koniaku 1 duży banan 100 ml wina musującego półsłodkiego 80 ml wody mineralnej gazowanej plasterki banana świeży tymianek lód kruszony Wykonanie: Banana obieramy i blendujemy na gładki mus. Wino musujące mieszamy z wodą mineralną i musem bananowym. Koktajl wlewamy do szklanki wypełnionej kruszonym lodem. Na końcu wlewamy koniak. Dekorujemy plasterkami banana i świeżym tymiankiem
Kuchnia MagdaLenymlekiem (u mnie mleko kokosowe). Mieszamy i odstawiamy na około 15-20 min., aż płatki napęcznieją i zmiękną. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem na gładki mus. Figi myjemy i kroimy w ćwiartki. Gdy płatki gryczane będą miękkie dodajemy do nich mus bananowy, kakao oraz cynamon i całość mieszamy. Na wierzch układamy ćwiartki figi i posypujemy
Kuchnia MagdaLenymiksujemy przez kilka sekund. Przerywamy miksowanie, wlewamy kolejną 1/3 herbaty i miksujemy ponownie. Powtarzamy tę czynność, żeby dolać ostatnią porcję herbaty. Na koniec miksujemy wszystko przez 30 sekund. Wlewamy mus do przygotowanej miski lub pojedynczych miseczek. Wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Po tym czasie serwujemy mus czekoladowy posypany orzechami laskowymi. Wprowadzajcie slow life do Waszego życia. Wybierając
Poezja smakuMasa serowa: 1 kg sera białego (u mnie gotowy z wiaderka) 5 jaj 1/2 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 dojrzałe mango Mango obieramy i blendujemy na mus. Ser mieszamy z cukrem, mąką ziemniaczaną i musem z mango. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy tylko do połączenia składników. Masę serową wykładamy na ciasteczkowy spód i pieczmy
Cynamonowe szczęściepuder Galaretka jeżynowa: Jeżyny przekładam do garnka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję aż będą miękkie. Przecieram przez gęste sito. Żelatynę namaczam w 1/5 szklanki wody. Dodaję do musu jeżynowego i lekko podgrzewam aż się rozpuści, nie gotuję. Mus przelewam do szerokiej prostej szklanki, albo dzbanka. Wstawiam na noc do lodówki. Żeby galaretka nam wyszła że szklanki wkładam
wesoła kuchniaorkiszowej 20 g mąki kokosowej Cynamon, goździki Odrobina sody lub proszku do pieczenia Bakalie zalać wrzątkiem i odstawić na 10-15 minut Jabłko zmiksować z jajkami oraz jogurtem na mus Bakalie odsączyć z wody i zblendować na gładką masę, połączyć z musem jabłkowym Dodać mąki, sodę/pdp, oraz przyprawy Dokładnie wymieszaną masę rozlać do foremek na babeczki (ja używam
HealthyCreationssię ucieszy. SKŁADNIKI: ciasto: - 50 gr. oleju kokosowego - 500 gr. twarogu półtłustego - 3 jajka - 100 gr. cukru - 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady - 3 łyżki ciemnego kakao - 60 gr. maki samorosnącej mus truskawkowy: - 120 gr. truskawek - 1 łyżka cukru - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Do misy miksera wrzucamy 3 jajka, 100 gr. cukru, włączamy miksowanie i ubijamy na puszysto. Następnie dodajemy twaróg, olej(...)nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra-dół na drugim poziomie od dołu w 180* C około 50 minut. W tym czasie, kiedy nasz sernik się piecze robimy mus truskawkowy. Do garnka wrzucamy drobno pokrojone truskawki, cukier i gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Jak truskawki będą już bardzo miękkie, ściągamy z ognia i dodajemy żelatynę. Zostawiamy do ostudzenia
Rita creativesłodzę. Do połowy płatków dodaję nasiona chia i mieszam. Mango obrane miksuję blenderem, kawałek zostawiam do dekoracji. Jagody też miksuję. W słoiczki przekładam warstwami płatki z chia, na nie mus mango, znowu płatki, mus z jagód i na wierzchu kawałki mango.Posypuję płatkami suchymi
wesoła kuchniaśrodku zimy. Tak na przekór wszystkiemu, kolorowe, radosne, lekkie i na zimno. Aksamitna pianka na bazie jogurtu i śmietany, na dietetycznym spodzie daktylowo owsianym i do tego pyszny mus z mango. Nie tylko pysznie wygląda ale i cudnie się prezentuje. Spróbujcie koniecznie Spód: 1 szklanka daktyli 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżeczka kakao 2 kostki gorzkiej czekolady Daktyle zalewamy wrzątkiem(...)śmietany 30% 1 łyżka żelatyny Żelatynę rozpuszczam w podobny sposób jak do pianki. Mango obieram i blenduję. Zimną śmietankę ubijam na sztywno, a następnie ostrożnie mieszam z musem z mango i żelatyną. Wykładam na warstwę jogurtową i odstawiam do lodówki na kilka godzin. var widgetParams = "{ 'Id':'d271a61e-bfba-4e0c-9974-dac5390bee46','AffId':'14121'}"; var params=encodeURIComponent(JSON.stringify(widgetParams)); var link
Cynamonowe szczęście150g ciastek maszynkowych lub wielozbożowych Dodatkowo: listki mięty do dekoracji Wykonanie: 1. Ciastka przełożyć do blendera i zmiksować do postaci piasku. 2. Miąższ z mango zmiksować blenderem do postaci musu, dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. 3. Do 4 pucharków nakładać na przemian zmiksowane ciasteczka, jogurt naturalny, mus z mango. Wierzch deseru posypać sypkim ciasteczkiem i udekorować listkiem świeżej
Szalona Kuchnia Ewelinywytrawnych. Wystawne bankiety czy studenckie domówki - nieistotne! Zjeść trzeba tu i tu, a przy niewielkim nakładzie sił, także ta studencka balanga może okazać się kulinarną ucztą. Dlatego polecam poniższy mus czekoladowy. łatwy, efektowny i niebywale smakowity. Zajmuje maksymalnie 30 minut, choć prezentuje się znacznie lepiej. Spróbujcie sami! CZEKOLADOWY MUS Z MARAKUJĄ I POMARAŃCZĄ (4 porcje) 100 g gorzkiej czekolady
W kuchni Karmel-itkiJeżeli Wasz susz jest mało słodki koniecznie dodajcie do niego odrobinę miodu lub wcześniej zalanych wrzątkiem, zblendowanych daktyli. Zamiast mąki kokosowej możecie użyć mąki migdałowej. Składniki : 4 łyżki musu z suszu (zblendowanych owoców) 6 łyżek mąki kokosowej Kakao/Wiórki kokosowe do obtoczenia Przygotowanie : Mus mieszamy z mąką. Formujemy w rękach kulki. Obtaczamy w kakao lub wiórkach
CzarnawisienkaKiwi obierz i pokrój w plastry. Granat przekrój na pół i łyżeczką wydrąż z niego ziarna – potrzebnych będzie około 2 łyżek ziaren. Obierz dojrzałe mango i zblenduj na gładki mus. Wyjmij pudding z lodówki. Odbierz z niego 2 łyżki – w oddzielnej miseczce wymieszaj tę ilość z płaską łyżką kakao. Przygotuj 2 słoiki lub większe szklanki. Na dno każdego przełóż kakaową(...)wersję puddingu. Teraz poustawiaj plasterki kiwi przy brzegach słoików i delikatnie wypełnij środek kokosową wersją puddingu. Deser polej musem z mango, posyp ziarnami granatu i wiórkami kokosowymi. Podawaj schłodzony. Składniki 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 3 łyżki miodu lub 2 łyżki cukru kokosowego 4 łyżki nasion chia 1 dojrzałe, duże mango (ważne, żeby było miękkie) 1 dojrzałe kiwi ½ granatu
Eat me! Fit me!cebula 2 ząbki czosnku 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek 80 g śmietany kremówki 30% 3/4 szklanki bulionu starty parmezan (do posypania) sól pieprz Przygotowanie: ∗Aby zrobić mus z dyni należy dynię umyć, pokroić na kawałki i usunąć pestki razem z włóknistym środkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (skórą do dołu) i piec w piekarniku nagrzanym(...)przez około 40 minut, do miękkości. Im mniejsze kawałki, tym krócej pieczemy. Upieczoną dynię ostudzić, obrać ze skóry i zmiksować na mus. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Dołożyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i smażyć, aż się zrumienią. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę podsmażać. Dodać puree z dyni, bulion
Oryginalny smakmałe nasionka zamieszkuje ogromna ilość składników odżywczych : białka, błonnika czy kwasów tłuszczowych omega. Zalane wodą czy mlekiem powiększają swoją objętość kilkukrotnie. Pożywny pudding na mleczku kokosowym z egzotycznym musem z mango to propozycja na zdrowy deser lub pożywne i wartościowe drugie śniadanie. Wykonanie tego deseru jest banalnie proste a efekt bardzo smaczny! Składniki na 4 porcje: 1 puszka mleczka(...)nasionka zaczną przybierać galaretowatą konsystencję przelać po równo do 4 szklanych pucharków. Odstawić do lodówki. Mango obrać , pokroić na kawałki, przełożyć do miski i zmiksować blenderem na mus, wylać na wierzch puddingu, schładzać kilka godzin w lodówce lub zostawić na całą noc. Najlepiej robić go wieczorem wtedy na śniadanie jest idealny J Wpis powstał przy współpracy z marką KUCHNIE
Wanilia i Kardamon