mięso - 63110 przepisów (strona:2688/4208)

galantyna z kurczaka faszerowana boczkiem i wątróbką 354

przykrycia.  Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni, przykrywamy naczynie i pieczemy kurczaka przez dalsze 40-50 minut. Galantynę zostawiamy w wyłączonym piekarniku pozwalając jej ostygnąć.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco

Miód i pieprz
Smażona fasola z suszonymi pomidorami i Daucus carota 214

Fascynacja "Warzywem" trwa a co za tym idzie chciałam Wam polecić kolejny przepis z tej książki. Bardzo lubimy warzywa strączkowe w tym fasolę. Zazwyczaj lądowała w garnku razem z mięsem lub kiełbasą. Tym razem stanowiła danie sama w sobie. Pyszna chrupiąca fasola w smakowitym zestawieniu z pomidorami i majerankiem. Smażona fasola z suszonymi pomidorami 1 szkl. suchej fasoli

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka 179

ząbek czosnku majonez sól, pieprz Filety pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą gyros.Odstawić na około 30 minut, a następnie usmażyć.Ostudzić.Warzywa i ser pokroić, dodać do mięsa .Wymieszać razem z majonezem i doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
Wegetariańska lazania 377

wersję bezmięsną, która jest lżejsza i trochę szybsza w wykonaniu. A smak? Jak zwykle jest to sprawa względna. Mnie taka wegetariańska wersja odpowiada bardziej, niż ta klasyczna z mięsem.   6-8 porcji   2 cukinie 2 duże marchewki 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 500 g passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku

Simple Dish
Flaki tradycyjne 273

ziarnkach ziele angielskie sól imbir gałka muszkatołowa papryka ostra i słodka Sposób wykonania: 1. Flaki zalewamy gorącą wodą i obgotowujemy przez około 5 - 10 minut.  Następnie przecedzamy mięso, przelewamy zimną wodą i jeszcze raz przekładamy do garnka. Gotujemy kolejne 10 minut i znów odcedzamy.  2. Szponder i włoszczyznę zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i przyprawiamy zielem angielskim, listkami

Qchnia po prostu
Pomysł na Lunch Boxa #5 - Wieprzowina po Chińsku 193

dodatek mega smaczne. Odmień swoją dietę już dziś i zacznij gotować razem z Sylwetką Od Kuchni. Pozdrawiam Pan Sylwetka. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - POTRAWKA CHIŃSKA- ✔ 500 g MIĘSA MIELONEGO Z SZYNKI ✔ 450 g MIESZANKA CHIŃSKA - ŻÓŁTY RYŻ - ✔ 300 g Ryżu ✔ 550 ml Wody ✔ 3 g Kurkumy ✔ 3 g Czosnku - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie  1813   Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Kartoflanka z kabanosami 182

syta, idealna na zimowy obiad. Planowałam dodać do niej cienkiej kiełbasy, ale że "wyszła", sięgnęłam po kabanosy z kurczaka. Kabanosy bezlaktozowe i bezglutenowe, bez konserwantów, mające w składzie jedynie mięso, sól i przyprawy, wędzone dymem z drewna bukowego i pieczone. Kupuję je tutaj . SKŁADNIKI: 50 dag ziemniaków – waga po obraniu 2 łyżki klarowanego masła mała marchew mała pietruszka kawałek bulwy

Kuchenne zapiski Edyty
Faworki Pieczone 194

składników. 2. Następnie schładzam je w lodowce przez około jedną godzinę. 3. Po tym czasie wyjmuje ciasto na stolnicę i uderzam w nie przez około 10 min tłuczkiem do mięsa lub wałkiem. Można także przepościć ciasto przez maszynkę aby je odpowiednio napowietrzyć. Gdy po przekrojeniu ciasta na pół zobaczę małe pęcherzyki powietrza to znaczy że ciasto wystarczająco się napowietrzyło. Starałam

Gotowanie...to proste !
Sałatka z dzikim ryżem, selerem i kurczakiem 275

PRZYGOTOWANIE: 1. Ryż przesypuję do garnka. Zalewam wodą. Wodę solę. Gotuję na małym ogniu około 30 minut, cały czas mieszając. 2. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Kawałki mięsa smażę około 10 minut na oliwie. Oprószam solą i pieprzem. 3. Kukurydzę i selera odsączam z zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 4. Ryż, jajka, kukurydzę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety mielone z pęczakiem 276

aromatyczne kotleciki. Wystarczy podać do nich ulubioną sałatkę a najlepiej dwie. Mają delikatny smak, który z pewnością docenią dzieci. Składniki 1 szkl pęczaku 1 kostka warzywna 300 g mięsa mielonego ok. 1 łyżeczka przyprawy Shoarma firmy Rafex 1 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Sałatka z kurczakiem, mango, awokado i pomarańczą 231

nakryj się i kiedy zorientowałam się, że mam akurat wszystkie składniki w domu postanowiłam ją przygotować - oczywiście trochę zmieniając przepis i dokładając swoje 3 grosze :)  Jeśli lubicie połączenie mięsa, sałat i egzotycznych owoców - polecam, bo sałatka jest przepyszna :) SKŁADNIKI (na 4 osoby) podwójna pierś kurczaka 1 duża pomarańcza 1 duże dojrzałe mango 1 dojrzałe awokado 6 dużych garści rukoli

Moje Kuchenne Rewelacje
Soba z kurczakiem teriyaki 264

sezam do posypania   Kurczka kroję w cienkie paski, mieszam z sosem teriyaki i odstawiam nawet na kilka godzin do lodówki. Wyjmuję jakiś czas przed obróbką termiczną, aby  mięso było w temperaturze pokojowej. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Marchewkę kroje w słupki a dymke razem ze szczypiorkiem w podłużne paski. Kurczka wrzucam na gorący olej ryżowy do woka

Simple Dish
Pikantna pasta z czerwonej soczewicy, do kanapek, naleśników i krokietów 159

staję się powoli wegetarianką? Nie wiem... Wiem tylko, że zamiast mięsa czy wędliny, zdecydowanie wolę sięgać po coś roślinnego. Kiedyś bardzo lubiłam wszelkiego rodzaju pasztety i nie wyobrażałam sobie rezygnacji z nich. Widząc przepisy na pasztety sojowe czy soczewicowe uśmiechałam się z niedowierzaniem, że to może komuś smakować. Jak widać, tylko krowa nie zmienia poglądów. Od jakiegoś czasu uwielbiam wręcz

Codzienna kuchnia niecodzienna
Surówka z kiszonej kapusty 193

musi być.Wiem,że znana,ale czy może jej zabraknąć na moim blogu? Z pewnością nie.Przecież to bomba witaminowa i wspaniały dodatek do wielu dań:ryby,krokiety,tłuste mięsa itd,itp   Zapraszam więc po moją wersję surówki   Składniki: 300 g kiszonej kapusty 2 średnie marchewki 1 cebula (u mnie akurat czerwona) sól,pieprz ok 1 łyżeczka cukru

Niespełnione zdolności kulinarne
Wędlina z przyprawą cygańską 173

/mieszanki-przypraw-c-31.html# Składniki 1 kg łopatki wieprzowej 1 łyżka żelatyny 1 łyżka przyprawy cygańskiej 1 główka czosnku sól, pieprz (opcjonalnie)   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso mielimy na najmniejszych oczkach, dodajemy pokrojony na plasterki czosnek, przyprawę i żelatynę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy na noc do lodówki. Masę mięsną przekładamy

R'n'G Kitchen