mięso - 63110 przepisów (strona:2685/4208)

Pierogi z soczewica, calkiem jak z miesem :) 224

było. Coś jednak mi podpowiadało, że warto je przygotować. Robi się niezbyt trudno.  Farsz jest pełen smaku i przyznam szczerze, że niejeden mięsożerca by się nabrał.  Smakują mięsem :) żeby nie były zbyt suche podałam je z sosem jogurtowo-czosnkowym. Pierogi z soczewica ciasto: 2 i 1/4 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. oleju 1/3 szkl. gorącej wody

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z kaszy gryczanej z pieczoną marchwią, ciecierzycą i serem feta 162

uczelnię, wykorzystuję produkty, które zostały mi z obiadu. Tak zwykle kończą wszelkie kasze, makarony i ryże, których dziwnym trafem zawsze gotuję za dużo. Wtedy kilka warzyw, ulubiony ser lub mięso i fajny lunch jest gotowy. Tak było i tym razem. Nagotowałem kaszy gryczanej jak głupi, więc postanowiłem dorzucić do niej aromatyczną pieczoną marchew, trochę ciecierzycy, która została mi jeszcze

Food Square
Kotlet drobiowy z pieczarkami i serem 237

Gorące pieczarki doprawić solą i pieprzem. Piersi oczyścić, umyć i przekroić na pół. Pomiędzy dwoma kawałkami foli spożywczej, żeby nie pryskało po kuchni. Każdy kawałek lekko rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem. Panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.  Na wierzchu kotletów ułożyć pieczarki, posypać

Ala piecze i gotuje
Kokosowe roladki z figami 190

jajko - 1 szt mąka do obtaczania wiórki kokosowe do panierowania -  KRESTO tłuszcz do smażenia sól i pieprz Przygotowanie : Filet podwójny  przekroić na cztery kotlety, dobrze rozbić . Mięso oprószyć solą i pieprzem. Na każdym rozbitym filecie, ułożyć po 2 przekrojone suszony figi, zwinąć w roladki. Każdą roladkę obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować

Kuchnia Danusi
Prażonki – bardzo polskie ziemniaki duszone w piekarniku 341

typu A lub B, mało skrobiowe, zwarte. Takie, które utrzymają formę plastra i nie porozpadają się po upieczeniu. Ziemniaki przesiąkną smakiem wszystkich przypraw i ziół, cebuli, czosnku, aromatem wędzonego mięsa.   Naczynie do zapiekania z pokrywą, szklane lub żeliwne, smarujemy w środku smalcem i wysypujemy solą i majerankiem. Ziemniaki, marchew i buraki obieramy i kroimy w plastry grubości około

Karo in the Kitchen
Wrapy na dwa sposoby: z łososiem i naturalnym serkiem oraz polędwica i serkiem z suszonymi pomidorami 407

serek łączymy z pokrojonymi drobno pomidorami suszonymi i smarujemy nim dwie pozostałe tortille. Wykładamy rukolę oraz plasterki polędwicy jak w przypadku łosia. Paprykę kroimy w cienkie paseczki wykładamy na mięso. Tortille zwijamy i kroimy na 5-6 części. Wykładamy pionowo do wysokiego naczynia. Można podawać z ulubionymi dipami. Smacznego

ChilliJemy
Pory w śmietanie / Creamed leeks 334

tych najlepszych Dziś przedstawiam niepozorny dodatek do dania głównego, który bardzo pozytywnie zaskoczył mnie swoim smakiem. Zwyczajny por duszony w śmietance z dodatkiem gałki muszkatołowej, doskonale komponuje się z mięsami jak i rybami. Polecam gorąco, tym bardziej, że jest dziecinnie łatwa i szybka w przygotowaniu:) Scroll down for recipe in English Pory w śmietanie (4-5 porcji) Składniki: 2 łyżki

karmelowy
Sałatka z kiszoną kapustą i burakami 218

pracy koleżanka miała tą sałatkę na obiad – okazało się, że danie jest na tyle plastyczne, że można do niego dodać sporo składników (np zielony groszek, niektórzy dodają też mięso, ale to moim zdaniem profanacja). Oczywiście odchodzą tym samym od klasycznego przepisu, ale czasami jest to wskazane. Po takim kuszeniu nie mogłam nie spróbować – przygotowałam i oszalałam. Ta sałatka

Szybko Tanio Smacznie
Poniedziałkowy "fit" - Brokułowa sałatka z pieczoną ciecierzycą i sezamem 208

proste i smaczne sałatki ? Ja uwielbiam te które nie posiadają w sobie majonezu i dzisiaj takową dla Was przygotowałam. Pyszne połączenie, które idealnie sprawdzi się również przy podaniu z mięsem. Brokuł dla lekkości i zachowania swych wartości został przygotowany na parze i właśnie przy takich sałatkach polecam tę obróbkę. Dodatkowo sałatkę możemy podać z ulubionym dipem i tu pozostawiam

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
szybkowar-pyszna galareta z nóżek,biodrówki... 170

ogniu 60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie przestudzone nóżki, biodrówkę wyjąć do miski i obrać z kości mięsko, drobno pokroić do garnka, wlać wywaru odpowiednią ilość do mięsa, jak wywar zostanie to można wykorzystać np. jako wywar do zupy grochowej, fasolowej itp. wsypać mielony pieprz do smaku, galaretę zagotować, gorącą przelać do słoików i mocno zakręcić, również dać

W Mojej Kuchni Lubię
Bulion warzywny 194

jest tajemnicą, że podstawą prawie każdej zupy czy sosu jest dobry bulion. Jakiś czas temu pokazałam Wam przepis na bulion drobiowy , dziś pora na bulion warzywny. Mimo, że bez mięsa, jest równie intensywny w smaku i aromatyczny. Zazwyczaj przygotowuję raz na jakiś czas większą ilość, porcjuję i zamrażam. Dzięki temu czas przygotowania zup czy sosów znacząco się skraca

Zawsze głodna!
Bigos 215

jedna z potraw tradycyjnej kuchni polskiej ale chyba jedyna która tym smaczniejsza im więcej razy odgrzewana. Składniki (na duży gar) : 2,5 kg kapusty kiszonej (mam swojską) 1 kg mięsa wieprzowego np. karkówki 0,3 kg kiełbasy, 2 różne rodzaje 0,2 kg boczku wędzonego 300 gr koncentratu pomidorowego 1 duża cebula ziele angielskie, liść laurowy, kminek, majeranek sól, pieprz

Mechanik w kuchni
12 BLOGOWYCH HITÓW 2015 ROKU! 338

kukurydzy i pora Tort "Biały Napoleon" Gotowany sernik Zapiekane tortellini Ciasto Prince Polo Jajka na twardo w sosie tatarskim Ciasteczka ziarenka kawy Placki ziemniaczane z gotowanych ziemniaków Pieczeń z mięsa mielonego i papryk Kurczak w papirusie

Przepisy Aleksandry
SZASZŁYKI DROBIOWE Z BANANEM 202

smakuje, co mamy akurat pod ręką. Zawsze może być inaczej, ale zawsze pysznie. Ja wiem, że nie do każdego z Was dociera połączenie słodyczy banana i mięsa. Nic bardziej mylnego, ponieważ pasują do siebie idealnie, bynajmniej dla mnie.Ja dzisiaj przygotowałam właśnie takie szaszłyki. Spróbujcie sami Składniki: pół kg piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 2 banany sól, pieprz, słodka papryka

Z Majeczką w kuchni
ZIEMNIAKI SMAŻONE W CAŁOŚCI 227

druga stronę. Smażymy tak ok 20 min. 6. Na miseczkę wysypujemy nasza przyprawę i obtaczamy w niej nasze wyjęte, prosto z patelni, ziemniaki. 7. Podajemy jako dodatek do mięsa, ryby. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach