na dnie folią aluminiową wypuszczoną na zewnątrz. • Na powierzchnę sera nakładać po łyżce mus sliwkowo-serowy, po czym przemieszać delikatnie całość łyżką. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C

To co kocham
Sos żurawinowy w słoiku 131

Żurawina w postaci zmiksowaneo musu na bazie czerwonego wina to idealne rozwiązanie smakowe. Taki mus pasuje do pieczonego łososia, pieczonego schabu oraz serów kozich, pleśniowych czy oscypków. Gładka konsystencja żurawiny może być również bazą do innych sosów. Dla mnie najlepszy ze wszystkich sosów. Składniki: • 1 kg żurawiny • 2 szklanki słodkiego wina czerwonego

To co kocham
Dżem z jabłek i brzoskwiń z rodzynkami 147

aromatyczny dżemik na bazie jabłek i brzoskwiń z eleganckim akcentem rodzynkowym. Ja użyłam greckich rodzynek koryntek, są one malutkie, ciemne i bardzo słodkie. Ten dżemiko-mus jest idealny do naleśników, a także na słodką kanapkę. Składniki: • 1 kg jabłek po obraniu ze skórki i z gniazd nasiennych(...)koryntki Wykonanie: • Pokrojone jabłka i brzoskwinie zasypać cukrem i dusić aż zmiękną. • Gdy są już miękkie, należy zmiksować je dodając sok z cytryny. • Do musu dodać rodzynki i zagotować. • Gorący dżem przekładać do słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić i pod kocyk

To co kocham
Przepyszne i zdrowe crumble jabłkowe :) 171

Crumble robiłam po raz pierwszy. Jest to pyszny deser, który pod chrupiącą kruszonką skrywa przepyszny mus owocowy. Poniższy przepis stworzyłam ze zdrowych produktów, dodatkowo całość jest wegańska i bezglutenowa (jeśli użyjesz bezglutenowych płatków owsianych). Chrupiącą część tworzy owies wymieszany z orzechami. Mus owocowy to prażone jabłka połączone z korzennymi przyprawami i suszonymi owocami. Całość jest przepyszna! Idealna na jesienno-zimowe

Zdrowie na języku :P
Placki ziemniaczane dwudniowe 127

Wykonanie ich jest proste i mało pracochłonne, ale... Wymaga czasu :) To pyszne połączenie racuchów z plackami ziemniaczanymi, podane na słodko z musem jabłkowym smakuje wybornie! Opłaca się zaczekać :) Składniki: 2 ziemniaki 11/2 dag drożdży ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 1 szklanka mąki 2 łyżki stopionego tłuszczu 1 łyżka gorącej wody szczypta soli cukier do smaku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Ziemniaki(...)jajko, wlać tłuszcz i rozpuszczoną w jednej łyżce gorącej wody sodę. Dokładnie wymieszać, formować placki i smażyć powoli na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni na rumiano, często przewracając. Podawać z musem jabłkowym

Tradycyjna Kuchnia
Sernik daktylowo - waniliowy z musem żurawinowym ( bez pieczenia) 193

poczekać. Spód to połączenie pełnoziarnistych maślanych herbatników szczypty cynamonu oraz niewielkiej ilości masła. Masa w dwóch znakomicie współgrających ze sobą smakach waniliowym i daktylowym. Całość dopełnia lekki i puszysty mus żurawinowy. Ważny jest również akcent estetyczny tak więc do mojej zimowej dekoracji użyłam Maczku Mango z serii Decorada Delecty, oraz płatków śniegu które kupiłam w ubiegłym roku. Nie wyobrażam sobie(...)sera białego co najmniej dwukrotnie zmielonego 3 czubate łyżki pasty daktylowej  2 łyżki ciemnego cukru trzcinowego Muscovado 125 g jogurtu greckiego 3 łyżeczki żelatyny na 60 ml wody Mus żurawinowy :  40 g konfitury żurawinowej  330 ml śmietanki kremówki 30 % Dekoracja : Maczek o smaku Mango z serii Decorada Delecta cukrowe pastylki płatki śniegu  złote perełki Wykonanie

vaniliowoczekoladowa
Koko Yogo - zdrowe desery bezmleczne - moja opinia + kilka inspiracji 166

nasiona CHIA BIO 10%, glukoza BIO, skrobia, substancja zageszczajaca: agar, żywe kultury bakterii. - Deser Koko Yogo z dodatkiem Mango Bio - 160g Skład: woda, wiorki kokosowe BIO 27%, mus z mango BIO 8% (mango, koncentrat soku z agawy, pektyna jabłkowa, sok cytrynowy, regulator kwasowosci: cytrynian wapnia), glukoza BIO, skrobia, substancja zgeszczajaca: agar, żywe kultury bakterii. - Deser Yagły Yogo o smaku naturalnym(...)kasza jaglana Bio 33%, mleko kokosowe BIO 30%, syrop z agawy Bio, glukoza Bio, substancje zagęszczające: skrobia kukurydziana, pektyna, wanilia w proszku BIO, żywe kultury bakterii.   - Koko Yogo Mus mango Bio - 160g Skład: puree z mango (80%) BIO, woda, syrop z agawy BIO, substancja żelująca: pektyna, glukoza BIO, sok cytrynowy BIO. - Koko Yogo Mleko kokosowe Bio - 500 ml Skład

Di gotuje
Znane firmy w biedronkowych markach 219

Biedronka, lidl, netto, tesco czy polomarket to miejsca gdzie dziś kupuje ponad 50% ludzi w Polsce, rzeczywistość jest diametralnie inna niż powiedzmy 20 lat temu gdzie

Kuchnia PROzdrowotna
Burger CAMEMBERT 271

Nie zawsze ser musi być dodatkiem!, popularny camembert dostępny niemal wszędzie to doskonały materiał na obiadowego burgera. Obowiązkowo z ziołami i warzywami. W tym wypadku listki

Kuchnia PROzdrowotna
Maślane rogaliki 1557

cukru+ 1 łyżeczka do rozczynu ½ łyżeczki pasty waniliowej 2 jajka 90 g masła ½ łyżeczki soli Nadzienie: 150 g serka kremowego-takiego do smarowania pieczywa 1 łyżka musu z pomarańczy lub dżemu pomarańczowego 1 łyżeczka cukru jajko do posmarowania cukier puder do oprószenia Jak wykonać ? Ciasto:  Mleko podgrzać aby było ciepłe, odlać ½ szklanki i wkruszyć drożdże oprószyć łyżeczką mąki odstawić(...)ciepłe masło i zaczyn, wyrobić dokładnie ciasto ręką, oprószyć łyżką mąki przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 40 minut w ciepłe miejsce. Nadzienie:  Twarożek rozetrzeć z cukrem i musem pomarańczowym na pastę. Wyrośnięte ciasto zagnieść ponownie podzielić na 4 części, każdą część rozwałkować cienko około 3 milimetry na koło i radełkiem do pizzy podzielić na trójkąty.  Na każdym

Wanilia i Kardamon
Kostka rosołowa bez glutaminianu sodu 227

Dziś podsunę Wam pomysł na domowe kostki rosołowe, które skutecznie zastąpią te chemiczne ze sklepu. Znane wszystkim kostki rosołowe ze sklepu to koncentrat tłuszczów drobiowych lub

Kuchnia PROzdrowotna
Ekologiczne desery kokosowe - wegańskie :) 170

węglowodany:  8,7 g białko:  1,2 g DESER KOKOSOWY Z MANGO  woda  *  wiórki kokosowe (27%)  *  mus z mango (8%) - mango, koncentrat soku z agawy, pektyna jabłkowa, sok cytrynowy, regulator kwasowości: cytrynian wapnia) *  glukoza  *  skrobia  *  substancja zagęszczająca: agar  *  żywe kultury bakterii Po ściągnięciu wieczka ciężko(...)byłoby się domyślić, że jest to deser z jakimś dodatkiem. Jedynie malutkie żółte plamki znajdujące się gdzie nie gdzie na powierzchni deseru zdradziłyby obecność owocu. Mus mango, o którym mowa skrywa się bowiem na samym spodzie opakowania. Nie jest go jakoś dużo, ale na pewno daje o sobie znać. Smakuje bardzo naturalnie. A w połączeniu z kokosowym deserem daje bajecznie

Zdrowie na języku :P
ROGALIKI Z 3 SKŁADNIKÓW Z MUSEM GRUSZKOWO JABŁKOWYM 108

SKŁADNIKI: Ciasto 3 szklanki mąki pszennej tortowej 250 ml Śmietany 18% 250 g masła 1łyżka cukru trzcinowego Mus gruszkowo jabłkowy 3 jabłka 3 gruszki 100 ml wody 3 łyżki cynamonu 1łyżka cukru o smaku wanili 2 łyżki cukru trzcinowego PRZYGOTOWANIE:  Mąke wsypuję do dużej mąki dodaję posiekane zimne masło oraz śmietanę. Ja dodałam jeszcze łyżkę cukru trzcinowego. Wszystko dokładnie(...)owoce nie przywarły do dna. Dodaję cynamon. Całość mieszam co jakiś czas. Duszę ok 15min aż owoce będą miękkie a sok wyparuje. Odstawiam z palnika i jeszcze energicznie mieszam. Mus który powstał musi być zimny. Ciasto rozwałkowuję na ok 5mm grubosci. Z ciasta formuje koło i wycinam trójkąty. Na każdy nakładamy farsz za pomocą małej łyżeczki. Rogaliki zwijamy. Na blachę

Gotowanie Patki
Koktajl z musem z dyni 185

czasie dynia dominuje  w naszym menu. Była w pierogach, muffinach i zupach....jestem wprost dyniożercą. I na pewno to nie ostatni eksperyment  tym warzywem Składniki: 140 g musu z pieczonej dyni 250 g jogurtu naturalnego 1 szklanka wody 2 obrane jabłka 250 mango 1 banan Banana, jabłko, mango pokroić. Owoce wrzucić do blendera wraz musem z dyni

Delicious Titbits
Dyniowe tiramisu 163

miksowania dodajemy puree z dyni oraz przyprawy. Miksujemy do połączenia składników, kosztujemy i w razie konieczności doprawiamy. Biszkopty kruszymy i polewamy kawą. Układamy w słoiku biszkopty, na to warstwę musu dyniowego, ponownie biszkopty i mus. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i nakładamy na wierzch pucharków. Desery umieszczamy w lodówce. Najlepiej smakują po kilku godzinach, kiedy smaki się przejdą. Tuż

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania