wpasuję się w ta kategorię. A z klimatem świątecznym kojarzy mi się idealnie. KOSMETYK W tej kategorii ulubieńcem był zdecydowanie mleczny lakier do paznokci Bell. SKŁADNIK Grudzień to krokiety , pierogi i uszka. Bez kiszonej kapusty nie wyobrażam sobie świąt. Dlatego uznaję kapustę kiszoną za ulubieńca miesiąca grudnia. zdjęcia pochodzą z Google grafika
Magiczne Życie MartyStół uginał się pod ciężarem smakołyków, jakimi go zastawiono. Pierogi, kapusta, śledzie w kilku odsłonach, ryby smażone, pieczone, gotowane. Grzybów moc, krokietów sterta, a słodkości co nie miara. Można dostać oczopląsu! Tradycja co rok od lat wielu pielęgnowana w większości domów. Choinka błyszcząca, pachnąca lasem. Niegdyś jednak na stołach potraw ilość nieparzysta być musiała, a i ona od statusu społecznego
W kuchni Karmel-itkiwcześniej kupowałam ją tylko jako bazę na pyszny rosół. Ugotowana i mięciutka, z chrzanem jest bardzo smakowita. Można ją też po ugotowaniu zmielić i wykorzystać jako farsz do pierogów, krokietów, bułeczek .... Po warsztatach na temat wołowiny postanowiłam jednak zrobić łatę inaczej czyli udusić. Tak, żeby więcej smaku zostało w mięsie i sosie. A skoro postanowiłam to tak też się stało
Smaczna Pyzawyjaśnię czym się różnią żebyście mogli je sobie sami porównać i zastanowić się, które z nich zbieracie. Moje dania z opieńkami : - Krupnik z opieńkami - Sałatka z opieniek do słoików - Krokiety z opieńkami i jajkiem - Grzyby marynowane ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSzykujemy miskę z chłodną wodą, w której zmieszczą się arkusze papieru ryżowego namaczamy na 3s wykładamy na deskę, aby zmiękł i nakładamy 1-2 łyżki stołowe farszu. Zawijamy jak krokiety. Tak przygotowane sajgonki należy teraz usmażyć na rozgrzanym głębokim oleju ( należy być ostrożnym, aby farsz nie wydostał się na patelnię, bo zacznie się przypalać). Po usmażeniu wykładamy na ręcznik papierowy
Pudełko rozmaitościpory naleśniki w wersji "niesłodkiej" kojarzyły mi się głównie z ciężkimi, tłustymi, panierowanymi krokietami. Aż do dzisiaj! :) Delikatne, puszyste ciasto, co najważniejsze nie zbyt tłuste i dodatek mięsa mielonego z sosem pomidorowym i warzywami okazał się strzałem w 10 :) Zachęcam do spróbowania!:) Składniki: Naleśniki: 2 szklanki mleka 2% 2 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki masła łyżeczka
Czerwona PorzeczkaW nawale dzisiejszych zajęć, znalazłem chwilę aby wklepać przepis. Post, jak i danie jeszcze gorące. Tak, był totalny chaos, bo i ciasto jeszcze robiłem, a
R'n'G KitchenNaleśniki bez jajek to pyszne i elastyczne naleśniki, które doskonale nadają się również dla alergików. Przyznam, że nie raz miałam zamiar smażyć naleśniki i okazało się
Di gotujeMałdrzyki wywodzą się z regionalnej kuchni małopolskiej. Małdrzyki to bardzo łatwe i szybkie placuszki, których głównym składnikiem jest twaróg.
magiczna kuchnia KasiSkładniki: ( szklanka 250 ml, porcja na 8-10 sztuk) Naleśniki: Mąka pszenna 2 szklanki Woda 1 i 1/2 szklanki Mleko szklanka Jajko Sól
Kulinarne przygody5/5 - (1 vote) Ziemniaczane krokieciki z groszkiem, wege obiad Pyszne i łatwe w wykonaniu ziemniaczane krokieciki z groszkiem. Wspaniały obiad dla wegetarian lub pyszny dodatek do
Ogrodnik w podróżyPrzepis na przepyszne naleśniki według przepisu słynnego szefa Michel’a Roux. Dzięki dodaniu śmietanki naleśniki są bardzo delikatne, mięciutkie i bardzo smakowite. Z tego przepisu
Pani M - kuchnia smakowitaPaszteciki z kapustą i grzybami to kolejna wigilijna potrawa, którą po raz pierwszy robiłam w tamtym roku i wszystkim bardzo smakowało. Paszteciki najlepiej smakują jeszcze ciepłe
KuchniaWeDwoje.plDziś w krajach anglojęzycznych obchodzi się Shrove Tuesday, czyli Tłusty Wtorek. To taki odpowiednik naszego Tłustego Czwartku oznaczający ostatki - koniec karnawału. U nas zajadamy się
Kuchnia domowa Ani