cukru 125 g masła 2 łyżeczki cukru waniliowego Mak zalać wrzącą wodą ok. 2 szkl., odstawić do wystygnięcia, odsączyć z nadmiaru wody, dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Do tak przygotowanego maku dodać pozostałe składniki, na sam koniec dodać pianę z białek Wykonanie Przygotować formę do muffinek. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około
Kubki smakuociężali po tych świętach , bo ja tak aż zatęskniłam za moim trybem jedzeniowym w ciagu dnia. Stwierdzam, że bardziej kręcą mnie posiłki zdrowe i zbilansowane niż te przesycone mięsem, sałatkami i ciastem. O codzienności wróć. Dzisiejsza propozycja ma nie co związek właśnie z lekkością i odpoczynkiem dla naszego żołądka i jelit. Zaczne od zdrowego śniadania z kaszą jaglaną, prażonymi jabłkami
Kubki smakukajzerka mleko do namoczenia kajzerki sól i pieprz do smaku szklanka sezamu olej do smażenia Pierś z kurczaka umyj i oczyść. Kajzerkę namocz w mleku. Kiedy zmięknie, odciśnij. Mięso, kajzerkę i cebulę zmiel. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, dopraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Z masy formuj kotlety, obtaczaj w sezamie i smaż na gorącym oleju na złoty
Kubki smakuChciałabym Wam przedstawić kolejne danie do wykorzystania z kurczakiem. Kurczak jest najczęściej serwowanym mięsem na polskich stołach, dlatego wiele osób szuka jakieś inspiracji kulinarnej ja też. Dzisiejsze roladki są zbieraniną rożnych przepisów. Wyszły bardzo smaczne, delikatne, rozpływają się w ustach, a to dlatego, że są prużone w delikatnym serowym sosie lekko ostrym. Polecam. Zapraszam... Skala smaku 10/10 roladki w piekarniku
Kubki smakuspłaszczył. Posypać solą i pieprzem. Wetrzeć przyprawy. Położyć na rozgrzany tłuszcz i szybko obsmażyć z dwóch stron. Pod koniec smażenia dodać pokrojony w plastry czosnek. Zmniejszyć ogień, podlać mięso odrobiną wody, przykryć i dusić. Śmietanę mieszać z musztardą i dodać sól, pieprz, sos sojowy. Mieszankę wlać po ok. 15 min. duszenia na patelnię i prużyć dalej aż do miękkości
Kubki smakugdyż bardzo lubię wykorzystywać je w potrawach. Smak dania staje się wówczas aksamitny i delikatny. Dzisiejsza propozycja powali was na nogi, jest na prawdę pysznie. Danie można zaserwować bez mięsa. Zapraszam... Potrawa bierze udział w akcji Coco Dreams. Składniki, 2 porcje: 500 g małych ziemniaków (najlepiej młodych) 2 szklanki zielonego groszku (świeży lub mrożony) 1 łyżka oleju
Kubki smakukażdy ma w kuchni tworzy to wspaniałe danie. To naprawdę było smaczne, delikatne i syte. Zapraszam... Skala smaku 10/10 do ryżu można dodać pokrojonego w kostkę kurczaka lub inne mięso. Książka A. Starmach Risotto z pomidorami Składniki: 200g ryżu białego -nie w woreczku około 1 l bulionu warzywnego 1 małą cebula 50ml białego wina Sól, pieprz 50 tartego sera
Kubki smakuSamym mięsem żyć nie można, a że nadal mamy sezon pomidorowy postanowiłam zrobić z nich użytek w formie zmiksowanej do tego smaczny bakłażan i mamy zupę. Tylko kto się tym naje hm. Dlatego żeby zrobić danie w pełni wege wykorzystałam łososia znajdującego się w mojej zamrażalce i chwila moment pulpety były zrobione. Fajnie wszystko się zgrało, a połączenie smakowe bardzo
Kubki smakuwrzucamy do garnka. Dolewamy resztę bulionu. Gotujemy 10 minut i wrzucamy pomidory w puszce i pokrojoną papryczkę chili bez pestek, oraz paprykę w proszku. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso mielone, przyprawione kuminem i pieprzem, aż do zrumienienia. Gdy będzie gotowe wrzucamy do zupy. Teraz dodajemy odsączone warzywa z puszki. Solimy i pieprzymy do smaku. Zupę najlepiej podawać posypaną, startym serem
KuchcikoweLovenikt nie zamierza stać całego dnia przy garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku! Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem
Szefowa kuchnigotujemy. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach i dodać do słodkiej kapusty. Do garnka ze słodką kapustą dodać ugotowaną kiszoną i wszystko wymieszać. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, kminek, uduszone mięso, śliwki pokrojone na mniejsze części , cebulę pokrojoną w kostkę i zeszkloną . Wszystko dusić na wolnym ogniu i od czasu do czasu mieszać podlewając wodą, aby się nam nie przypaliło
O kuchni z uczuciemcebulą lekko się zarumienią. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać do niej przyprawę do gyrosa, łyżkę oleju, wymieszać i podsmażyć. Na połowę każdego placka tortilli położyć pieczarki, mięso i posypać starty ser żółty. Placki tortilli złożyć na pół i położyć na rozgrzanym grillu elektrycznym. Przycisnąć górą grilla i pozostawić do momentu aż ser żółty się rozpuści, a placki tortilli
W kuchni u Monikitortilli. Przygotowanie: Pierś kurczaka pokroić w kostkę, posolić, popieprzyć, dodać łyżkę oleju, wymieszać i podsmażyć. Na połowie placka tortilli (lub na dwa placki tortilli rozłożyć po połowie składniki) wyłożyć mięso, kukurydzę, pokrojonego ananasa, posypać starym serem żółtym i złożyć na pół. Tak przygotowany placek tortilli położyć na rozgrzanym grillu elektrycznym i zapiekać do momentu aż placek się zarumieni
W kuchni u Monikiwielu płaszczyznach. Dziś na tapetę wzięłam Grill i Opiekacz marki Russell Hobbs . Ma opcję grillowania kontaktowego, ale także opcję opiekania. Grillowanie kontaktowe umożliwia grillowanie dużych kawałków różnego rodzaju mięsa, warzyw, czy tworzenie różnego rodzaju kanapek na ciepło. Dzięki temu spokojnie mogę pozbyć się opiekacza do kanapek. Funkcja opiekania sprawia, że płyty grzejne nie stykają się, ta opcja bardzo
Blondynka Gotujesosem rybnym. Zalewamy wodą i gotujemy przez 3 godziny na mikro gazie ( rosół nie może się mocno gotować, tylko tak bardzo delikatnie pyrkotać ) . Po 3 godzinach wyjmujemy mięso, odcedzamy rosół do drugiego garnka i dopiero wtedy doprawiamy solą. Ja tym razem kurczaka po wyjęciu obsmażyłam na patelni na rumiano i dodałam na talerzu do zupy. Gotujemy makaron
Kuchnia na wzgórzu