posypane startym parmezanem i mozzarellą. Ale żeby już nie przedłużać zapraszam po przepis ! Składniki: SPÓD: 300 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 120 g zblendowanych na mus kurek wymieszanych z 1 łyżeczką oliwy 2 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżeczka soli 100 ml mleka 1 jajko FARSZ: 1 połowa fileta z kurczaka 1 połowa czerwonej papryki(...)kurek całych odgotowanych wcześniej kurek 1-2 łyżki sosu do pizzy (przepis znajdziecie TUTAJ ) zioła prowansalskie Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, dodajemy jajko, zblendowane na mus kurki, oliwę, sól i odrobinę mleka. Zagniatamy na gładką jednolitą masę. Jeśli jest jeszcze suche ciasto nie lepi się to dolewamy stopniowo mleko, by ciasto nie przywierało do palców. Rozwałkowujemy
Gotuj z Mąkąmiędzyczasie 1/3 porcji malin oczyszczamy i blendujemy. Następnie w rondelku na małym ogniu rozpuszczamy żelatynę i po lekkim schłodzeniu wlewamy do zblendowanych malin. Tak przygotowany mus wlewamy do kubeczka i odstawiamy do lodówki na około 1-2 godziny. Jogurt grecki blendujemy z następną 1/3 części malin oraz cukrem/słodzikiem. Tak przygotowaną masę wlewamy na zastygły(...)mus i ponownie wkładamy do lodówki. Pozostałą część malin blendujemy i polewamy deser tuż przed podaniem. Uwierzcie mi, że deser jest na prawdę pyszny a jednocześnie lekki. Dodatkowo bardzo letnio i elegancko wygląda. Spróbujcie koniecznie! Smacznego
Health-Fit-Lifemleka (może być roślinne) 1/2 szklanki mąki mgdałowej/płatków migdałowych/obranych migdałów 2-3 łyżki cukru trzcinowego 1/3 szklanki mąki pszennej szczypta sody szczypta soli olej do smażenia Mus z awokado Przygotowanie: Kaszę wypłukać na sitku, aż będzie leciała przezroczysta woda, następnie przelać wrzątkiem, przełożyc do blendera, dodać mleko i miksować około 5 minut. Dodać resztę składników i ponownie(...)zmiksować. Olej rozgrzać na patelni i kłaść łyżką niewielkie placki, smażyć na złoty kolor. Podawać z musem z awokado lub ulubioną konfiturą. SMACZNEGO
Malinowo w kuchnisię w mleku kilka godzin, ale nawet jeśli odstawimy je na kilkanaście minut i potem użyjemy blendera, też wychodzi coś pysznego. Jedynie konsystencja jest mniej zawiesista, więc przy dodawaniu musu z owoców, część musu podtopi się, co mi osobiście nie przeszkadza, ale dla wizualnych wrażliwców może robić różnicę Ja użyłam mleka migdałowego, ale możecie użyć dowolnego, Waszego ulubionego mleka
Mieszam w Garnkupapryką Ogórki małosolne w plasterkach Ogórki małosolne z koperkiem HIT! Ogórki małosolne z czarnuszką Ogórki małosolne z ognistą przyprawą Dzisiaj znalazłam poza morelami śliwki, papierówki i banany. Zrobiłam mus owocowy, który możecie przygotować dla najmłodszych, bez żadnych niezdrowych dodatków, samo zdrowie. Lepsza wersja słoiczkowych deserków dostępnych w sklepie. Dla wzbogacenia smaku i podkreślenia, że przepis jest fit, dodałam popularne(...)się w ten owocowy miks lata. Zachęcam do korzystania z bogactwa owoców w lecie, bo jest w czym wybierać. Jeśli macie własne ogródki, gdzie obecnie rosną pomidory, jesteście szczęściarzami! Mus owocowy z kokosem i chia / 2 małe porcje Składniki: 1 banan 2 śliwki 2 morele 2 łyżeczki chia 2 łyżeczki wiórków kokosowych Przygotowanie: Banana obieramy ze skóry. Ze śliwek
Moja smaczna kuchniałyżeczka soku z cytryny Przygotowanie: truskawki przełożyć do blendera i poczekać trochę aż lekko się rozmrożą dodać do nich sok z cytryny i dokładnie zmiksować na mus - Thermomix czas 1 min / obr 4-5 śmietanę ubić - nie martwcie się jeśli nie wyjdzie Wam sztywna piana dodawać partiami do musu truskawkowego i delikatnie wymieszać - Thermomix czas 1 min (w międzyczasie
Gotowanie z pasjąmalin 2 łyżeczki cukru pudru mięta do dekoracji Maliny umyć, osuszyć, przełożyć do kielicha blendera (kilka sztuk zostawić do dekoracji!), wsypać cukier puder i zmiksować. Do pucharków nałożyć: pszenicę, mus malinowy, jogurt naturalny i ponownie mus malinowy. Wierzch deseru posypać pszenicą i udekorować świeżymi malinami oraz listkiem mięty
Ugotowaćsody oczyszczonej 2 płaskie łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki ziela angielskiego, mielonego szczypta soli 3 jajka 60 ml oleju kokosowego, roztopionego 130 g cukru brązowego 190 g puree z dyni / musu jabłkowego ok 230 g startego jabłka (2 średnie jabłka) Wykonanie: W misce mieszamy przesiane mąki, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, ziele angielskie i sól. W drugiej(...)Mąki bezglutenowe można zastąpić mąką pszenną pełnoziarnistą (200g). Muffiny z mąką bezglutenową nie wyrastają za bardzo, dlatego foremkę do muffinek można wypełnić po brzegi. Mus jabłkowy otrzymamy, miksując blenderem uprażone jabłka, takie jakie używamy do szarlotki. Każdy piekarnik piecze inaczej. Najpierw nagrzałam piekarnik do 190°C, a po włożeniu formy
Słodki Pomysłsól, pieprz do smaku Przygotowanie: Rzodkiewki i ogórki myjemy i osuszamy. Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy razem z rzodkiewkami na tarce o grubych oczkach. Miąższ arbuza blendujemy na mus i przelewamy do miski. Do musu arbuzowego dolewamy maślankę i koncentrat barszczu, mieszamy. Dodajemy starte rzodkiewki i ogórki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Chłodnik
słodkie i nie tylko historie kulinarneidealne do herbaty. Składniki Ciasto - 35 gram cukru kokosowego - 300 gram mąki jaglanej - 50 gram mąki owsianej - 125 ml mleka - 15 gram drożdży - 70 gram oleju kokosowego - 2 jajka Mus - 3 jabłka - cynamon Jabłka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wrzucamy do rondelka i prużymy. Na koniec dodajemy cynamon. Całość blendujemy na jednolitą masę. Wykonanie Do miseczki wkładamy pokruszone drożdże(...)zagniatamy tak by powstała jednolita masa. Odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 h. Po tym czasie urywamy po kawałku ciasta i delikatnie rozwałkujemy. Wycinamy trójkąty. Na każdym układamy odrobinę musu jabłkowego i zawijamy tworząc rogalik. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 18-20 minut. Rogaliki idealnie pasują polane gorzką czekoladą. Smacznego
Health-Fit-Lifetruskawek 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki masła migdałowego Primavika Dekoracja: kawałki świeżych truskawek płatki migdałowe Wykonanie: Truskawki myjemy, osuszamy na sitku, oczyszczamy z szypułek i blendujemy na gładki mus. Do musu z truskawek dodajemy jogurt grecki, cukier puder oraz masło migdałowe. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia składników. Podłużną formę do pieczenia (keksówkę) wykładamy folią spożywczą i wlewamy do niej
Kuchnia MagdaLenysobie mówię, po czym idę na ryneczek i takie piękne truskawki pysznią się na straganach że nie mogę nie kupić. Cały rok wszakże na nie czekałam. Tym razem mus truskawkowy, pysznie i szybko, polecam, deser idealny na letnie dni. Mus truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDaktyle kroimy na pół i dodajemy do nich tyle samo gorącej wody, co do ziarenek. Morele myjemy, pozbawiamy pestek i miksujemy na gładko. Nie dosładzamy, nawet jeśli mus wyjdzie nieco kwaśny. Rano blendujemy daktyle wraz z wodą na gładką masę. Dodajemy do nich jogurt oraz siemię lniane, które powinno mieć konsystencję galaretki. Mieszamy wszystko ze sobą, wlewamy(...)morelowy mus i wstawiamy do lodówki na minimum 30 min :) Smacznego
Kuchnia od dwojgaLatem często mam w lodówce zapas musu z rabarbaru, robię go w bardzo prosty sposób. wystarczy poddusić rabarbar z odrobiną wody, aż zmięknie, a następnie przestudzić i starannie zblendować. dodaję go później do koktajli, sosów sałatkowych, ciast, albo przerabiam na galaretkę i kisiel. Dzisiaj zrobiłam z nim proste smoothie zdodatkiem quinoy i banana. :) Składniki: 4 łyżki ugotowanej białej quinoy(...)łyżek musu z rabarbaru 1 banan 150 - 200 ml wody Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do blendera i starannie miksujemy. Najlepiej podawać schłodzone
Quinoa Raz!dekoracji) Wykonanie tradycyjne: Do miski wrzucić truskawki wraz z miodem i sokiem cytrynowym i zmiksować je blenderem na gładko (robić to na tyle długo, aż stworzy się truskawkowy mus). Dolać wodę i zblendować lub mocno wymieszać, by mus połączył się z wodą. Na dno szklanek nałożyć kilka kostek lodu, nalać lemoniady i udekorować z góry listkami mięty. Z podanej porcji
Mania Wypiekania